Mijn computer wordt (binnenkort) niet meer ondersteund. Wat moet ik doen?

Met ingang van 3 november 2017 kan de Dropbox-desktopapp niet meer worden gedownload of geïnstalleerd op apparaten met de volgende besturingssystemen:

• Mac: OS X 10.6, OS X 10.7, OS X 10.8
  • Windows: Vista

Op 16 januari 2018 werkt Dropbox helemaal niet meer met deze versies. Op deze datum word je automatisch afgemeld bij de Dropbox-desktopapp, als je de app gebruikt op een computer met een van deze besturingssystemen. Je kunt de Dropbox-desktopapp niet meer openen op die computer, tenzij je het besturingssysteem upgradet naar een versie die wel door Dropbox wordt ondersteund.

• Opmerking: je hebt nog wel gewoon toegang tot de website van Dropbox (dropbox.com) met een computer die een van deze oudere besturingssystemen gebruikt.

Welke besturingssystemen worden momenteel ondersteund door de Dropbox-desktopapp?

Waarom gebeurt dit?

We brengen regelmatig nieuwe versies van de Dropbox-app uit met extra functies, betere prestaties en een hoger beveiligingsniveau. Deze nieuwe versies zijn echter niet altijd compatibel met oudere besturingssystemen.

We beëindigen de ondersteuning voor oudere besturingssystemen om ervoor te zorgen dat onze producten optimaal blijven presteren.

Mac

Apple is in 2015 gestopt met het uitbrengen van beveiligingsupdates voor OS X 10.8 en heeft een lijst met verouderde apparaten opgesteld. Om die reden worden de volgende versies van OS X niet meer ondersteund door de Dropbox-desktopapp:

• OS X 10.6
  • OS X 10.7
  • OS X 10.8

Windows

In april 2014 heeft Microsoft de ondersteuning voor Windows Vista beëindigd. Om die reden worden de volgende versies van Windows niet meer ondersteund door de Dropbox-desktopapp:

• Vista

Wat betekent dit voor mij?

Wanneer een besturingssysteem niet meer wordt ondersteund, stopt de Dropbox-app met het synchroniseren van wijzigingen. Daarnaast word je afgemeld bij de Dropbox-desktopapp op die computer.

Wil je de Dropbox-desktopapp blijven gebruiken op een computer waarvoor de ondersteuning is beëindigd, dan moet je het besturingssysteem upgraden naar een ondersteunde versie.

• Op de website van Microsoft vind je instructies voor het upgraden van je Windows-besturingssysteem.
  • Op de website van Apple vind je instructies voor het upgraden van je OS X-besturingssysteem.

Je kunt als volgt controleren welke versie van het besturingssysteem op je computer is geïnstalleerd:

1. Ga naar de pagina van je Dropbox-account.
  2. Scrol naar Apparaten.
  3. Ga naar Meest recente activiteit en wijs het pictogram i aan om het besturingssysteem van dat apparaat te zien.

Beheerders van Dropbox Business

Je kunt zien welke leden van je team de Dropbox-desktopapp gebruiken op een computer met een van deze besturingssystemen. Dat doe je als volgt:

1. Meld je aan op dropbox.com met je beheerdersaccount.
  2. Klik op Beheerconsole.
  3. Ga naar het gedeelte over het einde van de ondersteuning op de pagina Instellingen

Zijn mijn bestanden nog steeds veilig?

Jazeker. Als je de Dropbox-desktopapp gebruikt op een computer met een van deze oudere besturingssystemen, blijven je bestanden veilig opgeslagen in je Dropbox-account, ook als je het besturingssysteem niet wilt upgraden. Je kunt de bestanden openen via een ander ondersteund apparaat, of op dropbox.com als je een ondersteunde browser gebruikt.

Ik heb hierover een e-mail ontvangen, maar ik gebruik niet een van de hier genoemde besturingssystemen

Als je een e-mail over het einde van de ondersteuning hebt ontvangen, maar niet een van de besturingssystemen gebruikt die in dit artikel staan vermeld, dan kan het zijn dat de Dropbox-app wordt uitgevoerd in een niet-ondersteunde configuratie. Neem de lijst met ondersteunde besturingssystemen nog eens goed door. Houd er rekening mee dat versies die niet expliciet op deze lijst staan vermeld, niet worden ondersteund.

Als je Windows gebruikt, controleer dan of Dropbox misschien in de compatibiliteitsmodus werkt. Je moet de compatibiliteitsmodus uitschakelen als je de Dropbox-desktopapp wilt gebruiken.

Meer informatie over de compatibiliteitsmodus.

Eerdere wijzigingen in de ondersteuning voor besturingssystemen

Mac

Mac OS versie X 10.4 en versie X 10.5 worden sinds mei 2015 niet meer ondersteund door de Dropbox-desktopapp.

Windows

Windows XP wordt sinds augustus 2016 niet meer ondersteund door de Dropbox-desktopapp.