De hoeveelheid opslagruimte beperken die een Dropbox-teamlid kan gebruiken

Bijgewerkt Feb 02, 2024
person icon

Opslaglimieten voor leden zijn mogelijk niet beschikbaar voor teams met meer dan 5.000 gedeelde mappen. Teams met een groot aantal gedeelde mappen moeten rekening houden met enige prestatievermindering.

Door middel van opslaglimieten voor leden kunnen beheerders bepalen hoeveel Dropbox-opslagruimte teamleden kunnen gebruiken. Deze functie is beschikbaar voor alle Dropbox-teams.

Wat gebeurt er als een lid zijn limiet overschrijdt?

Leden worden via e-mail, desktop-app en mobiele app op de hoogte gesteld wanneer ze het volgende bereiken:

• 90% van hun opslagruimte
  • 100% of meer van hun opslagruimte

Beheerders worden ook per e-mail op de hoogte gesteld. Daarnaast wordt er een vermelding toegevoegd aan de activiteitenlogboeken.

Dropbox blijft normaal functioneren voor leden die hun opslagruimte overschrijden.

Wat gebeurt er met leden die het quotum overschrijden in een team waarvoor stop-synchronisatie is ingeschakeld?

De beheerder kan stopsynchronisatielimieten gebruiken om te voorkomen dat leden die hun opslagruimte overschrijden, Dropbox op de normale manier blijven gebruiken. Concreet gebeuren er twee dingen:

• Hun account stopt met synchroniseren
  • Ze kunnen geen bestanden uploaden

Deze teamleden hebben dan twee opties:

• Bestand verwijderen om hun account onder de opslagruimtelimiet te brengen
  • Contact opnemen met hun beheerder om meer opslagruimte aan te vragen
highlight icon

Opmerking: de beheerder krijgt geen e-mailmeldingen wanneer een teamlid de stopsynchronisatielimiet bereikt.

Een standaard opslagruimtelimiet instellen voor alle teamleden

1. Meld je aan op dropbox.com als beheerder.
  2. Klik op Beheerconsole.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik onder de sectie Materiaal op Opslaglimiet voor leden.
  5. Stel een limiet in via het vervolgkeuzemenu naast Opslagruimtelimiet voor alle leden.
  6. Zet de opslaglimiet voor leden aan of uit.
highlight icon

Opmerking: alleen beheerders kunnen een opslagruimtelimiet instellen voor teamleden.

Een standaard opslagruimtelimiet instellen voor teams waarvoor stopsynchronisatie is ingeschakeld

Je kunt een standaard opslagruimtelimiet instellen voor alle teamleden. Je kunt ook instellen of de limiet 'zacht' (alleen waarschuwing) of 'stevig' (synchronisatie stoppen) moet zijn.

1. Meld je aan op dropbox.com als beheerder.
  2. Klik op Beheerconsole.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op Opslagruimte.
  5. Klik op het vervolgkeuzemenu naast Opslaglimiet voor leden.
  6. Selecteer Stopsynchronisatie of Alleen waarschuwing.
  7. Selecteer een specifieke opslagruimtelimiet en voer uitzonderingen in (indien van toepassing).
  8. Klik op Wijzigingen toepassen.

Aangepaste limieten instellen voor individuele teamleden

Voor de meeste teams kun je geen aangepaste opslagruimtelimieten instellen voor individuele teamleden. Je hebt echter wel de mogelijkheid om de instelling van de opslagruimte voor leden op Geen limiet te laten staan, waardoor alle teamleden Dropbox zonder beperkingen kunnen blijven gebruiken.

Als alternatief kun je een opslagruimtelimiet voor het hele team instellen en vervolgens enkele teamleden toestaan die limiet te vermijden, via een lijst met uitzonderingen:

1. Meld je aan op dropbox.com als beheerder.
  2. Klik op Beheerconsole.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op Opslagruimte.
  5. Klik op Geen uitzonderingen.
  6. Voer de namen of e-mailadressen in van teamleden die je wilt uitsluiten van opslaglimieten en klik vervolgens op Gereed.

Een aangepaste limiet instellen voor teams waarvoor stopsynchronisatie is ingeschakeld

Je kunt aangepaste opslagruimtelimieten instellen voor individuele teamleden:

1. Meld je aan op dropbox.com als beheerder.
  2. Klik op Beheerconsole.
  3. Open de pagina Leden (voor de meeste beheerders wordt deze pagina standaard geopend).
  4. Klik op de naam van het lid waarvoor je een aangepaste limiet wilt instellen.
  5. Klik op Opslagruimtelimiet bewerken en voer een nieuwe opslagruimtelimiet in.
  6. Klik op Aangepaste limiet instellen.

Je kunt ook uitzonderingen toevoegen voor teamleden die niet mogen worden beperkt.

Wat telt mee voor de opslaglimiet?

Alle bestanden of mappen die zijn opgeslagen in het Dropbox-teamaccount van een teamlid tellen mee voor de opslaglimieten.

highlight icon

Belangrijke opmerkingen:

• Teammappen tellen niet mee voor opslagruimtelimieten, omdat dit gedeelde ruimtes zijn van het team en niet van de individuele gebruiker.
  • Teammappen tellen wel mee voor de totale opslagruimte van het team.
  • Gedeelde mappen die eigendom zijn van een teamlid, tellen alleen mee voor de opslagruimtelimiet van die persoon.
  • Gedeelde mappen die het eigendom zijn van een niet-teamlid maar die zijn gedeeld met een teamlid, tellen mee voor de opslagruimtelimiet van dat lid.
  • Vanwege de manier waarop opslagruimtelimieten worden berekend, kan de som van het gebruik van een individuele teamlid afwijken van het totale teamgebruik.