Slimme synchronisatie: er worden bestanden gedownload die je niet hebt geselecteerd

In dit artikel beschrijven we een functie die alleen via vroege toegang beschikbaar is voor Dropbox Business-teams. Als je deze functie wilt gebruiken, kun je deze inschakelen en er gelijk mee aan de slag gaan.

Wat betekent het als een Dropbox-product beschikbaar is als alfa- of bètaversie?

Als je ziet dat er bestanden uit Dropbox worden gedownload naar je computer, die voorheen alleen-online waren en je de bestanden niet hebt geopend of gewijzigd, is het mogelijk dat een andere toepassing op je computer het probleem veroorzaakt. Sommige toepassingen moeten je bestanden bekijken om te functioneren en daardoor gaat Dropbox de bestanden downloaden.

Hier volgen enkele voorbeelden van toepassingen die dit doen:

• Toepassingen die een back-up maken van je bestanden.
  • Antivirusprogramma's.
  • Toepassingen van derden, die bestanden opslaan in je Dropbox-map.
  • Sommige toepassingen die automatisch een lijst maken van je recent gebruikte bestanden. Deze toepassingen kunnen een verzoek sturen naar het bestand in Dropbox, vergelijkbaar met het verzoek dat wordt verstuurd wanneer je een bestand opent.

Als je ziet dat dit gebeurt, kun je het bestand weer alleen-online maken. Een bestand alleen-online maken:

1. Klik met de rechtermuisknop op het bestand.
  2. Wijs Slimme synchronisatie aan.
  3. Selecteer Alleen online.

Je kunt ook nagaan welke toepassing het probleem veroorzaakt en deze vervolgens uitschakelen of de instellingen van de toepassing aanpassen. Dit doe je door de toepassingen een voor een af te sluiten. Wanneer het probleem is opgelost, is de laatste toepassing die je hebt gesloten waarschijnlijk de oorzaak van het probleem.

Opmerking: Houd er rekening mee dat Dropbox geen controle heeft over de andere toepassingen op je computer. Wanneer je hebt bepaald welke toepassing de oorzaak is van het probleem, moet je deze mogelijk uitschakelen of de instellingen ervan wijzigen om het probleem te voorkomen.

Meer informatie over het oplossen van problemen met Slimme synchronisatie