Hoe schors ik het account van een lid in mijn Dropbox Business-team?

Beheerders van een Dropbox Business- of Dropbox Enterprise-team kunnen het account van een teamlid schorsen bij het beheer van gebruikerslicenties. Een geschorst teamlid heeft dan onmiddellijk geen toegang meer tot het Dropbox Business-teamaccount en alle bestanden, mappen en Paper-documenten. Het account blijft geschorst totdat de schorsing wordt opgeheven door een beheerder.

Het account van een teamlid schorsen

1. Meld je aan bij de Dropbox-website.
  2. Open de Beheerconsole.
  3. Open de pagina Leden.
  4. Klik op het tandwielpictogram naast de naam van de gebruiker die je wilt schorsen.
  5. Klik op Gebruiker schorsen of verwijderen.
    • Selecteer Schorsen en kies of je de bestanden van deze gebruiker wilt verwijderen van apparaten die zijn gekoppeld aan Dropbox. (Deze functie heet Extern verwijderen.)
  6. Klik nogmaals op Schorsen.
Gebruiker schorsen

De schorsing van het account van een teamlid opheffen

1. Meld je aan bij de Dropbox-website.
  2. Open de Beheerconsole.
  3. Open de pagina Leden, klik op het vervolgkeuzemenu Weergeven en selecteer Geschorst.
  4. Klik op het tandwielpictogram naast de naam van de gebruiker van wie je de schorsing wilt opheffen.
  5. Klik op Schorsing van gebruiker opheffen.
  6. Klik op Schorsing opheffen in het volgende scherm.

7. Schorsing van gebruiker opheffen

Een geschorst lid verwijderen uit je Dropbox Business-account

1. Meld je aan bij de Dropbox-website.
  2. Open de Beheerconsole.
  3. Open de pagina Leden, klik op het vervolgkeuzemenu Weergeven en selecteer Geschorst.
  4. Klik op het tandwielpictogram naast de naam van de gebruiker die je wilt verwijderen.
  5. Klik op Gebruiker verwijderen.
    • Kies of je het account van de gebruiker wilt overdragen aan een ander teamlid en of je de bestanden van deze gebruiker wilt verwijderen van eventuele apparaten die zijn gekoppeld aan Dropbox.
  6. Klik op Verwijderen in het volgende scherm.

7. Geschorste gebruiker verwijderen

Wat gebeurt er in de Dropbox-desktopapp wanneer een gebruiker wordt geschorst?

Voor een teamlid ziet een geschorst account er hetzelfde uit als een verwijderd account. De Dropbox-desktopapp is ontkoppeld en Dropbox wordt niet meer uitgevoerd. Als beheerder heb je ook de optie om alle bestanden van je bedrijf te wissen in het account van het geschorste lid. (Deze functie heet Extern verwijderen.)

Er zijn echter drie belangrijke verschillen tussen het schorsen en het verwijderen van een gebruiker:

• Een schorsing kan worden teruggedraaid. (De gebruiker kan later weer worden geactiveerd.)
  • Wanneer je een gebruiker schorst, blijven gedeelde mappen en gedeelde links actief.
  • Je kunt accountoverdracht niet gebruiken voor een geschorste gebruiker.

Meer informatie over het verwijderen van een Dropbox Business-teamlid

Best practices voor het verwijderen van een Dropbox Business-teamlid

Ik ben lid van een Dropbox Business-team en ik kan me niet aanmelden omdat mijn account is geschorst

Als je lid bent van een Dropbox Business-team, maar geen beheerder, en je account is geschorst, word je daar per e-mail van op de hoogte gebracht. Bij elke poging je aan te melden of een nieuw account te maken, ontvang je een foutmelding om je te laten weten dat je account is geschorst. Wil je toegang tot je account, neem dan contact op met de beheerder van je bedrijf.

• Kun je je niet aanmelden om je beheerders weer te geven? Neem voor hulp contact op met de helpdesk, de IT-afdeling of een manager van je bedrijf.

Geldt een geschorste gebruiker nog steeds als een toegewezen licentie voor mijn teamaccount?

Ja, geschorste gebruikers gelden als toegewezen licenties voor je team. Dat wil zeggen dat de gegevens van de geschorste gebruiker en de deelrelaties worden bewaard en voor jou als accountbeheerder toegankelijk zijn zolang het account is geschorst.

Als je het aantal licenties in je team wilt verminderen, kun je het account van de geschorste gebruiker verwijderen. Nadat je het account hebt verwijderd, kun je het overdragen aan iemand anders binnen het team.

Wat moet ik doen als ik Active Directory gebruik?

Wijzigingen van de gebruikersstatus in Active Directory worden alleen naar Dropbox Business gestuurd als je gebruikmaakt van de Dropbox AD-connector of toepassingen van derden. In de meeste gevallen worden wijzigingen van de gebruikersstatus maar in één richting doorgevoerd (van Active Directory naar Dropbox Business). Dit is echter afhankelijk van de connector die je gebruikt.

Ik ben lid van een Dropbox Business-team. Als mijn zakelijke account is geschorst, heb ik dan ook geen toegang meer tot mijn persoonlijke account?

Nee, je persoonlijke account wordt niet geschorst omdat je zakelijke account is geschorst. Je persoonlijke en zakelijke accounts worden echter wel ontkoppeld.

Wat als een teamlid zakelijke bestanden in een persoonlijk account heeft staan of toegang heeft gedeeld met een persoonlijk account?

Als teamleden via een persoonlijke Dropbox toegang hebben tot bestanden en mappen van je team, kun je de machtigingen voor toegang tot deze bestanden en mappen afzonderlijk beheren.