Teamactiviteit bekijken in de beheerconsole

Bijgewerkt Mar 26, 2024
person icon

De informatie in dit artikel is van toepassing op bepaalde soorten beheerders op Dropbox Professional, Essentials, Standard, Business, Advanced, Business Plus en Enterprise.

highlight icon

Opmerkingen:

• Het activiteitenlogboek is momenteel niet volledig geïntegreerd met Dropbox Capture.
  • De volgende activiteiten worden in het logboek vastgelegd: Aangemeld, App gekoppeld voor lid, Gedeelde link gemaakt.
  • De volgende activiteiten worden niet in het logboek vastgelegd: Schermafdruk verwijderd, Opname verwijderd, Opmerking toegevoegd, Opmerking verwijderd, Opname ingekort.

In het beheerdashboard kun je informatie vinden over hoe je team Dropbox gebruikt, waaronder:

• Teamgebruik: Hoeveel licenties worden er gebruikt op je abonnement en leden uitnodigen voor je team.
  • Actieve leden: het aantal teamleden dat een actie heeft uitgevoerd in de afgelopen 28 dagen, zoals aanmelden bij een account, bestanden toevoegen, bestanden bewerken, bestanden weergeven of bestanden delen.
  • Opslagruimte: de totale hoeveelheid opslagruimte die je team gebruikt
  • Gemaakte links: het aantal gedeelde links dat je team heeft gemaakt
  • Actieve gedeelde mappen: het aantal gedeelde mappen (met minimaal twee leden) waarvoor in de afgelopen 28 dagen activiteiten zijn geregistreerd.
  • Actieve apparaten: het aantal computers en mobiele apparaten (waarop teamleden zijn aangemeld bij Dropbox) waarvoor in de afgelopen 28 dagen activiteiten zijn geregistreerd.
  • Te bekijken cijfers: informatie over links die door je team zijn gemaakt in de afgelopen 7 dagen

Bekijk deze video voor een rondleiding door de beheerconsole.

Teamactiviteit bekijken

Je kunt als volgt de activiteiten van je team bekijken:

1. Meld je aan op dropbox.com als beheerder.
  2. Klik op Beheerconsole.
  3. Klik op Beveiliging.
  4. Klik op het tabblad Ledenactiviteit
  5. Filter de resultaten om de gewenste activiteiten te bekijken. Je kunt filteren op Datum, Activiteiten, Mensen, Deelnemers en Materiaaltype
    • Om op activiteiten te filteren, klik je op Activiteiten.
    • Voer een begin- en einddatum in bij Datum als je activiteiten wilt zien die tijdens een bepaalde periode hebben plaatsgevonden.
    • Klik op Leden en voer de gewenste naam of namen in als je de recente activiteiten van een of meer teamleden wilt zien.
    • Voeg een trefwoord toe aan het veld naast Materiaal als je bestanden, mappen of Paper-documenten wilt zien waarin dat woord voorkomt.
highlight icon

Opmerkingen over teamactiviteit:

• Gebruiksgegevens zijn beschikbaar vanaf januari 2017 of vanaf het moment dat je team Dropbox in gebruik nam.
  • Er kan een bericht 'Verwerken' worden weergegeven wanneer je datums probeert te bekijken waarvoor we nog bezig zijn met de verwerking van gegevens.
  • Als je Dropbox-team nieuw is, zijn je grafieken leeg omdat er dan nog geen gegevens zijn die kunnen worden weergegeven.
  • Als je meer activiteiten van je team wilt bekijken, kun je ook de activiteiten met betrekking tot delen van je team weergeven.

Bekijk deze video voor een snelle uitleg van hoe je de activiteiten van je team weergeeft.

Een activiteitenrapport maken en exporteren

Je kunt als volgt een activiteitenrapport maken en exporteren:

1. Meld je aan op dropbox.com als beheerder.
  2. Klik op Beheerconsole.
  3. Klik op Beveiliging.
  4. Gebruik de filters om het type gegevens en de periode te selecteren die je wilt exporteren.
  5. Klik op Rapport downloaden.
  6. Selecteer de rapporttypes die je wilt genereren.
  7. Klik op Genereren.

Het rapport wordt als CSV-bestand opgeslagen in de map Rapporten van Dropbox Business. Je ontvangt een e‑mail wanneer het rapport klaar is.

Wat kan ik in activiteitenrapporten zien?

Voor elk item in het activiteitenrapport wordt de volgende informatie vermeld:

• Datum: De exacte datum waarop een actie heeft plaatsgevonden
  • Lid: het lid dat de actie heeft gestart.
  • Activiteit: de details van de activiteit zelf.
  • Materiaal: Het type bestand

Over het algemeen worden de acties van teamleden binnen een paar uur opgenomen in activiteitenlogboeken. Het duurt hoogstens vierentwintig uur voordat acties worden weergegeven.

Beheerders kunnen de volgende gebeurtenissen bekijken in de activiteitenrapporten van het team:

*Deze gebeurtenissen kunnen alleen worden weergegeven voor gebruikers van Dropbox Business en Dropbox Business Plus.

†Deze gebeurtenissen kunnen alleen worden weergegeven voor gebruikers met een betaald Dropbox Sign-abonnement, en voor gebruikers van Dropbox Standard, Advanced, Dropbox Business of Dropbox Business Plus.

Als je teambeheerder bent van een Dropbox Advanced- of Dropbox Enterprise-account, kun je alle bestandsgerelateerde acties van je team bekijken. Bestandsgerelateerde acties zijn bijvoorbeeld toevoegen, bewerken, verplaatsen en verwijderen van bestanden. Je kunt deze gebeurtenissen gebruiken om bijvoorbeeld onderzoek uit te voeren naar de beveiliging van informatie, en om problemen met per ongeluk verwijderde bestanden of verkeerd opgeslagen bestanden of mappen op te lossen.

Waarom zie ik 'Dropbox' in de kolom Naam?

In zeldzame gevallen werkt Dropbox vermeldingen in je account namens jou bij. Sommige beheerders kunnen 'Dropbox' in de kolom Leden zien staan, om een van de volgende redenen:

Een teamlid heeft een geneste gedeelde map verwijderd.

Wanneer een teamlid een geneste gedeelde map verwijdert, wordt de naam van de persoon die deze heeft verwijderd weergegeven als 'Dropbox'. Bepaalde typen beheerders kunnen de naam van het teamlid zien door deze stappen te volgen:

1. Klik op Rapport maken.
  2. Open je rapport in Excel.
  3. Je kunt het e-mailadres van het teamlid zien in de kolom 'Context'.

Je hebt Dropbox-support om hulp gevraagd bij een taak.

Als je contact hebt opgenomen met ondersteuning van Dropbox, alle acties die we ondernemen verschijnen op je pagina Ledenactiviteit als een taak die is toegewezen aan ‘Dropbox’. Onder deze acties valt het uitnodigen van de originele set beheerders voor je team. Het supportteam van Dropbox doet echter niets met je account(s) zonder je toestemming.

Dropbox heeft je account bijgewerkt.

Het Dropbox-systeem werkt je account regelmatig bij, zodat het compatibel blijft met nieuwe Dropbox-producten. Deze updates verschijnen op de pagina Ledenactiviteit als aan 'Dropbox' toegewezen taken. Deze acties kunnen bestaan uit het hernoemen of verplaatsen van teammappen, of het bijwerken van je Dropbox-teamaccount met nieuwe producten. Verder doet het Dropbox-systeem niets met je account zonder jouw toestemming.