Een bestaand Dropbox Basic- of Plus-account overzetten naar Dropbox Business

Je moet een paar dingen doen voordat je een bestaand account kunt overzetten naar een Dropbox Business-team:

• Controleer of alle bestanden en mappen die je wilt overzetten in je Dropbox staan.
  • Verwijder bestanden of mappen die je niet wilt overzetten naar een Dropbox Business-team.

Daarna kun je je e-mailadres verifiëren en lid worden van een Dropbox Business-team. Elk Dropbox-account is gekoppeld aan een e-mailadres, zodat je identiteit kan worden geverifieerd en je meldingen over je account kunt ontvangen.

Een uitnodiging accepteren en lid worden van een team

1. Kijk in je e-mail voor een uitnodiging om lid te worden van het Dropbox Business-team van je organisatie. Klik op Lid worden van het team in de e-mail.
  2. Meld je indien nodig aan bij je bestaande Dropbox-account met je gebruikersnaam en wachtwoord.
  3. Bepaal waarnaar je de bestanden en mappen in je huidige Dropbox wilt verplaatsen.
  4. Selecteer Lid worden van [Dropbox Business-team] als de meeste bestanden werkgerelateerd zijn. Ga verder met onderstaande instructies als je vooral persoonlijke bestanden hebt.
  5. Wacht tot alle bestanden die momenteel in je Dropbox staan, zijn overgezet naar je Dropbox Business-account. Je krijgt toegang tot die bestanden door de Dropbox-desktopapp te downloaden of naar dropbox.com te gaan.

Als de meeste bestanden persoonlijk zijn, selecteer je Gescheiden houden van... en voer je deze stappen uit:

1. Voer een ander e-mailadres en wachtwoord in voor je nieuwe persoonlijke Dropbox-account.
  2. Accepteer de Dropbox-voorwaarden en klik op Bevestigen.
  3. Verifieer indien nodig je nieuwe e-mailadres. (Ga naar het postvak van het e-mailadres dat je hebt opgegeven en klik op de knop in het e-mailbericht.)
  4. Wacht tot alle bestanden die momenteel in je Dropbox-account staan, zijn overgezet naar je persoonlijke Dropbox-account. Je krijgt toegang tot die bestanden door de Dropbox-desktopapp te downloaden of naar dropbox.com te gaan.

Voor teams met verplichte eenmalige aanmelding

Als je bedrijf eenmalige aanmelding (SSO) heeft ingeschakeld, volg je ongeveer dezelfde stappen. Maar je moet je ook met je zakelijke e-mailadres en wachtwoord aanmelden bij je SSO-provider. Heb je problemen met het aanmelden op een andere pagina dan dropbox.com, neem dan contact op met de beheerder van je Dropbox Business-team.

Wat gebeurt er met mijn Plus-abonnement wanneer ik upgrade naar Dropbox Business?

Als je je account upgradet of van Dropbox Plus overzet naar Dropbox Business, wordt je Dropbox Plus-abonnement onmiddellijk beëindigd. Het resterende tegoed van je Dropbox Plus-abonnement wordt terugbetaald via de oorspronkelijke betalingsmethode. Elke individuele eigenaar van een Dropbox-account kan deze gegevens bekijken op de betalingspagina van zijn account.

Als de automatische restitutie om de een of andere reden niet kan worden uitgevoerd (bijvoorbeeld vanwege een verlopen creditcard), stellen we de eigenaar van het account per e-mail op de hoogte.