De Dropbox-map op je computer: fouten en andere berichten

Het kan een enkele keer voorkomen dat je een foutbericht ziet op de Dropbox-map op je computer. Selecteer in de onderstaande lijst het foutbericht dat wordt weergegeven, voor meer informatie over hoe je het probleem kunt oplossen.

Gedeelten in dit artikel:

'Kan geen beveiligde verbinding tot stand brengen'

Alle verbindingen met de Dropbox-service zijn beveiligd (SSL). Als je het bericht 'Kan geen beveiligde verbinding tot stand brengen' ziet, controleer je het volgende:

Is er iets fout op je systeem?

Je computer vergelijkt de datum van je systeem met de vervaldatum van ons SSL-certificaat. Als de tijd van je systeem in het verleden is vastgelopen of de vervaldatum van het SSL-certificaat van Dropbox overschrijdt, kan er geen beveiligde verbinding tot stand worden gebracht.

Je kunt dit probleem verhelpen door je systeemtijd op de huidige datum te zetten (op je computer, je router of beide).

Opmerking: Systeemtijd is niet hetzelfde als de datum/tijd die in het systeemvak of de menubalk van je computer staat. Ga naar het helpcentrum van MacOS of Windows voor meer informatie.

Heb je een proxy of firewall die de Dropbox-service blokkeert?

• Dropbox gebruikt de standaardinternetpoorten (80 en 443) om gegevens te verzenden. Veel firewalls en beveiligingssoftware (zoals antivirusprogramma's) blokkeren echter ongeautoriseerde of onbekende internetservices. Voeg Dropbox als uitzondering toe aan de proxy- of firewallinstellingen, zodat je verbinding kunt maken met de Dropbox-service.
  • Bekende problemen met ESET Endpoint Security Solutions: Wanneer SSL-scans zijn ingeschakeld, kan er een conflict optreden tussen dit product en Dropbox. Als tijdelijke oplossing kun je het Dropbox-certificaat uitsluiten in de modus Vragen stellen over niet‑bezochte sites, of dropbox.exe uitsluiten van protocolfilters.
  • Bekende problemen met Kaspersky Endpoint Security 8: Er treedt een conflict op tussen dit product en Dropbox waardoor gebruikers geen verbinding kunnen maken nadat de toepassing is bijgewerkt. Als tijdelijke oplossing kun je een uitzondering toevoegen in Kaspersky, zodat Dropbox verbinding kan maken. Je kunt de toepassing ook upgraden naar Kaspersky Endpoint Security 10. Ga naar de site van Kaspersky voor meer informatie.
  • Bekende problemen met Hitman Pro (anti-malware). Er treedt een conflict op tussen dit product en Dropbox, waardoor de synchronisatie van Dropbox wordt geblokkeerd. Er is momenteel nog geen oplossing. Je kunt Hitman Pro wel tijdelijk uitschakelen wanneer je je Dropbox wilt synchroniseren. Ga naar de website van Hitman Pro voor meer informatie over het product of om fout-positieve resultaten door te geven.

Zijn de standaardinstellingen van je proxy onjuist?

Sommige externe softwareprogramma's veranderen de standaardinstellingen van de proxy van je computer wanneer ze worden geïnstalleerd, en je ontvangt hierover geen melding. Bevestig dat je proxyinstellingen niet zijn gewijzigd. Als je geen proxyinstelling gebruikt, selecteer je de optie Geen proxy.

Je kunt proxyinstellingen ook aanpassen in het menu Voorkeuren van Dropbox:

1. Klik op het Dropbox-pictogram in het systeemvak of de menubalk.
  2. Selecteer Voorkeuren…
  3. Klik op de tab Netwerk.
  4. Geef de juiste proxyinstellingen op onder Proxyinstellingen.

Mijn probleem is hiermee niet opgelost. Terug naar het begin van dit artikel

'Verplaats Dropbox naar ondersteunde locatie/Niet-ondersteund bestandssysteem'

Als je de melding ziet dat je de Dropbox-map moet verplaatsen naar een ondersteunde locatie of dat je Dropbox probeert te verplaatsen naar een niet‑ondersteund bestandssysteem, moet je controleren of de locatie voor de Dropbox-map een ondersteund bestandssysteem heeft. We testen grondig de compatibiliteit en het gedrag van Dropbox met de meest voorkomende bestandssystemen om stabiliteit en een consistente ervaring te garanderen. Een van onze vereisten is dat de Dropbox-map op een bestandssysteem staat dat uitgebreide kenmerken ondersteunt.

Als je deze melding ziet, verplaats je de Dropbox-map naar een ondersteunde locatie.

Je kunt het bestandssysteem van de locatie van de Dropbox-map controleren met Schijfbeheer (Windows) of het Schijfhulpprogramma (Mac).

Opmerking voor ervaren gebruikers: Als je geen ondersteunde locatie hebt, kun je ook een locatie opnieuw formatteren met een ondersteund bestandssysteem. Hiervoor moet je mogelijk eerst de schijf wissen en het risico bestaat dat je gegevens kwijtraakt. Probeer dit alleen als je bekend bent met de geavanceerde opties van je computer. Raadpleeg de websites van de fabrikant van je besturingssysteem voor alle vereiste stappen voor het opnieuw formatteren van je station zonder gegevens kwijt te raken:

OperationalError of BrokenTempDirError

Op een Windows-computer wijst deze fout op een probleem met de machtigingen van de map %TEMP%. Deze map wordt door Dropbox (en veel andere apps) gebruikt tijdens het opstarten, installeren en verwijderen. Je kunt dit probleem oplossen door je gebruikersprofiel volledige machtigingen toe te kennen voor de map %TEMP%.

Machtigingen voor de map %TEMP% wijzigen

1. Open een venster van Windows Verkenner (niet Internet Explorer).
  2. Typ %LOCALAPPDATA% in de navigatiebalk (inclusief de procenttekens).
  3. Klik met de rechtermuisknop op de map Temp en selecteer Eigenschappen in het pop-upmenu.
  4. Selecteer je gebruikersnaam in de lijst in het tabblad Beveiliging en bewerk de machtigingen, zodat je volledige controle over de map hebt.
  5. Ga naar het tabblad Beveiliging, klik op Geavanceerd en selecteer de opties Overneembare machtigingen van het bovenliggende object opnemen en Alle machtigingen op onderliggende objecten vervangen door overneembare machtigingen van dit object.

Machtigingen kunnen door andere toepassingen op je computer worden gewijzigd (in het bijzonder door software die je via niet-vertrouwde bronnen hebt gedownload). Als het machtigingsprobleem zich opnieuw voordoet nadat je de computer opnieuw hebt opgestart, is een ander programma op je computer verantwoordelijk voor deze wijziging. Bekijk de logboeken met systeemmachtigingen, als je weet hoe dat moet, of breng je computer naar een expert om te achterhalen welk programma de wijziging uitvoert.

Mijn probleem is hiermee niet opgelost. Terug naar het begin van dit artikel

'Probeer het opnieuw of kijk in ons Helpcentrum'

Als je de melding Probeer het opnieuw of kijk in ons Helpcentrum ziet, neem je contact op met Dropbox Support. Beschrijf zo gedetailleerd mogelijk wat er is gebeurd. Vertel ons bijvoorbeeld wat je aan het doen was toen de fout optrad.

Mijn probleem is hiermee niet opgelost. Terug naar het begin van dit artikel

'Je gebruikt een oudere versie van Dropbox.'

We brengen regelmatig nieuwe versies van de Dropbox-app uit met nieuwe functies, betere prestaties en verbeterde beveiligingsopties. Deze nieuwe versies worden uitgerold via automatische updates.

Onder bepaalde omstandigheden kan dit echter wel eens misgaan. Een update kan bijvoorbeeld niet worden uitgevoerd als gevolg van de omgevingsconfiguratie, zoals problemen met machtigingen, of vanwege interacties met andere toepassingen, zoals het antivirus- of firewallbeleid.

Na een aantal mislukte automatische updatepogingen geeft de Dropbox-app het volgende bericht weer: 'Je gebruikt een oudere versie van Dropbox'. Je kunt dit probleem als volgt oplossen:

1. Download de nieuwste versie van de toepassing.
  2. Wanneer de download is voltooid, dubbelklik je op het Dropbox-installatieprogramma om het uit te voeren als de huidige systeemgebruiker.
  3. Voor oudere versies moet je je Dropbox-aanmeldgegevens mogelijk opnieuw invoeren na de update. Nadat je bent aangemeld, heeft de Dropbox-app misschien wat tijd nodig om bestanden te synchroniseren.

Het is mogelijk dat je de Dropbox-app moet verwijderen voordat je deze opnieuw installeert als:

• Je de instructie krijgt om Dropbox te verwijderen.
  • De installatie niet volledig wordt uitgevoerd.
  • Het probleem dat je wilt verhelpen door de app weer te installeren, steeds opnieuw blijft optreden.

Nadat de uiterste datum om je app bij te werken is verstreken, wordt Dropbox niet meer gesynchroniseerd. Klik op Dropbox bijwerken om het updateproces te starten, zodat je Dropbox kunt blijven gebruiken.

Dropbox Business

Als je lid bent van een Dropbox Business-team, is het automatisch bijwerken mogelijk mislukt omdat je gebruikersprofiel op je computer niet de juiste machtigingen heeft om nieuwe versies van Dropbox te installeren. Als de handmatige update mislukt, neem je contact op met je IT-beheerder voor hulp.

Mijn probleem is hiermee niet opgelost. Terug naar het begin van dit artikel

'Je computer wordt niet ondersteund'

Als je het bericht krijgt dat je computer niet wordt ondersteund, is het mogelijk dat je computer niet voldoet aan onze systeemvereisten. Controleer of Dropbox wordt uitgevoerd op een computer met een ondersteund besturingssysteem. Is dat niet het geval, dan kun je het probleem oplossen door het besturingssysteem bij te werken naar een ondersteunde versie.

Compatibiliteitsmodus op Windows-computers

Als je een Windows-computer gebruikt, controleer je of de compatibiliteitsmodus niet is ingeschakeld voor Dropbox. Als je de Dropbox-desktopapp wilt gebruiken op een ondersteund besturingssysteem, moet je de compatibiliteitsmodus uitschakelen.

Mijn probleem is hiermee niet opgelost. Terug naar het begin van dit artikel

'Dropbox krijgt geen toegang tot je Windows-register'

Als je het bericht krijgt dat Dropbox geen toegang krijgt tot je register, probeert Dropbox via je Windows-register toegang te krijgen tot belangrijke accountgegevens, maar is de toegang geweigerd.

Vaak wordt de toegang tot het register nog beveiligd met de aanmeldgegevens van een verouderd gebruikersaccount. Je kunt dit probleem oplossen door je Windows-wachtwoord opnieuw in te stellen.

Een Windows-wachtwoord opnieuw instellen

1. Klik op Configuratiescherm in het menu Start van Windows.
  2. Open Gebruikersaccounts.
  3. Klik op je account en kies Uw wachtwoord wijzigen.
  4. Voer je nieuwe wachtwoord tweemaal in en klik op Wachtwoord wijzigen.

Installeer Dropbox opnieuw nadat je wachtwoord opnieuw is ingesteld. Doorgaans wordt de installatie nu wel correct uitgevoerd. Als het probleem hiermee niet is opgelost, hebben bepaalde bestanden in je map mogelijk niet de juiste machtigingen.

Onjuiste bestandsmachtigingen oplossen

1. Sluit de Dropbox-app af in het Dropbox-menu.
  2. Klik op het menu Start. Zoek naar Opdrachtprompt of selecteer Alle programma's > Bureau-accessoires > Opdrachtprompt.
  3. Kopieer en plak onderstaande regels exact één voor één in de opdrachtprompt. Klik met de rechtermuisknop in de opdrachtprompt en selecteer Plakken om een regel te plakken.

cd %APPDATA%\Microsoft\Protect

attrib -s -h -r credhist

attrib +s +h credhist

4. Start Dropbox opnieuw.

Als de fout hiermee niet is opgelost, moet je de vermelding handmatig uit het register verwijderen. Vanwege de complexiteit van de informatie in het Windows-register wordt het bewerken van het register alleen aanbevolen als je er vertrouwd mee bent. Je hebt hiervoor ook beheerdersmachtigingen nodig.

Het Windows-register bijwerken

1. Klik op de knop Start. Typ REGEDIT in het zoekvak en druk op Enter.
  2. Volg dit pad in de Register-editor om de ks‑sleutel te vinden:

HKEY_CURRENT_USER\Software\Dropbox\ks

3. Klik met de rechtermuisknop op ks en selecteer Verwijderen.

Als de foutmelding 'Kan ks‑sleutel niet verwijderen: er is een fout opgetreden bij het verwijderen van de sleutel' wordt weergegeven, moet je mogelijk je groepsnaam of gebruikersnaam toevoegen.

Groepsnaam of gebruikersnaam toevoegen om de fout 'Kan ks‑sleutel niet verwijderen: er is een fout opgetreden bij het verwijderen van de sleutel' op te lossen

1. Klik met de rechtermuisknop op de sleutel ks.
  2. Selecteer Machtigingen…
  3. Klik op Toevoegen… om je account toe te voegen als je Windows-aanmeldnaam niet wordt weergegeven onder Namen van groepen of gebruikers.
  4. Selecteer je aanmeldnaam onder Namen van groepen of gebruikers.
  5. Schakel het selectievakje onder Toestaan in naast de machtiging Volledig beheer.

Jezelf toevoegen als eigenaar

1. Klik op de knop Geavanceerd.
  2. Selecteer het tabblad Eigenaar.
  3. Selecteer je naam in de lijst en schakel het selectievakje Eigenaar van onderliggende containers en objecten vervangen in.

Het is mogelijk dat er een foutbericht wordt weergegeven als je jezelf als eigenaar probeert toe te voegen. Voor sommige objecten in het register kan de eigenaar niet worden gewijzigd. Dit is verwacht gedrag en je kunt de waarschuwing negeren.

Mijn probleem is hiermee niet opgelost. Terug naar het begin van dit artikel

'Dropbox is beschadigd en kan niet worden geopend'

Als je Dropbox installeert in bepaalde versies van je besturingssysteem, kun je het bericht krijgen dat Dropbox is beschadigd en niet kan worden geopend:

Foutbericht: Dropbox is beschadigd
Start je computer opnieuw op en voer het installatieprogramma van Dropbox opnieuw uit als dit foutbericht wordt weergegeven. Blijf je dit foutbericht ontvangen? Probeer dan een nieuw exemplaar van het installatieprogramma voor Dropbox te downloaden.