Voorkeuren voor desktopapp wijzigen

Met de voorkeuren voor de Dropbox-desktopapp kun je deze aanpassen aan jouw behoeften. Zo kun je bijvoorbeeld meldingen in- of uitschakelen, de weergavetaal voor de client kiezen en de locatie van de Dropbox-map wijzigen.

Instructies weergeven voor:

Linux

De voorkeuren voor de desktopapp openen in Linux

1. Klik op het Dropbox-pictogram in het systeemvak.

Het Dropbox-pictogram in het systeemvak

2. Klik op het tandwielpictogram en selecteer Voorkeuren... in het menu

Algemeen

Dropbox starten bij opstarten van systeem

Dropbox kan automatisch worden gestart wanneer je je computer start. Deze optie wordt aanbevolen zodat je Dropbox-map altijd online en met andere computers is gesynchroniseerd.

Stuur mij meldingen over

Je kunt via de voorkeuren voor meldingen instellen welke meldingen je wilt ontvangen.

Taal

Als je een andere taal wilt opgeven dan de standaardtaal van het besturingssysteem, selecteer je die in dit menu.

Verwante onderwerpen:

Versie

Dit is de huidige versie van je Dropbox-installatie. Vermeld dit versienummer in supportverzoeken of bekijk het als je wilt controleren of je de nieuwste versie hebt.

Verwante onderwerpen:

Account

Hier worden de naam en het e-mailadres van je Dropbox-account weergegeven. Je kunt je Dropbox-accountinstellingen weergeven en aanpassen op de Dropbox-website.

Dropbox-locatie

Met deze optie wijzig je de locatie van je Dropbox-map. Je Dropbox-map is standaard geïnstalleerd in je gebruikersmap (de map met je aanmeldingsnaam als naam). Je kunt echter elke locatie op je harde schijf kiezen met deze optie.

Opmerking: Hoewel je de locatie van je Dropbox-map kunt wijzigen, kun je de naam van je Dropbox-map niet aanpassen. Waar je de map ook neerzet, deze heet altijd Dropbox.

Verwante onderwerpen:

Selectieve synchronisatie

Met deze optie kun je selecteren welke mappen worden gesynchroniseerd naar je computer. Als je de selectie van een map opheft, wordt die niet meer gesynchroniseerd of gedownload naar je harde schijf. De map wordt nog wel gesynchroniseerd naar andere apparaten die zijn gekoppeld aan je Dropbox-account.

Klik op Geavanceerd om door de submappen van je Dropbox-mappen te bladeren. Je kunt elke map in je Dropbox-account selecteren of de selectie weer opheffen.

Verwante onderwerpen:

Deze Dropbox ontkoppelen

Met deze optie kun je je computer ontkoppelen van je Dropbox-account. Daarna wordt je Dropbox niet meer gesynchroniseerd met je online account. Een ontkoppelde computer kan met dezelfde knop (opnieuw) worden gekoppeld aan elk Dropbox-account.

Verwante onderwerpen:

Bandbreedte

Het tabblad Bandbreedte bevat de opties waarmee je de synchronisatiesnelheden van Dropbox regelt. Zo kun je bijvoorbeeld je upload- en downloadsnelheid beperken om bandbreedte te besparen of de uploadsnelheid verhogen om tijd te besparen. Dropbox probeert op een slimme manier te bepalen hoeveel bandbreedte wordt gebruikt. De upload- en downloadsnelheden zijn standaard ingesteld op respectievelijk 100% en 70% van de beschikbare bandbreedte.

Downloaden

• Geen limiet instellen: selecteer dit keuzerondje als je wilt dat Dropbox bestanden met de hoogst mogelijke snelheid downloadt vanaf de Dropbox-server.
  • Beperken tot: beperk de downloadsnelheid door zelf een downloadsnelheid in kilobytes per seconde in te voeren. Als je 0 invoert, vraag je Dropbox om zo snel mogelijk te downloaden.

Uploaden

• Limiet automatisch instellen: selecteer dit keuzerondje als je wilt dat Dropbox de snelheid bepaalt waarmee je bestanden tijdens het synchroniseren worden geüpload.
  • Beperken tot: kies hier zelf je uploadsnelheid in kilobytes per seconde.

Verwante onderwerpen:

LAN-synchronisatie inschakelen

LAN-synchronisatie is een netwerkfunctie waarmee je tijd en bandbreedte kunt besparen door bestanden direct te downloaden vanaf andere computers in je lokale netwerk. Als je de selectie van deze optie opheft, dwing je Dropbox om elke keer dat een wijziging wordt gedetecteerd in je Dropbox-map bestanden te synchroniseren vanaf de Dropbox-servers.

Verwante onderwerpen:

Proxy's

Met deze instellingen kun je je internetverbinding via een proxyserver configureren.

Proxyinstellingen

• Geen proxy: kies deze optie om Dropbox te melden dat je geen proxyserver gebruikt. Als je deze optie kiest, worden bepaalde problemen vermeden die mogelijk optreden wanneer Dropbox tevergeefs probeert een proxyserver te vinden.
  • Automatisch detecteren: met deze optie sta je toe dat Dropbox je proxyinstellingen automatisch detecteert. Selecteer deze optie als je niet zeker weet of een proxyserver is vereist voor je internetverbinding.
  • Handmatig: selecteer dit keuzerondje als je je proxyinstellingen handmatig wilt invoeren. Deze optie wordt doorgaans gebruikt door gebruikers of beheerders die gebruikmaken van een afwijkende proxyserverconfiguratie.

Als Handmatig is geselecteerd, kun je de volgende instellingen aanpassen:

Proxytype

In dit vervolgkeuzemenu kun je het protocol voor je proxyserver selecteren. Dropbox ondersteunt HTTP, SOCKS4 en SOCKS5.

Server

Voer hier de URL en poort in voor je proxyserver.

Wachtwoord vereist voor proxyserver

Schakel dit selectievakje in als aanmelding is vereist voor je proxyserver. Daarna kun je de velden Gebruikersnaam en Wachtwoord bewerken.

Mac

De voorkeuren voor de desktopapp openen in Mac OS X

1. Klik op het Dropbox-pictogram in de menubalk.

2. Klik op het tandwielpictogram en selecteer Voorkeuren... in het menu.

Algemeen

Dropbox starten bij opstarten van systeem

Dropbox kan automatisch worden gestart wanneer je je computer start. Deze optie wordt aanbevolen zodat je Dropbox-map altijd online en met andere computers is gesynchroniseerd.

Stuur mij meldingen over

Je kunt via de voorkeuren voor meldingen instellen welke meldingen je wilt ontvangen.

Taal

Als je een andere taal wilt opgeven dan de standaardtaal van het besturingssysteem, selecteer je die in dit menu.

Verwante onderwerpen:

Versie

Dit is de huidige versie van je Dropbox-installatie. Vermeld dit versienummer in supportverzoeken of bekijk het als je wilt controleren of je de nieuwste versie van Dropbox hebt.

Dropbox-badge

Dropbox Business-gebruikers kunnen kiezen of ze elke keer dat ze een Microsoft Office-bestand openen de Dropbox-badge willen weergeven, alleen als anderen het bestand bekijken of helemaal niet.

Account

Hier worden de naam en het e-mailadres voor je Dropbox-account weergegeven. Je kunt je Dropbox-accountinstellingen bekijken en aanpassen op dropbox.com.

Dropbox Business-gebruikers: als je een persoonlijke en zakelijke Dropbox hebt gekoppeld, worden de instellingen voor beide accounts weergegeven op dit tabblad. Je kunt tussen de twee Dropboxen schakelen met de knoppen bovenaan het tabblad.

Dropbox-locatie

Met deze optie wijzig je de locatie van je Dropbox-map. Je Dropbox-map is standaard geïnstalleerd in je gebruikersmap (de map met je aanmeldingsnaam als naam). Je kunt echter elke locatie op je harde schijf kiezen met deze optie.

Opmerking: Hoewel je de locatie van je Dropbox-map kunt wijzigen, kun je de naam van je Dropbox-map niet aanpassen. Waar je de map ook neerzet, deze heet altijd Dropbox.

Selectieve synchronisatie

Met deze optie kun je selecteren welke mappen worden gesynchroniseerd naar je computer. Als je de selectie van een map opheft, wordt die niet meer gesynchroniseerd of gedownload naar je harde schijf. De map wordt nog wel gesynchroniseerd naar andere apparaten die zijn gekoppeld aan je Dropbox-account.

Klik op Geavanceerd om door de submappen van je Dropbox-mappen te bladeren. Je kunt elke map in je Dropbox-account selecteren of de selectie weer opheffen.

Deze Dropbox ontkoppelen

Met deze optie kun je je computer ontkoppelen van je Dropbox-account. Je Dropbox wordt dan niet meer gesynchroniseerd met je online account. Een ontkoppelde computer kan met dezelfde knop (opnieuw) worden gekoppeld aan elk Dropbox-account.

Importeren

Camera-upload inschakelen

Met Camera-upload worden de foto's en video's die je telefoon, camera, SD-kaart of vele andere media-apparaten staan, automatisch geüpload zodra je het apparaat aansluit op je computer. Schakel Camera-upload inschakelen in of uit om het uploaden van foto's en/of video's van andere apparaten in of uit te schakelen.

Dropbox Business-gebruikers: als je je persoonlijke en zakelijke Dropbox hebt gekoppeld, wordt de functie Camera-upload alleen ingeschakeld en toegepast voor je persoonlijke Dropbox.

Foto's van iPhoto importeren

Als je eerder iPhoto hebt gebruikt om foto's op te slaan, kun je die kopiëren naar je Dropbox om ze veilig te bewaren.

Dropbox Business-gebruikers: net als met de functie Camera-upload is deze functie alleen van toepassing op je persoonlijke Dropbox als je je persoonlijke en zakelijke Dropboxen hebt gekoppeld.

Schermafdrukken delen via Dropbox

Wanneer je een schermafdruk maakt, wordt deze automatisch opgeslagen in je Dropbox en wordt een link gekopieerd naar je klembord zodat je deze link meteen kunt delen.

Dropbox Business-gebruikers: als je je persoonlijke en zakelijke Dropboxen hebt gekoppeld, kun je kiezen in welke Dropbox je schermafdrukken worden opgeslagen.

Netwerk

Het tabblad Netwerk bevat besturingselementen waarmee je de upload- en downloadsnelheid regelt, en functies waarmee je Dropbox kunt gebruiken in complexe netwerkomgevingen.

Bandbreedte

Als je op Bandbreedte klikt, wordt een menu geopend met opties waarmee je de synchronisatiesnelheden van Dropbox regelt. Zo kun je bijvoorbeeld je upload- en downloadsnelheid beperken om bandbreedte te besparen of de uploadsnelheid verhogen om tijd te besparen.

Downloaden

• Geen limiet instellen: selecteer dit keuzerondje als je wilt dat Dropbox bestanden met de hoogst mogelijke snelheid downloadt vanaf de Dropbox-server.
  • Beperken tot: beperk de downloadsnelheid door zelf een downloadsnelheid in kilobytes per seconde in te voeren. Als je 0 invoert, vraag je Dropbox om zo snel mogelijk te downloaden.

Uploaden

• Limiet automatisch instellen: selecteer dit keuzerondje als je wilt dat Dropbox de snelheid bepaalt waarmee je bestanden tijdens het synchroniseren worden geüpload.
  • Beperken tot: kies hier zelf je uploadsnelheid in kilobytes per seconde.

Proxy's

Als je op de knop Proxy's klikt, kun je je internetverbinding via een proxyserver configureren.

Proxyinstellingen

• Geen proxy: kies deze optie om Dropbox te melden dat je geen proxyserver gebruikt. Als je deze optie kiest, worden bepaalde problemen vermeden die mogelijk optreden wanneer Dropbox tevergeefs probeert een proxyserver te vinden.
  • Automatisch detecteren: met deze optie sta je toe dat Dropbox je proxyinstellingen automatisch detecteert. Selecteer deze optie als je niet zeker weet of een proxyserver is vereist voor je internetverbinding.
  • Handmatig: selecteer dit keuzerondje als je je proxyinstellingen handmatig wilt invoeren. Deze optie wordt doorgaans gebruikt door gebruikers of beheerders die gebruikmaken van een afwijkende proxyserverconfiguratie.

Als Handmatig is geselecteerd, kun je de volgende instellingen aanpassen:

Proxytype

In dit vervolgkeuzemenu kun je het protocol voor je proxyserver selecteren. Dropbox ondersteunt HTTP, SOCKS4 en SOCKS5.

Server

Voer hier de URL en poort in voor je proxyserver.

Wachtwoord vereist voor proxyserver

Schakel dit selectievakje in als aanmelding is vereist voor je proxyserver. Daarna kun je de velden Gebruikersnaam en Wachtwoord bewerken.

LAN-synchronisatie inschakelen

LAN-synchronisatie is een netwerkfunctie waarmee je tijd en bandbreedte kunt besparen door bestanden direct te downloaden vanaf andere computers in je lokale netwerk. Als je de selectie van deze optie opheft, dwing je Dropbox om elke keer dat een wijziging wordt gedetecteerd in je Dropbox-map bestanden te synchroniseren vanaf de Dropbox-servers.

Windows

De voorkeuren voor de desktopapp openen in Windows

1. Klik op het Dropbox-pictogram in het systeemvak.

Het Dropbox-pictogram in het systeemvak

2. Klik op het tandwielpictogram en selecteer Voorkeuren... in het menu.

Algemeen

Dropbox starten bij opstarten van systeem

Dropbox kan automatisch worden gestart wanneer je je computer start. Deze optie wordt aanbevolen zodat je Dropbox-map altijd online en met andere computers is gesynchroniseerd.

Stuur mij meldingen over

Je kunt via de voorkeuren voor meldingen instellen welke meldingen je wilt ontvangen.

Taal

Als je een andere taal wilt opgeven dan de standaardtaal van het besturingssysteem, selecteer je die in dit menu.

Verwante onderwerpen:

Versie

Dit is de huidige versie van je Dropbox-installatie. Vermeld dit versienummer in supportverzoeken of bekijk het als je wilt controleren of je de nieuwste versie hebt.

Verwante onderwerpen:

Dropbox-badge

Dropbox Business-gebruikers kunnen kiezen of ze elke keer dat ze een Microsoft Office-bestand openen de Dropbox-badge willen weergeven, alleen als anderen het bestand bekijken of helemaal niet.

Account

Account

Hier worden de naam en het e-mailadres voor je Dropbox-account weergegeven. Je kunt je Dropbox-accountinstellingen bekijken en aanpassen op dropbox.com.

Dropbox Business-gebruikers: als je een persoonlijke en zakelijke Dropbox hebt gekoppeld, worden de instellingen voor beide accounts weergegeven in dit tabblad. Je kunt tussen de twee accounts schakelen met de knoppen bovenaan het tabblad.

Dropbox-locatie

Met deze optie wijzig je de locatie van je Dropbox-map. Je Dropbox-map is standaard geïnstalleerd in je gebruikersmap (de map met je aanmeldingsnaam als naam). Je kunt echter elke locatie op je harde schijf kiezen met deze optie.

Opmerking: Hoewel je de locatie van je Dropbox-map kunt wijzigen, kun je de naam van je Dropbox-map niet aanpassen. Waar je de map ook neerzet, deze heet altijd Dropbox.

Verwante onderwerpen:

Selectieve synchronisatie

Met deze optie kun je selecteren welke mappen worden gesynchroniseerd naar je computer. Als je de selectie van een map opheft, wordt die niet meer gesynchroniseerd of gedownload naar je harde schijf. De map wordt nog wel gesynchroniseerd naar andere apparaten die zijn gekoppeld aan je Dropbox-account.

Klik op Geavanceerd om door de submappen van je Dropbox-mappen te bladeren. Je kunt elke map in je Dropbox-account selecteren of de selectie weer opheffen.

Verwante onderwerpen:

Deze Dropbox ontkoppelen

Met deze optie kun je je computer ontkoppelen van je Dropbox-account. Daarna wordt je Dropbox niet meer gesynchroniseerd met je online account. Een ontkoppelde computer kan met dezelfde knop (opnieuw) worden gekoppeld aan elk Dropbox-account.

Verwante onderwerpen:

Importeren

Camera-upload

Met Camera-upload worden de foto's en video's die op je telefoon, camera, SD-kaart of vele andere media-apparaten staan, automatisch geüpload zodra je het apparaat aansluit op je computer. Deze functie is wel afhankelijk van een correcte werking van de functie Automatisch afspelen in Windows. Klik op Instellingen voor automatisch afspelen wijzigen om Camera-upload in of uit te schakelen.

Dropbox Business-gebruikers: als je je persoonlijke en zakelijke Dropbox hebt gekoppeld, wordt de functie Camera-upload alleen ingeschakeld en toegepast voor je persoonlijke Dropbox.

Schermafdrukken delen via Dropbox

Wanneer je een schermafdruk maakt, wordt deze automatisch opgeslagen in je Dropbox en wordt een link gekopieerd naar je klembord zodat je deze link meteen kunt delen.

Dropbox Business-gebruikers: als je je persoonlijke en zakelijke Dropboxen hebt gekoppeld, kun je kiezen in welk account je schermafdrukken worden opgeslagen.

Verwante onderwerpen:

Bandbreedte

Het tabblad Bandbreedte bevat de opties waarmee je de synchronisatiesnelheden van Dropbox regelt. Zo kun je bijvoorbeeld je upload- en downloadsnelheid beperken om bandbreedte te besparen of de uploadsnelheid verhogen om tijd te besparen. Dropbox probeert op een slimme manier te bepalen hoeveel bandbreedte wordt gebruikt. De upload- en downloadsnelheden zijn standaard ingesteld op respectievelijk 100% en 70% van de beschikbare bandbreedte.

Downloaden

• Geen limiet instellen: selecteer dit keuzerondje als je wilt dat Dropbox bestanden met de hoogst mogelijke snelheid downloadt vanaf de Dropbox-server.
  • Beperken tot: beperk de downloadsnelheid door zelf een downloadsnelheid in kilobytes per seconde in te voeren. Als je 0 invoert, vraag je Dropbox om zo snel mogelijk te downloaden.

Uploaden

• Limiet automatisch instellen: selecteer dit keuzerondje als je wilt dat Dropbox de snelheid bepaalt waarmee je bestanden tijdens het synchroniseren worden geüpload.
  • Beperken tot: kies hier zelf je uploadsnelheid in kilobytes per seconde.

Verwante onderwerpen:

LAN-synchronisatie inschakelen

LAN-synchronisatie is een netwerkfunctie waarmee je tijd en bandbreedte kunt besparen door bestanden direct te downloaden vanaf andere computers in je lokale netwerk. Als je de selectie van deze optie opheft, dwing je Dropbox om elke keer dat een wijziging wordt gedetecteerd in je Dropbox-map bestanden te synchroniseren vanaf de Dropbox-servers.

Verwante onderwerpen:

Proxy's

Met deze instellingen kun je je internetverbinding via een proxyserver configureren.

Proxyinstellingen

• Geen proxy: kies deze optie om Dropbox te melden dat je geen proxyserver gebruikt. Als je deze optie kiest, worden bepaalde problemen vermeden die mogelijk optreden wanneer Dropbox tevergeefs probeert een proxyserver te vinden.
  • Automatisch detecteren: met deze optie sta je toe dat Dropbox je proxyinstellingen automatisch detecteert. Selecteer deze optie als je niet zeker weet of een proxyserver is vereist voor je internetverbinding.
  • Handmatig: selecteer dit keuzerondje als je je proxyinstellingen handmatig wilt invoeren. Deze optie wordt doorgaans gebruikt door gebruikers of beheerders die gebruikmaken van een afwijkende proxyserverconfiguratie.

Als Handmatig is geselecteerd, kun je de volgende instellingen aanpassen:

Proxytype

In dit vervolgkeuzemenu kun je het protocol voor je proxyserver selecteren. Dropbox ondersteunt HTTP, SOCKS4 en SOCKS5.

Server

Voer hier de URL en poort in voor je proxyserver.

Wachtwoord vereist voor proxyserver

Schakel dit selectievakje in als aanmelding is vereist voor je proxyserver. Daarna kun je de velden Gebruikersnaam en Wachtwoord bewerken.