Voorkeuren voor de desktopapp wijzigen

Het menu met voorkeuren openen

1. Klik op het Dropbox-pictogram in het systeemvak of de menubalk van je computer.
  2. Klik op het tandwielpictogram en selecteer Voorkeuren... in het menu.

Afhankelijk van je besturingssysteem (Linux, macOS of Windows) zie je nu sommige of alle onderstaande opties in het menu met voorkeuren. In Linux kun je sommige van deze instellingen wijzigen met behulp van commando's.

Instellingen op het tabblad Algemeen

Dropbox starten bij opstarten van systeem

Dropbox kan automatisch worden gestart wanneer je je computer start. Deze optie wordt aanbevolen zodat je Dropbox-map altijd online en met andere computers is gesynchroniseerd.

Integratie met Finder inschakelen

Als de integratie met Finder is ingeschakeld op een Mac-computer, worden er Dropbox-pictogrammen boven de bestanden in je Dropbox-map weergegeven en kun je met de rechtermuisknop het contextmenu van Dropbox openen.

Microsoft Office-add-in

Je kunt kiezen of Dropbox als opslaglocatie wordt weergegeven in Microsoft Office op een Windows-computer.

Dropbox-badge

Je kunt kiezen of de Dropbox-badge wordt weergegeven elke keer dat je een Microsoft Office-bestand opent, alleen als anderen een bestand bekijken, of helemaal niet.

Taal

In dit menu kun je een andere taal opgeven dan de standaardtaal van het besturingssysteem.

Versie

Hier vind je de huidige versie van je Dropbox-installatie. Vermeld dit versienummer in supportverzoeken of controleer aan de hand van dit nummer of je de nieuwste versie van Dropbox hebt.

Instellingen op het tabblad Account

Persoonlijke en zakelijke accounts

Als je een persoonlijk en zakelijk account hebt, kun je kiezen voor welk account je de instellingen wilt wijzigen.

Opslagruimte

Hier kun je zien hoeveel opslagruimte er beschikbaar is in je account.

Account koppelen

Hier wordt het e-mailadres weergegeven dat aan je Dropbox-account is gekoppeld. Je kunt dit Dropbox-account ontkoppelen van je computer. Als je dat doet, wordt je Dropbox niet meer gesynchroniseerd met je online account. Een ontkoppelde computer kan met dezelfde knop (opnieuw) worden gekoppeld aan elk Dropbox-account.

Dropbox Business-gebruikers: als je een persoonlijke en zakelijke Dropbox hebt gekoppeld, worden de instellingen voor beide accounts weergegeven op dit tabblad. Je kunt tussen de twee Dropboxen schakelen met de knoppen bovenaan het tabblad.

Instellingen in het tabblad Importeren

Camera-uploads

Met Camera-upload worden de foto's en video's op je telefoon, camera, SD-kaart (en de meeste andere media-apparaten) automatisch geüpload zodra je het apparaat aansluit op je computer. Klik op Camera-upload inschakelen om camera-uploads in of uit te schakelen. Je kunt ook kiezen waarvoor je camera-uploads wilt inschakelen.

Dropbox Business-gebruikers: als je je persoonlijke en zakelijke Dropbox-accounts hebt gekoppeld, wordt de functie Camera-upload alleen ingeschakeld en gebruikt voor je persoonlijke Dropbox.

Schermafdrukken

Wanneer je een schermafdruk maakt, wordt deze automatisch opgeslagen in je Dropbox en wordt er een link gekopieerd naar je klembord zodat je hem meteen kunt delen.

Dropbox Business-gebruikers: als je je persoonlijke en zakelijke Dropbox-accounts hebt gekoppeld, kun je kiezen in welke Dropbox je schermafdrukken worden opgeslagen.

Instellingen op het tabblad Bandbreedte of Netwerk

Als je de bandbreedte-instellingen op een Mac-computer wilt wijzigen, klik je op Netwerk en vervolgens op Instellingen wijzigen... (naast Bandbreedte).

Downloadsnelheid

• Geen limiet instellen: selecteer dit keuzerondje als je wilt dat Dropbox bestanden met de hoogst mogelijke snelheid downloadt vanaf de Dropbox-server.
  • Beperken tot: selecteer dit keuzerondje als je de downloadsnelheid wilt beperken door zelf een downloadsnelheid in kilobytes per seconde in te voeren. Als je 0 invoert, geef je Dropbox opdracht om zo snel mogelijk te downloaden.

Uploadsnelheid

• Geen limiet instellen: selecteer dit keuzerondje als je wilt dat Dropbox bestanden met de hoogst mogelijke snelheid uploadt naar Dropbox.
  • Limiet automatisch instellen: selecteer dit keuzerondje als je wilt dat Dropbox zelf de snelheid bepaalt waarmee je bestanden tijdens het synchroniseren worden geüpload.
  • Beperken tot: selecteer dit keuzerondje als je zelf de uploadsnelheid in kilobytes per seconde wilt invoeren.

LAN-synchronisatie

LAN-synchronisatie is een netwerkfunctie waarmee je tijd en bandbreedte kunt besparen door bestanden direct te downloaden vanaf andere computers in je lokale netwerk. Als je de selectie van deze optie opheft, dwing je Dropbox steeds opnieuw te synchroniseren vanaf de Dropbox-servers elke keer dat er een wijziging wordt gedetecteerd in je Dropbox-map.

Instellingen op het tabblad Proxy's of Netwerk

Als je de proxyinstellingen op een Mac-computer wilt wijzigen, klik je op Netwerk en vervolgens op Instellingen wijzigen... (naast Proxy's).

Proxyinstellingen

• Geen proxy: Kies deze optie om Dropbox te laten weten dat je geen proxyserver gebruikt. Als je deze optie kiest, kun je bepaalde problemen vermijden die een enkele keer optreden wanneer Dropbox tevergeefs probeert een proxyserver te vinden.
  • Automatisch detecteren: Kies deze optie als je Dropbox wilt toestaan je proxyinstellingen automatisch te detecteren. Dit is handig als je niet zeker weet of een proxyserver is vereist voor je internetverbinding.
  • Handmatig: Kies deze optie als je de proxyinstellingen handmatig wilt invoeren. Deze optie wordt doorgaans gebruikt door gebruikers of beheerders die gebruikmaken van een afwijkende proxyserverconfiguratie.

Als Handmatig is geselecteerd, kun je de volgende instellingen aanpassen:

• Proxytype: In dit vervolgkeuzemenu kun je het protocol van de proxyserver selecteren. Dropbox ondersteunt HTTP, SOCKS4 en SOCKS5.
  • Server: Hier kun je de URL en poort van de proxyserver invoeren.
  • Wachtwoord vereist voor proxyserver: Schakel dit selectievakje in als aanmelding is vereist voor de proxyserver. Daarna kun je de velden Gebruikersnaam en Wachtwoord bewerken.

Instellingen op het tabblad Meldingen

Stuur mij meldingen over

Je kunt via de voorkeuren voor meldingen instellen welke meldingen je wilt ontvangen.

Niet storen

Op een Mac-computer kun je meldingen gedurende korte tijd uitschakelen. Je kunt kiezen hoelang je geen meldingen wilt ontvangen.

Instellingen op het tabblad Synchronisatie

Slimme synchronisatie

Voor Dropbox Business- en Professional-klanten kun je de instellingen voor Slimme synchronisatie kiezen.

Selecteer Deze instelling door mijn beheerder laten beheren om de standaardinstelling van je team te gebruiken.

Selectieve synchronisatie

Met selectieve synchronisatie kun je selecteren welke mappen worden gesynchroniseerd met je computer. Als je de selectie van een map opheft, wordt die niet meer gesynchroniseerd of gedownload naar je harde schijf. De map wordt nog wel gesynchroniseerd met andere apparaten die zijn gekoppeld aan je Dropbox-account.

Klik op Geavanceerd om door de submappen van je Dropbox-mappen te bladeren. Je kunt elke map in je Dropbox-account selecteren of de selectie weer opheffen.

Locatie

Met deze optie wijzig je de locatie van je Dropbox-map. Je Dropbox-map is standaard geïnstalleerd in je gebruikersmap (de map met je aanmeldingsnaam als naam). Je kunt echter elke locatie op je harde schijf kiezen met deze optie.

Opmerking: Je kunt de locatie van je Dropbox-map wijzigen, maar de naam van je Dropbox-map kun je (nog) niet aanpassen. Waar je de map ook neerzet, deze heet altijd Dropbox of Dropbox (teamnaam) voor Business-accounts, en Dropbox (persoonlijk) voor gekoppelde persoonlijke accounts.

De Dropbox-desktopapp is beschikbaar voor de besturingssystemen Linux, macOS en Windows. Via het menu met voorkeuren kun je de app aanpassen aan je persoonlijke wensen.