Een verlopen Dropbox-wachtwoord wijzigen

Bijgewerkt Aug 14, 2023

Als veiligheidsmaatregel verloopt je Dropbox-wachtwoord periodiek. Als je wachtwoord is verlopen, moet je het wijzigen om weer toegang te krijgen tot je Dropbox-account, om je aan te melden op een nieuw apparaat of om een API-app te koppelen.

Als je wachtwoord is verlopen, wordt de volgende keer dat je je aanmeldt op dropbox.com, dit bericht weergegeven:

bericht wachtwoord verlopen

Een verlopen wachtwoord bijwerken

Een verlopen wachtwoord werk je als volgt bij:

1. Probeer je met je verlopen wachtwoord aan te melden op dropbox.com.
  2. Wanneer je bovenstaande bericht ziet, voer je het e‑mailadres in dat is gekoppeld aan je Dropbox-account.
  3. Klik op E‑mail verzenden.
    Je ontvangt vervolgens een e‑mail met een link voor het wijzigen van je wachtwoord. Klik op de link in deze e‑mail en volg de aanwijzingen voor het opnieuw instellen van je wachtwoord.
highlight icon

Opmerking: Als je je wachtwoord hebt bijgewerkt, maar hier vervolgens geen e‑mailbericht over hebt ontvangen, controleer je de map met spam in je e‑mailaccount. Kun je de e‑mail nog steeds niet vinden? Voeg no-reply@dropbox.com toe aan je contactpersonen of adresboek en herhaal de stappen voor het opnieuw instellen van je wachtwoord.

Een verlopen wachtwoord opnieuw instellen op een apparaat waarop je bent aangemeld

Als je geen toegang meer hebt tot het e-mailadres dat is gekoppeld aan je Dropbox-account, kun je je wachtwoord en e-mailadres bijwerken op een apparaat waarop je bent aangemeld. Dit doe je als volgt:

1. Probeer je met je verlopen wachtwoord aan te melden op dropbox.com in een webbrowser.
  2. Klik, als dat niet lukt, onderaan op Ik kan mijn account niet herstellen met deze pagina
  3. Klik op Ja.
  4. Klik op Meldingen verzenden. Er worden meldingen verzonden naar alle apparaten waarop je bent aangemeld.
  5. Klik op Details wanneer je de melding ziet op het apparaat waarop je bent aangemeld.
  6. Klik op Doorgaan (desktop) of Ja (mobiel).
  7. Voer zo nodig een nieuw e‑mailadres in.
  8. Klik op Verzenden. Je ontvangt een link voor het opnieuw instellen van je wachtwoord op je e‑mailadres.
  9. Klik op Wachtwoord opnieuw instellen in het e‑mailbericht.
  10. Voer je nieuwe wachtwoord in en druk op Verzenden.
    Als je een nieuw e‑mailadres hebt ingevoerd, wordt je Dropbox-account bijgewerkt met dat e‑mailadres nadat je je wachtwoord opnieuw hebt ingesteld.

Je Dropbox-account beveiligen

Behalve het opnieuw instellen van je wachtwoord, kun je ook nog andere stappen nemen om je gegevens te beschermen:

Ga voor meer informatie over het beveiligen van je account naar onze beveiligings- en privacypagina.