Waarom krijg ik van Dropbox een bericht dat ik een oude versie van de toepassing gebruik?

We brengen regelmatig nieuwe versies uit van de Dropbox-app, met extra functies, betere prestaties en verbeterde beveiligingsopties. Deze nieuwe versies worden uitgerold via automatische updates.

Onder bepaalde omstandigheden kan dit echter wel eens misgaan. Een update kan bijvoorbeeld niet worden uitgevoerd als gevolg van de omgevingsconfiguratie, zoals problemen met machtigingen, of vanwege interacties met andere toepassingen, zoals het antivirus- of firewallbeleid.

Na een aantal mislukte pogingen om een automatische update uit te voeren, geeft de Dropbox-app het volgende bericht weer:

Je gebruikt een oude versie van Dropbox.

Afhankelijk van hoe oud je versie is, kan in dit bericht worden aangegeven na hoeveel dagen je huidige versie stopt met werken.

Voer deze stappen uit om te zorgen dat je Dropbox kunt blijven gebruiken:

1. Download de nieuwste versie van de toepassing.
  2. Wanneer de download is voltooid, dubbelklik je op het Dropbox-installatieprogramma om het uit te voeren als de huidige systeemgebruiker.
  3. Voor oudere versies moet je je Dropbox-aanmeldgegevens mogelijk opnieuw invoeren na de update. Na het aanmelden heeft de Dropbox-app wat tijd nodig om je Dropbox-map op je computer te vergelijken met je online account en te bepalen of er bestanden moeten worden gesynchroniseerd.

Opmerking: het is mogelijk dat je de Dropbox-app moet verwijderen voordat je deze opnieuw installeert als:

• Je in de app of van Dropbox Support de instructie krijgt om de app te verwijderen.
  • De installatie niet volledig wordt uitgevoerd.
  • Het probleem dat je wilt verhelpen door de app weer te installeren, steeds opnieuw blijft optreden.

Nadat de uiterste datum om je app bij te werken is verstreken, wordt Dropbox niet meer gesynchroniseerd en krijg je het volgende bericht:

Foutbericht over oude versie
Fout over oude versie bij opstarten.

Je kunt dit oplossen door op Dropbox bijwerken te klikken om het updateproces te starten, zodat je Dropbox kunt blijven gebruiken.

Dropbox Business

Als je lid bent van een Dropbox Business-team, is het automatisch bijwerken mogelijk mislukt omdat je gebruikersprofiel op je computer niet de juiste machtigingen heeft om nieuwe versies van de Dropbox-app te installeren. Als de handmatige update mislukt, neem je contact op met je IT-beheerder voor hulp.