De Dropbox desktop-app verbinden met een proxyserver

Bijgewerkt Nov 22, 2023

In de voorkeuren van je desktop-app kun je de Dropbox desktop-app verbinden met een proxyserver, als die beschikbaar is. Als je niet zeker weet of je verbinding moet maken met een proxyserver, kun je Automatisch detecteren kiezen. Dit is de standaardinstelling. Als je deel uitmaakt van een Dropbox-team, raadpleeg dan je beheerder.

Windows

Je verbindt de Dropbox desktop-app als volgt met een proxyserver op een Windows-computer:

1. Klik op het Dropbox-pictogram in je taakbalk.
  2. Klik op je avatar (profielfoto of initialen) in de rechterbovenhoek.
  3. Klik op Voorkeuren.
  4. Klik op het tabblad Proxy's.
  5. Klik op de Mac op Wijzig instellingen… naast Proxy's.
  6. Kies je favoriete Dropbox-proxyinstellingen:
    • Als je wilt dat Dropbox alle proxyservers negeert, kies je Geen proxy.
    • Als je wilt dat Dropbox verbinding maakt met een proxyserver als deze beschikbaar is, of als je het niet weet en de standaardinstellingen wilt gebruiken, kies dan Automatisch detecteren.
    • Als je verbinding wilt maken met een nieuwe proxyserver, kies je Handmatig en voer je het type proxy, de server en de gebruikersnaam en het wachtwoord in, als die er zijn.

Mac

Je verbindt de Dropbox desktop-app als volgt met een proxyserver op een Mac-computer:

1. Klik in de menubalk op het Dropbox-pictogram.
  2. Klik op je avatar (profielfoto of initialen) in de rechterbovenhoek.
  3. Klik op Voorkeuren.
  4. Klik op de tab Netwerk.
  5. Klik op Instellingen wijzigen…naast Proxy's.
  6. Kies je favoriete Dropbox-proxyinstellingen:
    • Als je wilt dat Dropbox alle proxyservers negeert, kies je Geen proxy.
    • Als je wilt dat Dropbox verbinding maakt met een proxyserver als deze beschikbaar is, of als je het niet weet en de standaardinstellingen wilt gebruiken, kies dan Automatisch detecteren.
    • Als je verbinding wilt maken met een nieuwe proxyserver, kies je Handmatig en voer je het type proxy, de server en de gebruikersnaam en het wachtwoord in, als die er zijn.