Dropbox for Salesforce: gebruikershandleiding

Bijgewerkt Dec 19, 2023

Met Dropbox for Salesforce kunnen teams hun Dropbox-bestanden openen en delen binnen Salesforce. Met deze gebruikershandleiding kunnen individuele teamleden aan de slag gaan nadat een beheerder het Dropbox-team heeft gekoppeld aan Salesforce.

In de gebruikershandleiding vind je antwoorden op veelgestelde basisvragen. Navigeer verder voor antwoorden op veelgestelde geavanceerde vragen.

Gebruikershandleiding

Dropbox aan Salesforce koppelen

Volg deze stappen om Dropbox aan Salesforce te koppelen:

1. Klik in Salesforce op het tabblad Dropbox-opties.
  2. Klik op Koppelen aan Dropbox. Je wordt doorgestuurd naar dropbox.com.
  3. Meld je aan op dropbox.com met je Dropbox-teamaccount.
  4. Klik op Toestaan. Je wordt teruggestuurd naar Dropbox-opties in Salesforce.

Opmerkingen:

• Je teamleden wordt ook gevraagd hun account te koppelen als ze naar een Dropbox-onderdeel in Salesforce gaan.
  • Eenmaal gekoppeld, worden de teamleden omgeleid naar het document waar ze zijn begonnen. Vervolgens wordt de Dropbox-map geladen.

Bestanden vanuit Dropbox aan Salesforce toevoegen

Er zijn twee manieren om bestanden toe te voegen met Dropbox for Salesforce.

Als je een recente browserversie gebruikt, kun je bestanden slepen en neerzetten in de Dropbox-widget in je Salesforce-records.

Je kunt ook bestanden uploaden vanaf je computer:

1. Klik in de Dropbox for Salesforce-widget op de knop Bestanden toevoegen.
  2. Navigeer naar het bestand dat je vanaf je computer wilt uploaden en selecteer het (je kunt ook meerdere bestanden selecteren om te uploaden).
  3. Klik op de knop Gereed.

Een bestand weergeven of downloaden in Salesforce

Je kunt je bestanden rechtstreeks vanuit Dropbox for Salesforce weergeven, downloaden en delen.

1. Meld je aan bij de Salesforce-website.
  2. Navigeer naar de Dropbox-widget in de record waarin je geïnteresseerd bent en zoek de bestanden die je wilt downloaden.
  3. Klik op het pictogram van een bestand om het te openen in Dropbox.
  4. Klik op de naam van een bestand om het te downloaden.

Dropbox-mappen maken in Dropbox for Salesforce

Met Dropbox for Salesforce kun je rechtstreeks in Salesforce nieuwe mappen maken.

1. Meld je aan bij de Salesforce-website.
  2. Klik op de knop Nieuwe map en voer de naam van de map in.
  3. Druk op Enter op je toetsenbord.

Dropbox-bestanden verwijderen of terugzetten in Dropbox for Salesforce

Bestanden verwijderen

1. Klik met de rechtermuisknop op het bestand in Salesforce.
  2. Klik op Verwijderen.

Bestanden terugzetten

1. Klik in Salesforce op Verwijderde bestanden weergeven.
  2. Klik met de rechtermuisknop op het bestand dat je wilt terugzetten.
  3. Klik op Terugzetten.

Een Dropbox-bestand of -map delen met Chatter

1. Open het profiel van een contactpersoon of een item in een account.
  2. Klik met de rechtermuisknop op het bestand en klik vervolgens op het Chatter-pictogram.
  3. Voeg het bericht toe dat je wilt delen via Chatter.
    • Je kunt vermeldingen (@) of hashtags (#) gebruiken.
  4. Klik op Plaatsen.

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen 'Alles in Dropbox voor object' en 'Dropbox voor object'?

'Alles in Dropbox voor object' en 'Dropbox voor object' bieden verschillende niveaus van zichtbaarheid van het Dropbox-account van een gebruiker die is aangemeld vanuit Salesforce.

• 'Alles in Dropbox voor object' biedt toegang tot de volledige Dropbox-mappen van gebruikers, ongeacht welke record ze bekijken. Ze kunnen al hun Dropbox-bestanden bekijken en wijzigen vanuit de Dropbox for Salesforce-integratie.
  • 'Dropbox voor object' biedt alleen toegang tot de bestanden die zijn gekoppeld aan de specifieke Salesforce-objectrecords die de gebruiker bekijkt. De gebruiker kan bestanden in de map voor die objectrecord bekijken en wijzigen vanuit de Dropbox for Salesforce-integratie.

Denk bijvoorbeeld aan de volgende Dropbox-mapstructuren:

Jouw Dropbox-hoofdmap > Salesforce-documenten > Objectnaam > object_record_1 > photo1.jpg
Jouw Dropbox-hoofdmap > Salesforce-documenten > Objectnaam > object_record_2 > photo2.jpg

Met toegang tot 'Alles in Dropbox voor objecten' kun je de volledige mapstructuur bekijken die begint bij 'Jouw Dropbox-hoofdmap'.

Bij toegang tot 'Dropbox voor Object' is de weergave beperkt tot alleen de objectrecord. In dit voorbeeld zou je met de toegang 'Dropbox voor Object' 'object_record_1' in Salesforce en alle bestanden daarin kunnen bekijken, inclusief photo1.jpg.

Welke Salesforce-edities worden ondersteund?

De meeste edities van Salesforce ondersteunen Dropbox for Salesforce, waaronder:

• Groep
  • Professional
  • Enterprise
  • Onbeperkt
  • Force.com
  • Ontwikkelaar
  • Performance

Wat zijn de <strong>.sfdb</strong>- bestanden in mijn Dropbox?

Als je Dropbox for Salesforce gebruikt, kom je mogelijk bestanden met de extensie .sfdb tegen in de map Salesforce-documenten in je Dropbox. Dit zijn markeringsbestanden waarmee je Salesforce-records worden gekoppeld aan je Dropbox-mappen.

Opmerking: Verwijder deze bestanden niet. Dropbox for Salesforce niet werkt als .sfdb-bestanden verwijderd zijn.

Wat kan ik doen als ik per ongeluk een .sfdb-bestand heb verwijderd?

Dropbox voor Salesforce werkt niet als .sfdb-bestanden worden verwijderd. Als je de .sfdb- bestanden hebt verwijderd uit je Dropbox, kun je ze terugzetten zoals je andere bestanden in Dropbox terugzet.

Hoe zie ik of mijn versie van Dropbox for Salesforce bijgewerkt is?

Je versie van Dropbox for Salesforce is bijgewerkt als er geen updates beschikbaar zijn:

1. Meld je aan bij Salesforce AppExchange.
  2. Klik op je naam en selecteer Mijn account.
  3. Klik op Update Available en volg de instructies op het scherm.
    • Als deze knop niet zichtbaar is, betekent dit dat je al de nieuwste versie van Dropbox for Salesforce gebruikt