De bestanden van een verwijderd teamlid overdragen

Bijgewerkt Feb 01, 2024
person icon

De functie die in dit artikel wordt beschreven, is beschikbaar voor beheerders van Dropbox Standard, Advanced, Business, Business Plus en Enterprise.

Bepaalde typen Dropbox-beheerders kunnen de bestanden en mappen van een verwijderd teamlid overdragen aan iemand anders in hun team. Deze functie maakt een naadloze eigendomsoverdracht mogelijk en zorgt ervoor dat belangrijke bestanden en mappen niet verloren gaan of ontoegankelijk worden nadat een lid het team heeft verlaten.

Je kunt de bestanden en mappen van een teamlid pas overdragen aan een ander lid nadat het eerste lid is verwijderd. Meer informatie over hoe je een lid verwijdert uit een Dropbox-teamaccount.

highlight icon

Opmerkingen:

• Je kunt de bestanden van een verwijderd lid slechts één keer overdragen.
  • Je kunt alleen bestanden overdragen van het account van een teamlid binnen jouw versiegeschiedenislimiet.

Wat wordt er overgedragen tijdens een accountoverdracht

• Alle bestaande mappen en bestanden.
  • Alle verwijderde bestanden.
  • De eigendom van gedeelde mappen waarvan het voormalige teamlid eigenaar was.
  • Het lidmaatschap van gedeelde mappen die eigendom zijn van andere leden van je Dropbox-team
  • Gedeelde mappen die eigendom zijn van iemand buiten je team en die het maximale aantal bestanden niet overschrijden.
  • De eigendom van Paper-documenten die door het voormalige teamlid zijn gemaakt.
  • Een kopie van de map Apps met gegevens van toepassingen van derden.
  • Bestaande handtekeningdocumenten (inclusief Handtekening in behandeling, In afwachting van je handtekening, Geweigerd en Ondertekend
  • Bestaande sjablonen voor handtekeningen

Wat wordt niet overgedragen tijdens een accountoverdracht?

• Groepen kunnen niet worden overgedragen via een accountoverdracht. In plaats daarvan moet een beheerder of groepslid handmatig nieuwe teamleden aan groepen toevoegen.
  • Gedeelde links gemaakt door het voormalige teamlid (de links werken niet meer).
  • Vorige versies van bestanden.
  • Materiaal van Dropbox Backup.
  • Lidmaatschap van gedeelde mappen die eigendom is van mensen buiten je Dropbox-team. Er worden alleen kopieën van deze folders overgedragen.
  • Gedeelde mappen die eigendom zijn van iemand buiten je team en die het maximale aantal bestanden overschrijden.
  • De toegang tot Paper-documenten waarvan het verwijderde lid geen eigenaar was.
  • Datastores (een type gegevens dat door sommige apps van derden wordt gebruikt om gegevens op te slaan).
highlight icon

Opmerking: als je pas enige tijd nadat het account van een teamlid is verwijderd uit het team accountoverdracht gebruikt, kan de overgebleven inhoud van de map op het moment dat de overdracht voltooid is verschillen van de inhoud op het moment dat het account van het teamlid was verwijderd.

Bestanden overdragen van een lid dat al is verwijderd

Je kunt de bestanden en mappen van een teamlid pas overdragen aan een ander lid nadat het eerste lid is verwijderd. Meer informatie over hoe je een lid verwijdert uit je team.

highlight icon

Opmerking: Houd de einddatum van de versiegeschiedenis in de gaten als je bestanden wilt overdragen van het account van een verwijderde gebruiker. Na deze datum is het namelijk niet meer mogelijk om de bestanden van het verwijderde lid terug te zetten of over te dragen.

Je draagt als volgt een bestand van een verwijderd teamlid over:

1. Meld je aan op dropbox.com als beheerder.
  2. Selecteer Beheerconsole via de linkerzijbalk.
  3. Klik op de tab Leden.
  4. Selecteer onder Type lid de optie Verwijderd in het vervolgkeuzemenu.
  5. Klik op het tandwielpictogram rechts van de naam van het voormalige lid en selecteer Bestanden beheren in het menu.
  6. Selecteer de optie Overdragen aan een ander teamlid.
  7. Voer de naam of het e-mailadres van de ontvanger in en klik op Verzenden.
    • markeerpictogramOpmerking: de ontvanger moet lid zijn van je Dropbox-teamaccount.

Veelgestelde vragen over het overdragen van accounts

Wat moet ik doen als een accountoverdracht mislukt?

Een ontvanger kan maar van één verwijderde gebruiker tegelijk bestanden ontvangen. Als je meerdere teamleden hebt verwijderd en hun bestanden binnen korte tijd hebt overgedragen aan één gebruiker, kan een bestandsoverdracht mislukken. Als het goed is, ontvang je een e-mail met de melding dat je overdracht is mislukt. Hierna kun je het opnieuw proberen.

Je kunt het mislukken van bestandsoverdrachten voorkomen door eerst één accountoverdracht aan te vragen en vervolgens een paar minuten te wachten voordat je de volgende overdracht aanvraagt. Herhaal dit tot alle bestanden of accounts zijn overgedragen.

Je kunt ook aan de beheerder of de vorige eigenaar van de bestanden vragen om afzonderlijke bestanden of mappen te delen die je nodig hebt.

Hoe ziet de accountoverdracht eruit voor de ontvanger?

De bestanden van het verwijderde lid komen in een nieuwe map met de naam '[Verwijderde gebruiker]' in de persoonlijke map van de ontvanger.

Je ziet ook drie submappen staan in de bestanden van [Verwijderde gebruiker]:

• 'Gedeeld': dit is materiaal dat eigendom is van iemand in je Dropbox-team
  • 'Eerder gedeeld': dit is materiaal dat eigendom is van iemand die geen lid is van je Dropbox-team
  • 'Beginpagina: dit is door de [Verwijderde gebruiker] gemaakt materiaal dat niet is gedeeld

Kan ik de bestanden van een teamlid overdragen aan meerdere personen?

Nee, je kunt de bestanden van een teamlid niet aan meerdere mensen tegelijk overdragen.

Als het onhandig is om alle bestanden van een voormalig teamlid over te dragen aan één persoon, kan de beheerder het materiaal overdragen aan diens eigen account, en de bestanden vervolgens delen met de gebruikers die ze nodig hebben.

Hoe kan ik accountoverdrachtactiviteiten zien?

Accountoverdrachtactiviteiten weergeven:

1. Meld je aan op dropbox.com als beheerder.
  2. Klik op Beheerconsole in de linkerzijbalk.
  3. Klik op Activiteit in de linkerzijbalk.
  4. Klik op Activiteit toevoegen+ in het filter Activiteiten en vink vervolgens het vakje naast Overgedragen materiaal van het account van een verwijderd lid aan een ander lid aan.

Beheerders krijgen ook een bevestigingsmail wanneer er een accountoverdracht plaatsvindt.