{"en":"This page is not currently available in your language.","id":"Halaman ini sekarang belum tersedia dalam bahasa Anda.","ms":"Laman ini kini belum boleh didapati dalam bahasa anda.","es_ES":"Esta página no está disponible en tu idioma en este momento.","da_DK":"Denne side er i øjeblikket ikke tilgængelig på dit sprog.","fr":"Cette page n'est actuellement pas disponible dans votre langue.","de":"Diese Seite ist zurzeit nicht in Ihrer Sprache verfügbar.","en_GB":"This page is not currently available in your language.","pl":"Ta strona aktualnie nie jest dostępna w Twoim języku.","it":"Al momento questa pagina non è disponibile nella tua lingua.","nl_NL":"Deze pagina is momenteel niet beschikbaar in je taal.","nb_NO":"Denne siden er for øyeblikket ikke tilgjengelig på språket ditt.","ru":"На данный момент эта страница недоступна на вашем языке.","zh_TW":"此頁面目前沒有您語言的版本。","sv_SE":"Denna sida är för närvarande inte tillgänglig på ditt språk.","th_TH":"หน้านี้ยังไม่มีให้บริการในภาษาของคุณในขณะนี้","zh_CN":"本页面暂无您所需的语言版本。","ja":"申し訳ありませんが、このページは選択した言語ではご利用になれません。","pt_BR":"Esta página não está disponível no momento em seu idioma.","ko":"현재 이 페이지는 한국어 번역이 제공되지 않습니다.","es":"Esta página aún no está disponible en tu idioma.","uk_UA":"На даний момент ця сторінка недоступна на вашій мові.","en_AU":"This page is not currently available in your language."}

Hoe schors ik het account van een lid in mijn Dropbox Business-team?

Beheerders van een Dropbox Business- of Dropbox Enterprise-team kunnen het account van een teamlid schorsen bij het beheer van gebruikerslicenties. Een geschorst teamlid heeft dan onmiddellijk geen toegang meer tot het Dropbox Business-teamaccount en alle bestanden, mappen en Paper-documenten. Het account blijft geschorst totdat de schorsing wordt opgeheven door een beheerder.

Als de beheerder verwijderde bestanden of oudere versies van bestanden van een geschorst lid wil terugzetten, moet dit gebeuren voordat de periode van de uitgebreide versiegeschiedenis (120 dagen voor Dropbox Business-teams) verloopt.

Het account van een teamlid schorsen

1. Meld je aan bij de Dropbox-website.
  2. Open de Beheerconsole.
  3. Open de pagina Leden.
  4. Klik op het tandwielpictogram naast de naam van de gebruiker die je wilt schorsen.
  5. Klik op Gebruiker schorsen of verwijderen.
    • Selecteer Schorsen en kies of je de bestanden van deze gebruiker wilt verwijderen van apparaten die zijn gekoppeld aan Dropbox. (Deze functie heet Extern verwijderen.)
  6. Klik nogmaals op Schorsen.
Een gebruiker schorsen

De schorsing van het account van een teamlid opheffen

1. Meld je aan op de Dropbox-website.
  2. Open de Beheerconsole.
  3. Open de pagina Leden, klik op het vervolgkeuzemenu 'Type lid' en selecteer Geschorst.
  4. Klik op het tandwielpictogram naast de naam van de gebruiker van wie je de schorsing wilt opheffen.
  5. Klik op Schorsing van gebruiker opheffen.
  6. Klik op Schorsing opheffen in het volgende scherm.
De schorsing van een teamlid opheffen

Een geschorst lid verwijderen uit je Dropbox Business-account

1. Meld je aan op de Dropbox-website.
  2. Open de Beheerconsole.
  3. Open de pagina Leden, klik op het vervolgkeuzemenu 'Type lid' en selecteer Geschorst.
  4. Klik op het tandwielpictogram naast de naam van de gebruiker die je wilt verwijderen.
  5. Klik op Gebruiker verwijderen.
    • Kies of je het account van de gebruiker wilt overdragen aan een ander teamlid en of je de bestanden van deze gebruiker wilt verwijderen van eventuele apparaten die zijn gekoppeld aan Dropbox.
  6. Klik op Verwijderen in het volgende scherm.

Wat gebeurt er in de Dropbox-desktopapp wanneer een gebruiker wordt geschorst?

Voor een teamlid ziet een geschorst account er hetzelfde uit als een verwijderd account. De Dropbox-desktopapp is ontkoppeld en Dropbox is niet langer actief. Als beheerder heb je ook de optie om alle bestanden van je bedrijf te wissen in het account van het geschorste lid. (Deze functie heet Extern verwijderen.)

Er zijn echter drie belangrijke verschillen tussen het schorsen en het verwijderen van een gebruiker:

• Een schorsing kan worden teruggedraaid. (De gebruiker kan later weer worden geactiveerd.)
  • Wanneer je een gebruiker schorst, blijven gedeelde mappen en gedeelde links actief.
  • Je kunt accountoverdracht niet gebruiken voor een geschorste gebruiker.

Meer informatie over het verwijderen van een Dropbox Business-teamlid

Best practices voor het verwijderen van een Dropbox Business-teamlid

Ik ben lid van een Dropbox Business-team en ik kan me niet aanmelden omdat mijn account is geschorst

Als je lid bent van een Dropbox Business-team, maar geen beheerder, en je account is geschorst, word je daar per e-mail van op de hoogte gebracht. Bij elke poging je aan te melden of een nieuw account te maken, ontvang je een foutmelding om je te laten weten dat je account is geschorst. Als je weer toegang wilt hebben tot je account, neem je contact op met de beheerder van je bedrijf.

• Kun je je niet aanmelden om je beheerders weer te geven? Neem voor hulp contact op met de helpdesk, de IT-afdeling of een manager van je bedrijf.

Geldt een geschorste gebruiker nog steeds als een toegewezen licentie voor mijn teamaccount?

Ja, geschorste gebruikers gelden als toegewezen licenties voor je team. Dat wil zeggen dat de gegevens van de geschorste gebruiker en de deelrelaties worden bewaard en voor jou als accountbeheerder toegankelijk zijn zolang het account is geschorst.

Als je het aantal licenties in je team wilt verminderen, kun je het account van de geschorste gebruiker verwijderen. Nadat je het account hebt verwijderd, kun je het overdragen aan iemand anders binnen het team.

Wat moet ik doen als ik Active Directory gebruik?

Wijzigingen van de gebruikersstatus in Active Directory worden alleen naar Dropbox Business gestuurd als je gebruikmaakt van de Dropbox AD-connector of toepassingen van derden. In de meeste gevallen worden wijzigingen in de gebruikersstatus maar in één richting doorgevoerd (van Active Directory naar Dropbox Business). Dit is echter afhankelijk van de connector die je gebruikt.

Ik ben lid van een Dropbox Business-team. Als mijn zakelijke account is geschorst, heb ik dan ook geen toegang meer tot mijn persoonlijke account?

Nee, je persoonlijke account wordt niet geschorst omdat je zakelijke account is geschorst. Je persoonlijke en zakelijke accounts worden echter wel ontkoppeld.

Wat als een teamlid zakelijke bestanden in een persoonlijk account heeft staan of toegang heeft gedeeld met een persoonlijk account?

Als teamleden via een persoonlijke Dropbox toegang hebben tot bestanden en mappen van je team, kun je de machtigingen voor toegang tot deze bestanden en mappen afzonderlijk beheren.