Hoe kan ik de beveiliging van mijn Dropbox-team aanpassen?

Bijgewerkt Feb 01, 2024

We snappen dat je de informatie van je bedrijf veilig wilt bewaren. Daarom hebben we Dropbox uitgerust met een aantal fysieke en technische beveiligingsmaatregelen. Als je beheerder bent van een Dropbox-team, heb je toegang tot een functie waarmee je de beveiliging kunt aanpassen aan je specifieke behoeften.

Gebruikersbevoegdheden toekennen

Je kunt gebruikers handmatig uitnodigen voor een Dropbox-team door per e-mail een uitnodiging te verzenden vanuit de beheerconsole. Het kan ook automatisch door integratie met een bestaande Active Directory- of LDAP-implementatie via een van onze providers van identiteitsbeheer.

Machtigingen voor delen

Beheerders kunnen bepalen of teamleden spullen kunnen delen met mensen buiten het team, en kunnen verschillende regels instellen voor gedeelde mappen en gedeelde links. Als delen buiten het team is toegestaan, kunnen leden waar nodig nog steeds individuele mappen of links maken die alleen voor het team zijn bestemd.

Authenticatie

Met behulp van eenmalige aanmelding (SSO) kun je je bestaande identiteitsprovider belasten met de authenticatie. Ook kun je tweestapsverificatie inschakelen als je een extra beveiligingslaag wilt toevoegen. Daarnaast kunnen beheerders het wachtwoord opnieuw instellen voor individuele gebruikers of het hele team.

Sessiebeheer

Beheerders kunnen teamleden op afstand uitloggen bij browsersessies en apparaten en toegang tot apps van derden voor teamleden intrekken.

Wachtwoordbeheer

Beheerders kunnen wachtwoordvereisten instellen of wachtwoorden opnieuw instellen voor hun teams.

Door wachtwoordcontrole in te schakelen, worden alle teamleden uitgelogd, ontvangen ze de vereisten van een nieuw wachtwoord en wordt hen gevraagd hun wachtwoord opnieuw in te stellen.

Beheerders kunnen ook wachtwoorden opnieuw instellen voor alle teamleden. Hierdoor moet elk teamlid een nieuw wachtwoord kiezen als ze weer inloggen bij Dropbox. De optie om alle wachtwoorden opnieuw in te stellen staat bij het gedeelte wachtwoordcontrole van de beheerconsole.

Persoonlijk en zakelijk Dropbox-account aan elkaar koppelen

Beheerders kunnen de mogelijkheid van teamleden uitschakelen om onze desktopapplicatie tegelijkertijd te gebruiken voor zowel een persoonlijk als een zakelijk Dropbox-account.

Gegevens overdragen bij uitdiensttreding

Bij het verwijderen van gebruikers uit een Dropbox-team, hebben beheerders de mogelijkheid om hun gegevens over te dragen aan een andere gebruiker.

Extern verwijderen

Als een apparaat kwijtraakt of als iemand het bedrijf verlaat, kunnen beheerders gemakkelijk bestanden en mappen verwijderen van computers en mobiele apparaten zodra ze weer online komen.

Inzicht

Beheerders kunnen op elk gewenst moment activiteitenrapporten genereren voor gebeurtenissen die betrekking hebben op wachtwoorden, aanmeldingen, beheershandelingen, apps, apparaten, delen en lidmaatschappen. Rapporten zijn beschikbaar voor individuele gebruikers of voor hele teamaccounts en kunnen worden gedownload als CSV-bestanden (CSV staat voor Comma-Separated Values, door komma's gescheiden waarden) om te worden geanalyseerd met tools voor beveiligingsinformatie en gebeurtenissenbeheer (Security Information and Event Management, SIEM).

Zie voor meer informatie over onze oplossingen voor controle en inzicht de Vertrouwenshandleiding van Dropbox.