Wat betekent de Dropbox- badge meldingen?

Bijgewerkt Oct 19, 2023
Je krijgt een melding van de Dropbox-badge wanneer mensen een gedeeld Microsoft Word-, PowerPoint- of Excel-bestand openen, bewerken en bijwerken. In dit artikel worden alle meldingen beschreven.
highlight icon

Opmerking: Als je de Dropbox-badge wilt gebruiken, moet op je computer de Dropbox-desktopapp zijn geïnstalleerd en moet je verbinding hebben met internet. Meer redenen waarom de Dropbox-badge niet wordt weergegeven.

Gebruik je Dropbox nog niet? Kijk hoe teams met Dropbox eenvoudig samenwerken aan materiaal.

Dropbox-logo: je werkt alleen aan het bestand

Wanneer je als enige aan een document werkt, zie je de Dropbox-badge, waarmee wordt aangegeven dat je rechtstreeks in Dropbox werkt. Je kunt op de badge klikken om snelle acties uit te voeren zoals het delen van een link en het weergeven van vorige versies.

Initialen of foto: een collega heeft het bestand geopend

Als iemand anders het bestand opent terwijl jij eraan werkt, dan zie je zijn of haar profielfoto of initialen in de Dropbox-badge.

Slot: een collega bewerkt het bestand

Je kunt aan de Dropbox-badge zien dat anderen bezig zijn het bestand te bewerken: de badge is dan rood en er wordt een pictogram van een slot weergegeven. Je kunt het bestand nog steeds bewerken, maar via de badge wordt je gewaarschuwd dat als jij en de ander tegelijk doorgaan met bewerken, er verschillende versies van het bestand worden gemaakt.

Uitroepteken: jij en een collega bewerken beiden het bestand

Wanneer jij en iemand anders een bestand op hetzelfde moment bewerken, wordt de Dropbox-badge rood met een pictogram van een uitroepteken. Zodra je dat ziet, kun je jouw versie van het bestand opslaan en helpen wij de ander bij het ophalen van jouw laatste wijzigingen.

Als deze ander zijn of haar wijzigingen opslaat voordat jij de jouwe hebt opgeslagen, zie je dat de badge blauw wordt en een downloadpijl krijgt, waarmee jij de bijgewerkte versie van de ander kunt ophalen.

highlight icon

Opmerking: Wanneer je in een Excel-bestand werkt, is het mogelijk dat de badge altijd een uitroepteken bevat (zelfs als jij of anderen een spreadsheet nog niet hebben bewerkt). Je kunt het uitroepteken negeren. Wanneer mensen waarmee je samenwerkt, wijzigingen aanbrengen en opslaan, volg je de stappen om je document bij te werken naar de laatste versie. Je kunt ervoor kiezen je eigen wijzigingen te annuleren of om ze op te slaan in een afzonderlijke versie via de badge.

Wanneer mensen waarmee je samenwerkt, wijzigingen aanbrengen en opslaan, werk je het document bij naar de laatste versie. Je kunt ervoor kiezen je eigen wijzigingen te annuleren of om ze op te slaan in een afzonderlijke versie via de badge.

Downloadpijl: je kunt de versie van je collega bijwerken

Als jij en iemand anders hetzelfde bestand hebben geopend en die andere persoon zijn wijzigingen opslaat, verandert de badge in een downloadpijl. Dit geeft aan dat jouw versie niet de nieuwste is. Je kunt het bestand via de badge bijwerken naar de nieuwste versie.

1. Klik op de Dropbox-badge als deze de downloadpijl bevat.
  2. Klik in het pop-upvenster op Versie van [naam collega] ophalen.
    • Als je je wijzigingen wilt opslaan als een aparte versie, houd je het vakje Mijn versie apart opslaan ingeschakeld. Er wordt dan een volledig apart exemplaar van het bestand gemaakt met jouw wijzigingen en er wordt niets gewijzigd aan het oorspronkelijke bestand dat je collega al heeft bijgewerkt.
    • Als je de niet-opgeslagen wijzigingen wilt annuleren, schakel je het vakje Mijn versie apart opslaan uit.

Meer informatie over exemplaren met conflicten.

Twee bestanden: jij bekijkt jouw eigen versie

Als je voor Mijn versie apart opslaan hebt gekozen, zijn zowel de gedeelde versie als jouw versie geopend. Je weet dat de versie van jou is omdat er een grijze Dropbox-badge wordt weergegeven met een pictogram van twee bestanden.

Deze versie bevat alle wijzigingen die jij hebt aangebracht voordat je collega zijn wijzigingen heeft opgeslagen. Je kunt deze aparte versie verwijderen als je deze niet meer nodig hebt. Je kunt via de grijze badge ook de nieuwste gedeelde versie openen.