Je teams beheren met Enterprise Mobility Management (EMM)

Bijgewerkt Jan 31, 2024
person icon

In dit artikel wordt een functie besproken die alleen beschikbaar is voor Dropbox-teams met een Enterprise-abonnement.

Enterprise Mobility Management (EMM) helpt organisaties het gebruik van mobiele apparaten op apps, netwerken en apparaten van de organisatie te beheren. Met Dropbox EMM kunnen Dropbox-teams met een Enterprise-abonnement samenwerken met externe EMM-providers om meer controle te krijgen over hoe gebruikers de mobiele Dropbox-app gebruiken.

Met EMM kunnen Enterprise-beheerders:

• Het gebruik van mobiele apps voor Enterprise-accounts beperken tot alleen beheerde apparaten (ongeacht of ze door de organisatie zijn verstrekt of persoonlijk zijn)
  • Inzicht krijgen in het gebruik van apps, zoals beschikbare opslagruimte en locaties waar ze worden gebruikt
  • Een verloren of gestolen apparaat extern verwijderen

Enterprise Mobility Management inschakelen

Om EMM in te schakelen, heb je een externe EMM-provider nodig om de toegang tot mobiele apparaten in je organisatie te beheren. Ga daarna als volgt te werk:

1. Meld je aan op dropbox.com als beheerder.
  2. Klik op Beheerconsole.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik onder Apparaten op Enterprise Mobility Management (EMM).
  5. Doe het volgende in het vervolgkeuzemenu dat verschijnt:
    • Kopieer het authenticatietoken dat je ontvangt.
    • Wanneer je EMM voor het eerst instelt, moet je de optie Testmodus gebruiken om te controleren of de functie correct is geconfigureerd.
  6. Open de Beheerconsole van je EMM-provider:
    • Voeg Dropbox EMM (voor iOS) en Dropbox Android toe als toepassingen in de app store van je organisatie.
    • Voeg een appconfiguratie toe met het authenticatietoken voor zowel iOS- als Android-apparaten. (Als je wordt gevraagd de naam van een configuratiesleutel in te voeren, kun je team_emm_token gebruiken.)
  7. Keer terug naar de Beheerconsole van Dropbox en voeg eventueel uitzonderingen toe aan de EMM-regel.
    • Gebruikers die je toevoegt aan de lijst met Uitzonderingen, kunnen zich aanmelden met de gewone Dropbox-app of de EMM-app.
  8. Nadat je hebt gecontroleerd of EMM naar wens werkt in de optionele modus, en nadat je Dropbox hebt geconfigureerd met je EMM-provider, gebruik je de optie Vereist om EMM te vereisen voor alle teamleden.
    • Met deze optie meldt u gebruikers af bij de reguliere Dropbox-app en kunt u zich alleen aanmelden via de door EMM beheerde app.
highlight icon

Opmerking: vergeet niet alle teamleden voor wie deze wijziging geldt, op de hoogte te stellen voordat je EMM verplicht stelt.

Welke teamleden gebruiken Dropbox op mobiele apparaten?

Tijdens de implementatie van EMM kan het voor beheerders handig zijn om te weten welke teamleden actieve sessies hebben met de Dropbox EMM-app of de normale mobiele apps. Met deze informatie kunnen beheerders inzicht krijgen in hoe de overstap verloopt en kunnen ze bepalen wanneer ze EMM verplicht stellen. In het algemeen geeft een gebruiksrapport beheerders een beter beeld van het gebruik van mobiele apps in de organisatie.

Ga als volgt te werk om een gebruiksrapport te maken:

1. Meld je aan op dropbox.com als beheerder.
  2. Klik op Beheerconsole.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik onder Apparaten op Enterprise Mobility Management (EMM).
  5. Open het uitvouwbare venster onder Enterprise Mobility Management (EMM).
  6. Klik op Gebruiksrapport voor mobiele apps maken.
highlight icon

Opmerking: nadat het rapport is gegenereerd, krijgt de teambeheerder via e-mail een melding dat het is voltooid.

Wordt er iets veranderd aan de mobiele Dropbox-apps als ik EMM inschakel?

iOS: op iOS-apparaat wordt Dropbox EMM een nieuwe app met de naam Dropbox EMM in de Apple App Store.

Android: op Android-apparaten hebben we wijzigingen aangebracht in de bestaande Dropbox-app (in plaats van een nieuwe EMM-app te maken).

highlight icon

Opmerking: voor elke implementatie van Dropbox EMM op Android is het Google Android-framework (voorheen 'Android for Work') vereist.

Dit geldt voor zowel iOS als Android: als je EMM verplicht stelt, moeten je teamleden deze nieuwe Dropbox-app downloaden uit de app store van je organisatie om hun Enterprise-accounts te blijven gebruiken.

Heeft Dropbox een voorkeur voor bepaalde EMM-providers?

Dropbox heeft geen voorkeur voor een bepaalde EMM-provider, maar we werken wel samen met de volgende leveranciers en we hebben gecontroleerd dat onze app bij hen werkt:

• AirWatch
  • Centrify
  • IBM Maas360
  • Inventit MobiConnect
  • Matrix42
  • MobileIron
  • Okta
  • SoftBank Business Concierge

Als je een van deze providers wilt gebruiken voor EMM, moet je direct met hen contact opnemen voor meer informatie en om aan de slag te gaan.

Wat krijgen mijn teamleden te zien wanneer EMM is ingeschakeld?

Nadat EMM is ingeschakeld en geautoriseerd, zoekt Dropbox naar het authenticatietoken wanneer een teamlid zich aanmeldt (mits de gebruiker de Dropbox-app opent op een via EMM beheerd apparaat).

Als teamleden op dat moment zijn aangemeld bij een van de mobiele Dropbox-apps, worden ze automatisch door EMM afgemeld en kunnen ze zich alleen via de door EMM beheerde app aanmelden. Dit is ook het geval als een teamlid de Dropbox-app al heeft en zich probeert aan te melden.

Als een teamlid probeert zich aan te melden bij de normale Dropbox-app, wordt de aanmelding geblokkeerd en wordt de gebruiker omgeleid naar de beheerde app.

Meer informatie over de ervaring met Dropbox EMM voor teamleden

Ik heb een probleem met mijn authenticatietoken. Wat moet ik doen?

Als er problemen optreden met het authenticatietoken, komt dat waarschijnlijk doordat het niet correct is ingesteld bij de externe EMM-provider. Controleer of het authenticatietoken uit de Beheerconsole van Dropbox overeenkomt met het token dat is ingesteld door je EMM-provider.

Neem contact op met je EMM-provider om problemen op te lossen als er nog meer problemen optreden.

Ik heb EMM ingeschakeld en nu krijgt een teamlid geen toegang tot Dropbox. Wat moet ik doen?

Als je EMM inschakelt en vervolgens merkt dat een of meer teamleden moeite hebben om toegang te krijgen tot Dropbox, ontbreekt waarschijnlijk de nieuwste set configuraties van de EMM-provider op het apparaat van de gebruiker. Controleer de instellingen voor de EMM-provider op het apparaat van de gebruiker om dit op te lossen. De volgende problemen kunnen optreden:

• De gebruiker gebruikt de verkeerde mobiele Dropbox-app.
  • Het apparaatbeheer is niet juist ingesteld.
  • De nieuwste set configuraties staat niet op het apparaat.

Meer informatie over de ervaring met Dropbox EMM voor teamleden