Wat is Dropbox Update voor Mac?

Bijgewerkt Sep 25, 2023

Dropbox Update is een proces dat ervoor zorgt dat de Dropbox desktop-app de nieuwste versie gebruikt. Dropbox Update wordt geïnstalleerd naast de Dropbox desktop-app op Mac-computers met een ondersteund macOS. Dropbox Update:

• Werkt op de achtergrond om te controleren of je altijd de nieuwste versie van de desktop-app gebruikt
  • Zorgt ervoor dat je altijd over de nieuwste functies beschikt en dat je Dropbox-app compatibel is met nieuwe updates van het besturingssysteem
highlight icon

Opmerking: een soortgelijk proces is beschikbaar op Windows-computers waarop de Dropbox desktop-app is geïnstalleerd.

Hoe werkt Dropbox Update?

Dropbox Update controleert periodiek of je computer de nieuwste versie van Dropbox gebruikt. Als je computer een oudere versie van Dropbox gebruikt, is de nieuwe versie van de desktop-app de eerstvolgende keer dat je de app start beschikbaar.

Kan ik Dropbox Update verwijderen?

Als je computer Mac OS X 10.7 Lion of hoger heeft en je de Dropbox desktop-app hebt geïnstalleerd, moet je ook Dropbox Update hebben geïnstalleerd. Dropbox Update behoudt de huidige versie van de desktop-app op je computer en zorgt ervoor dat je desktop-app goed blijft werken. Meer informatie over wat je moet doen als Dropbox je besturingssysteem niet langer ondersteunt.

Als je niet wilt dat Dropbox Update wordt uitgevoerd op je computer, kun je de Dropbox-app verwijderen. Je hebt nog steeds toegang tot je bestanden op dropbox.com en de mobiele Dropbox-apps.

Werkt Dropbox Update alleen met een actieve internetverbinding?

Ja, Dropbox Update vereist een actieve internetverbinding om te controleren of je de nieuwste versie van de app gebruikt.

Wanneer wordt Dropbox Update uitgevoerd?

Dropbox Update werkt de Dropbox desktop-app niet bij terwijl je interactie hebt met de app. Nieuwe versies worden op de achtergrond gedownload. Dropbox Update wacht tot je klaar bent met het uitvoeren van een taak. Pas wanneer je de toepassing opnieuw start wordt de update geïnstalleerd.

Dropbox Update kan worden uitgevoerd wanneer de Dropbox-app is gesloten, maar alleen om te controleren op versie-updates. Deze periodieke controle staat los van de primaire Dropbox-app. Dit helpt Dropbox problemen op te lossen die kunnen optreden, ook als de Dropbox-app niet kan worden uitgevoerd.

Wat kan ik zien in de Activiteitenweergave?

Het proces dat Dropbox Update gebruikt heet DropboxMacUpdate. Dit heeft geen invloed op de prestaties van je computer. Dropbox Update wordt op de achtergrond uitgevoerd en heeft uitsluitend invloed op de Dropbox-app, niet op andere programma's.