Hoe draag ik de bestanden van een voormalig teamlid over aan een ander teamlid?

Bijgewerkt Jan 29, 2024

Als je de teambeheerder of beheerder van gebruikersbeheer bent van een Dropbox-teamaccount, kun je accountoverdracht gebruiken wanneer je het account van een teamlid verwijdert uit een Dropbox-teamaccount, of later als dit logischer is (bijvoorbeeld als er een nieuw teamlid is dat de bestanden nodig heeft). Houd er rekening mee dat accountoverdracht slechts één keer per lid kan worden toegepast.

Het account van een lid verwijderen en bestanden overdragen

1. Meld je aan als beheerder.
  2. Klik op Beheerconsole in de linkerzijbalk.
  3. Klik op de tab Leden.
  4. Klik op het tandwielpictogram naast de persoon die je wilt verwijderen en selecteer Gebruiker verwijderen in het menu.
  5. Behoud de selectie van Ja in het pop-upvenster als je de Dropbox-bestanden van de verwijderde gebruiker meteen wilt overdragen aan een ander teamlid.
  6. Voer de naam of het e-mailadres van de ontvanger in (de ontvanger moet lid zijn van je teamaccount).
  7. Klik op Verwijderen nadat je hebt gekozen of je de optie Extern verwijderen wel of niet wilt gebruiken.

Bestanden overdragen van een lid dat al is verwijderd

1. Meld je aan als beheerder.
  2. Klik op Beheerconsole in de linkerzijbalk.
  3. Klik op de tab Leden.
  4. Selecteer onder Type lid de optie Verwijderd in het vervolgkeuzemenu.
  5. Klik op het tandwielpictogram rechts van de naam van het voormalige lid en selecteer Bestanden beheren in het menu.
  6. Selecteer de optie Overdragen aan een ander teamlid.
  7. Voer de naam of het e-mailadres van de ontvanger in en klik op Verzenden (de ontvanger moet lid zijn van je Dropbox-team).