Aanmelden als een van je Dropbox-teamleden

Bijgewerkt Nov 20, 2023
person icon

Dit artikel gaat over een functie dat alleen beschikbaar is op Dropbox Advanced, Business Plus en Enterprise.

Teambeheerders kunnen zich aanmelden bij accounts van iedereen in hun team. Teambeheerders hebben toegang tot de verschillende teamledenaccounts om:

• het Dropbox-account van een nieuwe werknemer te organiseren voordat deze begint
  • problemen op te oplossen
  • een project vooruit te helpen als teamleden niet op kantoor zijn
highlight icon

Opmerking:Als een teamlid zijn of haar persoonlijke account en teamaccount heeft gekoppeld, kunnen beheerders geen toegang krijgen tot het gekoppelde persoonlijke account van dit teamlid met Aanmelden als gebruiker. Beheerders kunnen echter wel de naam en het e-mailadres van het gekoppelde persoonlijke account van het teamlid bekijken.

Aanmelden als gebruiker bij je Dropbox-teamaccount

1. Meld je aan op dropbox.com als beheerder.
  2. Klik op Beheerconsole.
  3. Open de pagina Leden.
  4. Klik op het tandwielpictogram van het teamlid met wiens account je je wilt aanmelden.
  5. Klik op Aanmelden als gebruiker.
  6. Klik op Aanmelden om te bevestigen dat je je wilt aanmelden als de geselecteerde gebruiker.

Vervolgens wordt het account van de geselecteerde gebruiker geopend. Daar kun je namens deze gebruiker acties uitvoeren. Vergeet niet op Afmelden te klikken in de rode banner bovenaan de pagina wanneer je klaar bent. Op die manier voorkom je dat je later per ongeluk wijzigingen aanbrengt in het verkeerde account.

highlight icon

Opmerkingen

• Als je je aanmeldt als een gebruiker in je team, kun je niet tegelijkertijd een andere Dropbox-account geopend hebben (inclusief je eigen account) in een nieuw venster of tabblad in je browser.
  • Als je een ander Dropbox-account wilt openen (inclusief je eigen account), moet je je eerst afmelden bij het account van je teamlid.
  • Als je je aanmeldt als een teamlid op wiens account een wettelijke bewaarplicht van toepassing is, worden alle bestanden die je maakt of bewerkt terwijl je bent aangemeld als die gebruiker niet opgenomen in de wettelijke bewaarplicht.
  • Deze functie is niet beschikbaar voor Handtekeningen, Replay, Capture en Studio.

Meldingen en logboeken

Als je je aanmeldt als gebruiker om toegang te krijgen tot het account van een teamlid, heb je de mogelijkheid om dat teamlid hiervan op de hoogte te stellen.

Meldingen van teamleden/teambeheerders

Als je in het meldingenvenster op Instellingen voor meldingen wijzigen klikt, kun je selecteren wie er een melding ontvangt dat je bent aangemeld als teamlid. Deze opties kunnen verschillen als je account één teambeheerder heeft of meerdere. Als je Het lid en het activiteitenlogboek (aanbevolen) selecteert, ontvangt het teamlid per e-mail een melding dat jij je hebt aangemeld bij zijn of haar account.

Activiteitenlog

Telkens wanneer je de functie 'Aanmelden als gebruiker' gebruikt, wordt deze activiteit geregistreerd in je teamactiviteitenlogboek, net als alle daaropvolgende handelingen die je namens een teamlid uitvoert.