Beheerders: een lid verwijderen uit een Dropbox Business-team

Bijgewerkt Nov 14, 2023

Als iemand je organisatie verlaat, kan een beheerder:

highlight icon

Opmerking: Als je een wettelijke bewaarplicht wilt instellen voor een lid van je team, moet je de wettelijke bewaarplicht aanmaken voordat je het lid verwijdert. Je kunt geen wettelijke bewaarplichten instellen voor verwijderde teamleden.

Een lid verwijderen uit een Dropbox Business-team

Verwijderde teamleden hebben onmiddellijk geen toegang meer tot het Dropbox Business-account en alle bestanden, mappen en Paper-documenten. Na het verwijderen van een teamlid kunnen beheerders die licentie opnieuw gebruiken en iemand anders uitnodigen voor het team.

Een teamlid verwijderen:

1. Meld je aan op dropbox.com als beheerder.
  2. Klik op Beheerconsole.
  3. Klik op Leden in de linkerzijbalk.
  4. Klik op de “...” (ellips) naast de naam van de persoon die je wilt verwijderen.
  5. Selecteer Verwijderen.
  6. Kies wanneer materiaal van dit lid wordt overgedragen naar een ander teamlid en of het materiaal van de apparaten van dit lid moet worden verwijderd wanneer diegene de volgende keer online is.
    • Onder Wil je het materiaal van dit lid overdragen naar een ander teamlid? kies je Nu overdragen of Later overdragen. Als je nu overbrengen selecteert, voer je de naam of het e-mailadres van de ontvanger in.
    • Onder Wil je het materiaal van de apparaten van dit lid verwijderen wanneer ze de volgende online zijn?, kies Ja of Nee.
  7. Klik op Doorgaan.
  8. Controleer het scherm 'Account volledig verwijderen' om de selectie te bevestigen.
  9. Klik op Account verwijderen.

Wat gebeurt er wanneer ik een teamlid verwijder?

Wanneer je het account van een teamlid verwijdert, gebeurt het volgende:

• Het teamlid verliest toegang tot het account en alle bestanden en Paper-documenten.
  • Gedeelde links met weergaverechten die door het teamlid zijn gemaakt, worden verwijderd, tenzij het webgebaseerde bestanden zijn zoals Paper- of Google-documenten.
  • Gedeelde links met bewerkingsrechten die gemaakt zijn door het teamlid blijven actief.
  • Dropbox stopt met het synchroniseren van bestanden naar de computer en mobiele apparaten van het teamlid.
  • Het teamlid ontvangt een e-mail met het bericht dat een beheerder het account heeft verwijderd en dat desbetreffend teamlid geen toegang meer heeft.

Dropbox gaat over op een nieuwe gedeelde linkarchitectuur waarin links zijn gebaseerd op inhoud in plaats van op gebruikers. Dit heeft invloed op de manier waarop links worden gemaakt en gedeeld. De nieuwe links zijn te herkennen aan de 'rlkey'-parameter in de URL. Voor deze links zal heeft het bovenstaande gedrag een andere werking:

• Alle koppelingen die door een verwijderd teamlid zijn gemaakt, blijven actief als de onderliggende inhoud niet wordt verwijderd, zoals inhoud in gedeelde teammappen.
  • Externe partners hebben alleen toegang tot bestanden of mappen waarvoor Wie heeft toegang is ingesteld op Iedereen met een link in de gedeelde linkinstellingen voor dat bestand of die map.

Kan ik mijn eigen account verwijderen?

Als beheerder van een Dropbox Business-teamaccount kun je je eigen account niet uit het team verwijderen. Je moet eerst een ander lid van je team aanwijzen als beheerder en vervolgens kan de nieuwe beheerder je account verwijderen.

Kunnen teamleden accounts verwijderen?

Nee, leden van een Dropbox Business-team kunnen niet hun eigen account verwijderen. Ze hebben hulp nodig van een Dropbox-beheerder om het team te verlaten