Overzicht van gratis Dropbox-teams

In dit artikel wordt een functie besproken die beschikbaar is voor bepaalde Dropbox Basic- of Dropbox Plus-gebruikers. Ben je geïnteresseerd in een abonnement op onze zakelijke oplossing? Meer informatie over Dropbox Business

Gratis teams zijn ontwikkeld voor Dropbox Basic- en Plus-gebruikers die samenwerken in hetzelfde bedrijf of aan dezelfde projecten. Wanneer je lid wordt van een gratis team of er een maakt, krijg je toegang tot:

De teammap

Elk gratis team ontvangt één teammap om gedeeld materiaal te ordenen en te beheren.

Een gescheiden zakelijke en persoonlijke Dropbox

Teamleden kunnen een zakelijk en persoonlijk Dropbox-account aan elkaar koppelen en eenvoudig schakelen tussen de twee. Je hebt toegang tot beide accounts via dropbox.com en op gekoppelde computers of mobiele apparaten.

Groepen

Een groep is een vooraf ingestelde lijst met leden. Als je een groep maakt, kun je met één klik bestanden of mappen delen met iedereen op die lijst. Je hoeft collega's dus niet een voor een toe te voegen.

Functies voor delen

Teamleden kunnen toegang tot gedeelde mappen en links beperken tot alleen teamleden.

Gedeelten in dit artikel:

Hoe maak ik een gratis team?

Als je een persoonlijk e-mailadres gebruikt voor je Dropbox-account:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op de tab Team in de linkerzijbalk.
  3. Je wordt gevraagd om een zakelijk e-mailadres in te voeren, als je dat hebt.
  4. Als je geen zakelijk e-mailadres hebt en dus je persoonlijke e-mailadres gebruikt voor je werk, klik je op Een team maken.
  5. Voer de naam van je bedrijf of organisatie in.
  6. Nodig mensen uit om lid te worden van je team.
  7. Klik op Team maken.

Als je je Dropbox-account hebt gemaakt met een zakelijk e-mailadres:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op de tab Team in de linkerzijbalk.
  3. Klik op Gratis een team maken.
  4. Voer de naam van je bedrijf of organisatie in.
  5. Nodig mensen uit om lid te worden van je team.
  6. Klik op Team maken.

Wie is de beheerder van een team?

De maker van het team is standaard ook de beheerder. De oorspronkelijke beheerder kan ieder teamlid beheerder maken. Beheerders hebben de volgende machtigingen:

• Het team upgraden naar Dropbox Business
  • Het team verwijderen
  • De instellingen voor het team wijzigen (bijvoorbeeld de teamnaam, de instellingen voor detectie en de instellingen voor Dropbox Paper)
  • Uitgenodigde en huidige teamleden verwijderen
  • Andere teamleden beheerder maken
  • Andere beheerders verwijderen uit het team
  • Leden verwijderen uit groepen, groepen verwijderen en leden uitnodigen voor groepen

Wie is de eigenaar van mijn gegevens wanneer ik lid word van een team?

Tenzij je ze deelt, blijven al je niet-gedeelde bestanden privé als je een team maakt of daar lid van wordt. Je blijft bovendien volledig eigenaar van je gegevens en je account.

Opmerking:

• Als een teambeheerder het team upgradet naar Dropbox Business, heeft de beheerder volledige beheerrechten over je account.
  • Heb jij het team gemaakt? Dan ben jij de standaardbeheerder. Andere teamleden kunnen het team pas upgraden naar Dropbox Business als jij ze beheerder hebt gemaakt.

Hoe voeg ik leden toe aan een team?

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op de tab Team in de linkerzijbalk.
  3. Selecteer het tabblad Leden.
  4. Klik op Leden uitnodigen.
  5. Voer de e-mailadressen in van de collega's die je wilt toevoegen aan het team en klik op Uitnodigen voor team.

Hoe verwijder ik leden uit een gratis team?

Alleen de beheerder van een team kan teamleden verwijderen (de beheerder is de persoon die het team heeft gemaakt). Je bent een beheerder en wilt teamleden verwijderen:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op de tab Team in de linkerzijbalk.
  3. Klik op de X naast de naam van het teamlid dat je wilt verwijderen.

Hoe wijzig ik de naam van een gratis team?

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op de tab Team in de linkerzijbalk.
  3. Klik op Team wijzigen naast de naam van het team bovenaan de pagina.

Hoe word ik lid van een gratis team dat is gemaakt door iemand anders?

Je kunt een team zoeken en er lid van worden als het bestaat. Gebruik hiervoor de domeinnaam van het e-mailadres dat is gekoppeld aan je Dropbox-account. Dit kan een Dropbox Business-team of een gratis team zijn. Lid worden van een bestaand team op je domein:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op de tab Team in de linkerzijbalk.
  3. Klik op Lid worden van team.

Hoe verlaat ik een gratis team?

Als je een team verlaat, heb je geen toegang meer tot de teammap en de groepen waarvan je lid was. Je zakelijke bestanden worden bovendien verplaatst naar je persoonlijke Dropbox. Een team verlaten:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op Team in de linkerzijbalk.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op Team verwijderen.

Hoe wissel ik de e-mailadressen van mijn zakelijke en persoonlijke account?

1. Meld je aan op dropbox.com en wijzig het e-mailadres dat is gekoppeld aan je persoonlijke account van e-mailadres A in e-mailadres C.
  2. Klik in de rechterbovenhoek van de pagina op je naam, vervolgens op Instellingen en ten slotte op de tab Account.
  3. Wijzig je zakelijke e-mailadres van e-mailadres B in e-mailadres A door te klikken op Instellingen en daarna op de tab Account.
  4. Na deze wijzigingen kun je je persoonlijke e-mailadres wijzigen van e-mailadres C in e-mailadres B door de instructies uit stap één hierboven uit te voeren.

Wat gebeurt er als een lid van een gratis team de individuele opslaglimiet overschrijdt?

Wanneer een teamlid zijn individuele opslaglimiet overschrijdt, worden gedeelde mappen of bestanden alleen met dat teamlid niet meer gesynchroniseerd. Er worden geen bestanden verwijderd en het synchroniseren wordt hervat zodra het teamlid weer onder de opslaglimiet zit. Als een teamlid de opslagruimte overschrijdt, heeft dat geen gevolgen voor de andere leden van het team.

Meer informatie over wat je kunt doen als je je opslaglimiet overschrijdt

Ik heb een gratis team verlaten en heb nu geen toegang meer tot een gedeelde map. Wat is er gebeurd?

Als je een team verlaat, heb je geen toegang meer tot de teammap van het bedrijf. Je krijgt weer toegang tot het materiaal in deze map door opnieuw lid te worden van het team.

Als de map waar je geen toegang meer tot hebt geen teammap is, waren er voor deze map waarschijnlijk machtigingen voor het delen die toegang beperken. Omdat je het team hebt verlaten, heb je geen toegang meer tot deze gedeelde map. Je kunt opnieuw lid worden van het team om weer toegang te krijgen, of de eigenaar van de gedeelde map vragen de machtigingen voor de map bij te werken, zodat collega's van buiten het team ook toegang hebben.

Kan ik bonusruimte verdienen voor aanbevelingen die zijn verzonden via mijn gratis team?

Je ontvangt geen bonussen voor aanbevelingen via je zakelijke teamaccount. Als je deze bonus wilt toepassen op je persoonlijke account, neem je contact op met Dropbox Support.

Wat is het verschil tussen een gratis team en Dropbox Business?

Een team is handig om bedrijfsbestanden te organiseren en met collega's samen te werken aan projecten. Maar als je team groeit, neemt ook het aantal bestanden, mappen en gedeelde items toe. Vaak ondervindt ten minste één teamlid opslagbeperkingen.

In Dropbox Business ontvangt je team de extra opslagruimte die het nodig heeft om te zorgen dat projecten ongehinderd blijven doorlopen.

Dropbox Business heeft ook andere tools die je gegevens bewaken: een set beheerfuncties waarmee je account- en ledenactiviteiten ziet, en waarmee je controle hebt over wat wordt gedeeld. Het bedrijf is in Dropbox Business de eigenaar van de gegevens in zakelijke accounts. Zo weet je zeker dat bedrijfsbestanden niet in de verkeerde handen terechtkomen.

Hoe upgrade ik mijn gratis team naar Dropbox Business?

Teambeheerders kunnen een team upgraden naar Dropbox Business:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik bovenaan de pagina op Upgraden naar Dropbox Business.
  3. Klik op Kopen of Start een gratis proefperiode.

Opmerking:

• Na de upgrade zijn alle beheerders van het team teambeheerders van het nieuwe Dropbox Business-account. Weet je niet wie de beheerders van je team zijn? Ga naar de teampagina en bekijk de status van de teamleden om te zien of ze een beheerder zijn.

Wat gebeurt er als ik mijn gratis team upgrade naar een proefperiode van Dropbox Business en vervolgens besluit de proefperiode te annuleren?

Als je een proefperiode van Dropbox Business annuleert, heb je geen toegang meer tot de bijbehorende extra opslagruimte. Je kunt ook geen gebruik meer maken van de andere functies die alleen Dropbox Business biedt. Dit is bijvoorbeeld teammapbeheer, waarmee je het lidmaatschap van teammappen kunt beheren. Met teammapbeheer kun je de groepen wijzigen waarmee een teammap wordt gedeeld.

Nadat je het abonnement hebt opgezegd, blijven je groepen en deelrelaties bestaan.