Wat is de Dropbox-badge?

Bijgewerkt Feb 14, 2024

De Dropbox-badge verschijnt aan de rechterkant van je scherm wanneer je een Microsoft Word-, PowerPoint- of Excel-bestand opent dat is opgeslagen in je Dropbox.

Wanneer de Dropbox-badge voor het eerst wordt weergegeven, ontvang je een welkomstmelding. Je kunt deze melding sluiten door op de badge te klikken of de tutorial 'Meer informatie' te voltooien. Je kunt de badge ook op elk moment uitschakelen.

Bekijk deze video voor een kort overzicht van de Dropbox-badge.

Wat kun je doen met de Dropbox-badge?

Met de badge krijg je eenvoudig toegang tot de beste Dropbox-functies:

Zien wie een bestand bekijkt of bewerkt

Op de badge zie je de foto of initialen van andere Dropbox Business-gebruikers in je team die je geopende bestand bekijken of bewerken. Zo kun je voorkomen dat er verschillende versies van het bestand ontstaan.

Een update uitvoeren naar de nieuwste versie van een bestand

Als iemand een nieuwe versie van een bestand opslaat terwijl jij eraan werkt, kun je met behulp van de badge meteen een update naar die versie uitvoeren.

Meteen het bestand delen waaraan je werkt

Wanneer je op Een link delen klikt, wordt een link naar het bestand gekopieerd naar je klembord. Plak die link in een e-mail, chatbericht of op een andere plek om het bestand veilig te verzenden naar anderen.

Instellingen voor gedeelde mappen beheren

Instellingen voor gedeelde mappen beheren met de Dropbox-badge:

1. Klik op de Dropbox-badge.
  2. Klik op Instellingen voor gedeelde mappen.

Je wordt doorgestuurd naar de Dropbox-website, waar je gebruikersmachtigingen kunt beheren op individuele basis.

Feedback of bijdragen vragen voor een bestand

Klik op Opmerking om via de Dropbox-website een opmerking te plaatsen bij het bestand.

De versiegeschiedenis weergeven, zodat je materiaal kunt vinden dat je hebt gewijzigd of verwijderd

Klik op Versiegeschiedenis om wijzigingen ongedaan te maken of een eerdere versie van een bestand terug te zetten.

De badge verplaatsen

Je kunt klikken op de badge en die vervolgens langs de rand van je bestanden naar een andere plek slepen.

Beter werken aan Microsoft Office-bestanden

De badge ondersteunt momenteel Microsoft Word, PowerPoint en Excel op Mac- en Windows-apparaten. Op een Windows-computer biedt de badge ondersteuning voor Office 2007-, 2010-, 2013- en 2016-bestanden. Op een Mac biedt de badge ondersteuning voor Office 2011- en 2016-bestanden.

highlight icon

Opmerking: Voor bestanden die zijn opgeslagen in de compatibiliteitsmodus (.xls, .ppt, .doc) wordt de Dropbox-badge niet weergegeven wanneer iemand anders het bestand bekijkt en wordt je niet gevraagd om het bestand bij te werken naar de nieuwste versie. Gebruik de functie Opslaan als om bestanden op te slaan in een XML-indeling (.xlsx, .pptx, .docx).

Als je de Dropbox-badge niet in je Microsoft Office-bestanden ziet, maar dit wel graag zou willen, lees dan hier hoe je problemen met badges kunt oplossen.

Het tijdstip en de exacte werking van deze functies kunnen bovendien veranderen. Dropbox geeft geen garanties omtrent de prestaties van deze functies.