{"en":"This page is not currently available in your language.","id":"Halaman ini sekarang belum tersedia dalam bahasa Anda.","ms":"Laman ini kini belum boleh didapati dalam bahasa anda.","es_ES":"Esta página no está disponible en tu idioma en este momento.","da_DK":"Denne side er i øjeblikket ikke tilgængelig på dit sprog.","fr":"Cette page n'est actuellement pas disponible dans votre langue.","de":"Diese Seite ist zurzeit nicht in Ihrer Sprache verfügbar.","en_GB":"This page is not currently available in your language.","pl":"Ta strona aktualnie nie jest dostępna w Twoim języku.","it":"Al momento questa pagina non è disponibile nella tua lingua.","nl_NL":"Deze pagina is momenteel niet beschikbaar in je taal.","nb_NO":"Denne siden er for øyeblikket ikke tilgjengelig på språket ditt.","ru":"На данный момент эта страница недоступна на вашем языке.","zh_TW":"此頁面目前沒有您語言的版本。","sv_SE":"Denna sida är för närvarande inte tillgänglig på ditt språk.","th_TH":"หน้านี้ยังไม่มีให้บริการในภาษาของคุณในขณะนี้","zh_CN":"本页面暂无您所需的语言版本。","ja":"申し訳ありませんが、このページは選択した言語ではご利用になれません。","pt_BR":"Esta página não está disponível no momento em seu idioma.","ko":"현재 이 페이지는 한국어 번역이 제공되지 않습니다.","es":"Esta página aún no está disponible en tu idioma.","uk_UA":"На даний момент ця сторінка недоступна на вашій мові.","en_AU":"This page is not currently available in your language."}

Mijn computer wordt (binnenkort) niet meer ondersteund. Wat moet ik doen?

We brengen regelmatig nieuwe versies van de Dropbox-app uit met extra functies, betere prestaties en een hoger beveiligingsniveau. Deze nieuwe versies zijn echter niet altijd compatibel met oudere besturingssystemen. We beëindigen periodiek de ondersteuning voor oudere besturingssystemen om ervoor te zorgen dat onze producten optimaal blijven presteren.

• In het overzicht aan het eind van dit artikel kun je zien welke besturingssystemen we sinds kort niet meer ondersteunen.

Wat betekent dit voor mij?

Wanneer een besturingssysteem niet meer wordt ondersteund, stopt de Dropbox-app met het synchroniseren van wijzigingen in bestanden en mappen. Bovendien word je afgemeld bij de Dropbox-desktopapp op die computer.

Wil je de Dropbox-desktopapp blijven gebruiken op een computer waarvoor de ondersteuning is beëindigd, dan moet je het besturingssysteem upgraden naar een ondersteunde versie.

• Op de website van Microsoft vind je instructies voor het upgraden van je Windows-besturingssysteem.
  • Op de website van Apple vind je instructies voor het upgraden van je macOS-besturingssysteem.

Je kunt als volgt controleren welke versie van het besturingssysteem op je computer is geïnstalleerd:

1. Ga naar de pagina van je Dropbox-account.
  2. Scrol naar Apparaten.
  3. Ga naar Meest recente activiteit en wijs het pictogram i aan om het besturingssysteem van dat apparaat te zien.

Beheerders van Dropbox Business

Je kunt zien welke leden van je team de Dropbox-desktopapp gebruiken op een computer met een van deze besturingssystemen. Dat doe je als volgt:

1. Meld je aan op dropbox.com met je beheerdersaccount.
  2. Klik op de volgende link: https://www.dropbox.com/team/admin/settings/end_of_support

Zijn mijn bestanden nog steeds veilig?

Jazeker. Als je de Dropbox-desktopapp gebruikt op een computer met een van deze oudere besturingssystemen, blijven je bestanden veilig opgeslagen in je Dropbox-account, ook als je het besturingssysteem niet wilt upgraden. Je kunt de bestanden openen via een ander ondersteund apparaat, of op dropbox.com als je een ondersteunde browser gebruikt.

Ik heb hierover een e-mail ontvangen, maar ik gebruik niet een van de hier genoemde besturingssystemen

Als je een e-mail over het einde van de ondersteuning hebt ontvangen, maar niet een van de besturingssystemen gebruikt die in dit artikel staan vermeld, dan kan het zijn dat de Dropbox-app wordt uitgevoerd in een niet-ondersteunde configuratie. Neem de lijst met ondersteunde besturingssystemen nog eens goed door. Houd er rekening mee dat versies die niet expliciet op deze lijst staan vermeld, niet worden ondersteund.

Als je Windows gebruikt, controleer dan of Dropbox misschien in de compatibiliteitsmodus werkt. Je moet de compatibiliteitsmodus uitschakelen als je de Dropbox-desktopapp wilt gebruiken.

Meer informatie over de compatibiliteitsmodus.

Eerdere wijzigingen in de ondersteuning voor besturingssystemen

Mac

• Mac OS X 10.4 en Mac OS X 10.5 worden sinds mei 2015 niet meer ondersteund door de Dropbox-desktopapp.
  • Mac OS X 10.6, Mac OS X 10.7 en Mac OS X 10.8 worden sinds januari 2018 niet meer ondersteund door de Dropbox-desktopapp.

Windows

• Windows XP wordt sinds augustus 2016 niet meer ondersteund door de Dropbox-desktopapp.
  • Windows Vista wordt sinds januari 2018 niet meer ondersteund door de Dropbox-desktopapp.