Hoe wijzig ik de factureringscyclus in jaarlijks of maandelijks?

Belangrijk: voor het wijzigen van je Dropbox-abonnement moet je precies dezelfde manier gebruiken als bij de aanschaf ervan. Als je je abonnement bijvoorbeeld via de Apple App Store hebt aangeschaft, moet je het ook via de Apple App Store wijzigen.

Wanneer treden de abonnementswijzigingen in werking?

Wijzigingen in de factureringsdatum gaan in aan het einde van de huidige factureringsperiode. Als je bijvoorbeeld wilt overstappen naar een jaarabonnement, blijft je maandabonnement van kracht tot het einde van de maand. Daarna schakel je over naar facturering per jaar.

Je factureringsdatum wijzigen via de Apple App Store

1. Tik op Instellingen op je iPhone of iPad.
  2. Tik op je naam.
  3. Tik op iTunes en App Store.
  4. Tik op je Apple ID bovenaan het scherm en tik vervolgens op Toon Apple ID.
  5. Tik op Abonnementen (ongeveer halverwege het scherm).
  6. Tik op Dropbox.
  7. Selecteer het abonnement waarnaar je wilt overstappen.
  8. Tik op Bevestigen.
  9. Start de Dropbox-app op je iOS-apparaat.
  10. Je maandabonnement gaat in na afloop van de huidige factureringscyclus. De datums van je abonnement controleren via de App Store

Mogelijk moet je de Dropbox-app opnieuw starten om deze wijzigingen te activeren.

De factureringsdatum wijzigen via Google Play

1. Open de Google Play Store op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Controleer of je bent aangemeld bij het juiste Google-account.
  3. Tik op Menu en vervolgens op Abonnementen.
  4. Selecteer het abonnement dat je wilt stopzetten.
  5. Tik op Abonnement opzeggen.

Meer informatie over abonnementen wijzigen via Google Play

De factureringsdatum wijzigen via de Dropbox-app

1. Tik op Account in de Dropbox-app.
  2. Tik op Factureringsperiode.
  3. Kies Maandelijkse factuur of Jaarlijkse factuur.

Hoe wijzig ik de factureringsdatum van een Dropbox Business-account?

Teambeheerders kunnen de factureringscyclus wijzigen in de Beheerconsole:

1. Meld je aan op dropbox.com met je beheerdersaccount.
  2. Klik op Beheerconsole.
  3. Selecteer het tabblad Facturering.
  4. Klik op Abonnement beheren.
  5. Klik op Factureringsperiode wijzigen.
  6. Kies de nieuwe factureringscyclus en klik op Abonnement wijzigen.

Informatie over de nieuwe factureringscyclus en het tarief vind je onder je keuze. Als je de factureringscyclus wijzigt, gaat je nieuwe abonnement in op de volgende verlengingsdatum.