Beheerders: Branding op maat toevoegen aan gedeelde links

Bijgewerkt Oct 10, 2023

Als beheerder van een Dropbox-team kun je delen in je eigen huisstijl gebruiken door het logo van je organisatie en een achtergrondafbeelding toe te voegen aan links die buiten je team worden gedeeld. Wanneer leden van je team gedeelde links of uitnodigingen voor rechtstreeks delen verzenden, zien ontvangers de merkinformatie die je hebt toegevoegd aan je accountinstellingen.

Delen in je eigen huisstijl instellen

Een logo en achtergrondafbeelding in de beheerconsole uploaden:

1. Meld je aan op dropbox.com als beheerder.
  2. Klik op Beheerconsole in de linkerzijbalk.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op Teamprofiel en scrol naar Extern merkgebruik.
  5. Klik op Logo toevoegen naast Bedrijfslogo om het logo van je organisatie te uploaden.
  6. Klik op Afbeelding kiezen naast Achtergrondafbeelding.De afbeelding die je uploadt, verschijnt achter het bestands- of mapvoorbeeld dat de ontvanger bekijkt.
highlight icon

Opmerking: logo's en achtergrondafbeeldingen verschijnen alleen bij het delen van presentatiesdocumenten of afbeeldingsbestanden

Delen in je eigen huisstijl bewerken

Beheerders kunnen de instellingen voor delen in je eigen huisstijl op elk moment verwijderen of wijzigen. Dat doe je zo:

1. Meld je aan op dropbox.com als beheerder.
  2. Klik op Beheerconsole in de linkerzijbalk.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op Teamprofiel en scrol naar Extern merkgebruik.
  5. Klik op Bewerken of Verwijderen naast Bedrijfslogo om het logo van je organisatie te wijzigen of te verwijderen.
  6. Klik op Bewerken of Verwijderen naast Achtergrondafbeelding om de afbeelding te wijzigen of te verwijderen die achter het item (bestand of map) staat dat de ontvanger bekijkt.

Teamleden toestaan een huisstijl in te stellen

Beheerders van Dropbox Advanced-, Business Plus- en Enterprise-teams kunnen teamleden toestaan om de instellingen voor delen in hun eigen merk voor hun eigen bestanden en mappen aan te passen. Als beheerders teamleden toestaan hun instellingen aan te passen, wordt het door de beheerder ingestelde merk niet weergegeven.

Teamleden toestaan om delen in hun eigen huisstijl in te stellen:

1. Meld je aan op dropbox.com als beheerder.
  2. Klik op Beheerconsole in de linkerzijbalk.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op Teamprofiel en scrol naar Extern merkgebruik.
  5. Zet Leden kunnen hun eigen huisstijl instellen op Aan. Teamleden kunnen het delen in hun eigen huisstijl beheren in hun accountinstellingen.
highlight icon

Opmerking: als beheerders teamleden toestaan om hun merk aan te passen en teamleden geen logo of achtergrondafbeelding toevoegen in hun eigen instellingen, wordt er geen merk weergegeven op hun gedeelde links.

Veelgestelde vragen

Hoe ziet het merk van mijn organisatie eruit voor ontvangers?

Wanneer teamleden een bestand of map delen via een directe uitnodiging, ziet de ontvanger het merk van je organisatie in de e-mailmelding. Als je een achtergrondafbeelding bij je merk hebt ingesteld, verschijnt de afbeelding achter het item (bestand of map) dat de ontvanger bekijkt.

Wat gebeurt er als een niet-teamlid een link maakt vanuit een gedeelde map van het team?

Het logo en de achtergrondafbeelding die zijn gekoppeld aan een gedeelde link, zijn gebaseerd op de instellingen van de persoon die de link heeft gemaakt. Als een niet-teamlid een link kopieert die is gemaakt door een lid van je team, geeft de link de huisstijl van je team weer. Als een niet-teamlid een nieuwe link maakt naar een bestand of map die oorspronkelijk door je team werd gedeeld, geeft de link de huisstijl van het niet-lid weer (indien van toepassing).

Is branding op maat ook van toepassing op de gedeelde links van mijn persoonlijke account?

Als je je zakelijke en persoonlijke Dropbox-accounts hebt gekoppeld, geldt branding op maat alleen voor gedeelde links naar je zakelijke bestanden. Deze functie heeft geen invloed op de gedeelde links van je persoonlijke Dropbox-account.