Gekoppelde accounts en mappaden

Macintosh

De Dropbox-desktopapp ondersteunt tegelijkertijd persoonlijke en zakelijke Dropbox-accounts. Hiervoor moet de desktopapp lokaal de naam wijzigen van de (nu meerdere) Dropbox-mappen, zodat er een duidelijk onderscheid kan worden gemaakt. Eerder had een Dropbox-gebruiker na de installatie van Dropbox dus alleen deze map in zijn basismap:

Dropbox

Nu ziet de gebruiker het volgende als hij zijn persoonlijke en zakelijke account heeft gekoppeld:

Dropbox (Personal)
Dropbox (<BEDRIJFSNAAM>)

Opmerking: 'Personal' kan zijn vertaald als 'persoonlijk'.

Wanneer een gebruiker met een bestaande desktopapp een tweede account koppelt, maken we ook een verborgen symbolische link op de oude Dropbox-locatie die verwijst naar het eerste account dat is gekoppeld. Bijvoorbeeld:

Dropbox -> /Gebruikers/<GEBRUIKERSNAAM>/Dropbox (<BEDRIJFSNAAM>)
Dropbox (<BEDRIJFSNAAM>)
Dropbox (persoonlijk)

De Dropbox-map is dus verplaatst naar Dropbox (<BEDRIJFSNAAM>), waarbij <BEDRIJFSNAAM> de naam is van het Dropbox Business-account. De symbolische link bij Dropbox verwijst naar deze map met het nieuwe label.

Win7/Win8/Win10

De Dropbox-desktopapp ondersteunt tegelijkertijd persoonlijke en zakelijke Dropbox-accounts. Hiervoor moet de desktopapp lokaal de naam wijzigen van de (nu meerdere) Dropbox-mappen, zodat er een duidelijk onderscheid kan worden gemaakt. Eerder had een Dropbox-gebruiker na de installatie van Dropbox dus alleen deze map in zijn basismap:

Dropbox

Nu ziet de gebruiker het volgende als hij zijn persoonlijke en zakelijke account heeft gekoppeld:

Dropbox (Personal)
Dropbox (<BEDRIJFSNAAM>)

Opmerking: 'Personal' kan zijn vertaald als 'persoonlijk'.

Wanneer een gebruiker met een bestaande desktopapp een tweede account koppelt, maken we in Windows ook een verborgen koppeling op de oude Dropbox-locatie die verwijst naar het eerste account dat is gekoppeld. Bijvoorbeeld:

Dropbox -> C:\Gebruikers\<GEBRUIKERSNAAM>\Dropbox (<BEDRIJFSNAAM>)
Dropbox (<BEDRIJFSNAAM>)
Dropbox (persoonlijk)

De Dropbox-map is dus verplaatst naar Dropbox (<BEDRIJFSNAAM>), waarbij <BEDRIJFSNAAM> de naam is van het Dropbox Business-account. De koppeling bij Dropbox verwijst naar deze map met het nieuwe label.