{"en":"This page is not currently available in your language.","id":"Halaman ini sekarang belum tersedia dalam bahasa Anda.","ms":"Laman ini kini belum boleh didapati dalam bahasa anda.","es_ES":"Esta página no está disponible en tu idioma en este momento.","da_DK":"Denne side er i øjeblikket ikke tilgængelig på dit sprog.","fr":"Cette page n'est actuellement pas disponible dans votre langue.","de":"Diese Seite ist zurzeit nicht in Ihrer Sprache verfügbar.","en_GB":"This page is not currently available in your language.","pl":"Ta strona aktualnie nie jest dostępna w Twoim języku.","it":"Al momento questa pagina non è disponibile nella tua lingua.","nl_NL":"Deze pagina is momenteel niet beschikbaar in je taal.","nb_NO":"Denne siden er for øyeblikket ikke tilgjengelig på språket ditt.","ru":"На данный момент эта страница недоступна на вашем языке.","zh_TW":"此頁面目前沒有您語言的版本。","sv_SE":"Denna sida är för närvarande inte tillgänglig på ditt språk.","th_TH":"หน้านี้ยังไม่มีให้บริการในภาษาของคุณในขณะนี้","zh_CN":"本页面暂无您所需的语言版本。","ja":"申し訳ありませんが、このページは選択した言語ではご利用になれません。","pt_BR":"Esta página não está disponível no momento em seu idioma.","ko":"현재 이 페이지는 한국어 번역이 제공되지 않습니다.","es":"Esta página aún no está disponible en tu idioma.","uk_UA":"На даний момент ця сторінка недоступна на вашій мові.","en_AU":"This page is not currently available in your language."}

How to run an advanced reinstall

Voordat je een geavanceerde herinstallatie uitvoert

• Sla alle geopende bestanden op en sluit alle programma's af die mogelijk gebruikmaken van bestanden in de Dropbox-map.
  • Als je selectieve synchronisatie gebruikt, noteer je de instellingen die je hebt toegepast.
    • If you're on a headless version of Dropbox, access the list of selective sync folders by running "dropbox exclude list." Learn how.
  • Als Dropbox niet op de standaardlocatie staat, noteer je de locatie.

Click the menu below, and select the operating system you use.

Linux

Afhankelijk van de distributie van je besturingssysteem en het pakket dat je bij de installatie hebt gebruikt, is het mogelijk dat je Dropbox-bestanden hebt op twee verschillende locaties. De instructies in dit artikel zijn bedoeld voor beide gevallen. Het is dus mogelijk dat sommige opdrachten resulteren in een fout.

1. Open de Terminal-toepassing.
  2. Kopieer en plak de volgende regels een voor een in de terminal. Druk na elke regel op Enter.
    • Voer opdrachten niet handmatig in.
    • Nadat je de opdrachten hebt ingevoerd, wordt je mogelijk gevraagd het wachtwoord voor je computer op te geven (dit is niet het wachtwoord voor Dropbox). Het wachtwoordvak in de terminal blijft leeg terwijl je het wachtwoord typt. Nadat je het wachtwoord hebt ingevoerd, druk je op Enter.
    • Je kunt zien dat deze instructies goed zijn uitgevoerd wanneer de eerste regel tekst verschijnt (dit wordt een prompt genoemd).
    • Belangrijk: Bij de onderstaande opdrachten nemen we aan dat voor je Dropbox-map het standaardpad wordt gebruikt. Als je de locatie van je Dropbox-map hebt aangepast, vervang je elke ~/Dropbox door de locatie van je Dropbox-map tussen aanhalingstekens. Is het pad naar je Dropbox-map bijvoorbeeld /Volumes/AnderePlek/Dropbox, dan vervang je ~/Dropbox in de volgende opdrachtregels door "/Volumes/DifferentPlace/Dropbox".
    • Als de terminalprompt opnieuw wordt weergegeven na een opdracht, heeft de instructie de verzochte taak uitgevoerd. Je kunt nu verder met de volgende opdracht. Als een uur na een van deze opdrachten niets gebeurt, start je de computer opnieuw op en herhaal je deze stappen.
  3. dropbox stop
    dropbox status  # Should report "not running"
    rm -rf ~/.dropbox-dist
    rm -rf /var/lib/dropbox
    rm -rf ~/.dropbox*
    sudo apt-get remove nautilus-dropbox
    sudo apt-get remove dropbox
    rm /etc/apt/source.d/dropbox
    sudo chown "$USER" "$HOME"
    sudo chown -R "$USER" ~/Dropbox
    sudo chattr -R -i ~/Dropbox
    sudo chmod -R u+rw ~/Dropbox

Wanneer je deze mappen verwijdert, worden niet de bestanden in je Dropbox-map verwijderd.

4. Start je computer opnieuw op.

Voor een installatie op een ondersteunde Linux-distributie met grafische gebruikersinterface:

1. Haal het juiste pakket op voor je besturingssysteem en architectuur. Nu downloaden
  2. Ga naar de map waarin je het installatiebestand hebt gedownload en dubbelklik erop.
  3. Pas eventuele instellingen voor selectieve synchronisatie toe die je al had voordat je opnieuw ging installeren.
  4. Selecteer de locatie van de Dropbox-map als deze niet op de standaardlocatie staat.
    • Belangrijk: Omdat je met deze procedure de vorige instellingen en configuratie verwijdert, moet je handmatig de locatie kiezen waarmee Dropbox synchroniseert als je het opnieuw downloaden van je Dropbox-inhoud wilt vermijden. Als je niet handmatig een locatie kiest, maak je een nieuwe Dropbox-map en ga je je inhoud opnieuw downloaden.
  5. Je kunt de gebruikte map voor Dropbox op je station kiezen door op Geavanceerde instellingen te klikken nadat je de mappen voor synchronisatie hebt gekozen.

Voor een installatie op een ondersteunde headless-distributie van Linux:

1. Voer de volgende opdracht uit in de terminal:
    • Als je een 32-bits computer hebt:
    • cd ~ && wget -O - "https://www.dropbox.com/download?plat=lnx.x86" | tar xzf -

Scrol naar rechts voor meer terminalopdrachten.
    • Als je een 64-bits computer hebt:
    • cd ~ && wget -O - "https://www.dropbox.com/download?plat=lnx.x86_64" | tar xzf -

Scrol naar rechts voor meer terminalopdrachten.
  2. Voer de Dropbox-daemon uit vanuit de nieuw gemaakte map .dropbox-dist:
  3. ~/.dropbox-dist/dropboxd

4. Wanneer de installatie van Dropbox is voltooid, meld je je aan en pas je zo nodig eerdere instellingen van vóór de herinstallatie toe op de lijst met uitgesloten items.

Meer informatie over installatie en opdrachtregelgegevens

Mac

1. Sluit Dropbox af als de app actief is.
    1. Klik op het Dropbox-pictogram in het systeemvak.
    2. Klik op het tandwielpictogram en selecteer Dropbox afsluiten.
  2. Verwijder Dropbox.
    1. Open de Finder en klik op Programma's.
    2. Zoek de Dropbox-app en sleep deze naar de prullenmand. Of klik met de rechtermuisknop op het pictogram van de Dropbox-app en selecteer Verplaats naar prullenmand.
  3. Start nadat het verwijderen is voltooid je computer opnieuw.
  4. Verwijder de resterende Dropbox-systeemmappen.
    1. Open de Finder en klik op Programma's.
    2. Open de Terminal-toepassing.
    3. Kopieer en plak de volgende regels een voor een in de terminal. Druk na elke regel op Enter .

• Voer opdrachten niet handmatig in.
      • Wanneer dit wordt gevraagd, voer je het beheerderswachtwoord van je computer in (niet je Dropbox-wachtwoord) en druk je op Enter.
      • Belangrijk: We nemen aan dat voor je Dropbox-map het standaardpad wordt gebruikt. Als je de locatie van je Dropbox-map hebt aangepast, vervang je elke ~/Dropbox door de locatie van je Dropbox-map tussen aanhalingstekens. Is het pad naar je Dropbox-map bijvoorbeeld /Volumes/AnderePlek/Dropbox, dan vervang je ~/Dropbox in de volgende instructies door "/Volumes/AnderePlek/Dropbox".
    4. sudo chown "$USER" "$HOME"
      sudo chown -R "$USER" ~/Dropbox
      sudo chmod -R u+rw ~/Dropbox
      sudo mv ~/.dropbox ~/.Trash/dropbox.old
      sudo chmod -N ~
      sudo mv /Library/DropboxHelperTools ~/DropboxHelperTools.old

Scrol naar rechts voor meer codefragmenten.

5. Haal de nieuwste versie van de Dropbox-desktopapp op. Nu downloaden
  6. Ga naar de map waarin je het installatiebestand hebt gedownload en dubbelklik erop.
  7. Pas eventuele instellingen voor selectieve synchronisatie toe die je al had voordat je opnieuw ging installeren.
  8. Selecteer de locatie van de Dropbox-map als deze niet op de standaardlocatie staat.
    • Belangrijk: Omdat je met deze procedure de vorige instellingen en configuratie verwijdert, moet je handmatig de locatie kiezen waarmee Dropbox synchroniseert als je het opnieuw downloaden van je Dropbox-inhoud wilt vermijden. Als je niet handmatig een locatie kiest, maak je een nieuwe Dropbox-map en ga je je inhoud opnieuw downloaden.
    1. Je kunt de gebruikte map voor Dropbox op je station kiezen door op Geavanceerde instellingen te klikken nadat je de mappen voor synchronisatie hebt gekozen.
    2. Then choose the parent folder of your already established Dropbox folder. For example, if you have your Dropbox folder in the path /Volumes/DifferentPlace/Dropbox, select the folder /Volumes/DifferentPlace/Dropbox.

Windows

1. Sluit Dropbox af als de app actief is.
    1. Klik op het Dropbox-pictogram in het systeemvak.
    2. Klik op het tandwielpictogram en selecteer Dropbox afsluiten.
  2. Verwijder Dropbox.
    1. Klik op Start op je bureaublad.
    2. If on Windows 7, select Control Panel. If on Windows 8 or 10, search and click Control Panel in the start menu.
    3. Click Uninstall a Program (7, 8, 10).
    4. Selecteer Dropbox in de lijst met programma's en klik op Verwijderen.
  3. Start na het verwijderen je computer opnieuw op.
  4. Verwijder de overgebleven Dropbox-systeemmappen (het is geen probleem als je geen Dropbox-map vindt op een van de volgende locaties).
    1. Open een venster van Windows Verkenner (niet Internet Explorer).
    2. Typ %LOCALAPPDATA% in de adresbalk en druk op Enter.
    3. In het volgende venster verwijder je de map genaamd Dropbox. Het is mogelijk dat je wordt gevraagd het beheerderswachtwoord voor de computer in te voeren (dit is niet je Dropbox-wachtwoord).
    4. Herhaal deze stappen voor de volgende mappen. Wanneer je deze mappen verwijdert, worden niet de bestanden in je Dropbox-map verwijderd.
      • %APPDATA%
      • %PROGRAMFILES%
      • %PROGRAMFILES(x86)%
  5. Haal de nieuwste versie van de Dropbox-desktopapp op. Nu downloaden
  6. Ga naar de map waarin je het installatiebestand hebt gedownload en dubbelklik erop. Start het installatieprogramma niet door er met de rechtermuisknop op te klikken en Als administrator uitvoeren te selecteren.
  7. Pas eventuele instellingen voor selectieve synchronisatie toe die je al had voordat je opnieuw ging installeren.
  8. Selecteer de locatie van de Dropbox-map als deze niet op de standaardlocatie staat.
    • Belangrijk: Omdat je met deze procedure de vorige instellingen en configuratie verwijdert, moet je handmatig de locatie kiezen waarmee Dropbox synchroniseert als je het opnieuw downloaden van je Dropbox-inhoud wilt vermijden. Als je niet handmatig een locatie kiest, maak je een nieuwe Dropbox-map en ga je je inhoud opnieuw downloaden.
    1. Je kunt de gebruikte map voor Dropbox op je station kiezen door op Geavanceerde instellingen te klikken nadat je de mappen voor synchronisatie hebt gekozen.
    2. Kies vervolgens de bovenliggende map van de eerder gebruikte Dropbox-map. Als je Dropbox-map bijvoorbeeld op het pad D:\AnderStation\Map\Dropbox staat, selecteer je de map D:\AnderStation\Map.

Nadat je de installatie opnieuw hebt uitgevoerd, kan het opnieuw indexeren van bestanden en synchroniseren van wijzigingen even duren.

Changes made to files in your Dropbox folder while it was offline—on dropbox.com or other connected devices—will result in conflicted copies. Learn more about conflicted copies.

Houd er rekening mee dat dit proces alleen werkt wanneer je deze computer met precies hetzelfde account als voorheen koppelt. Je kunt in plaats hiervan ook accounts samenvoegen. Meer informatie