Bestanden of mappen verwijderen uit Dropbox

Bijgewerkt Feb 11, 2024

Je kunt mappen of bestanden verwijderen of definitief verwijderen in je Dropbox-account, zelfs als deze worden gedeeld, zolang jij de eigenaar bent. Ontdek hoe je te weten komt wie de eigenaar van een bestand of map is.

Gebruik je Dropbox nog niet? Kijk hoe je met Dropbox eenvoudig vanuit de versiegeschiedenis bestanden kunt herstellen.

warning icon

Belangrijk: Standaardperioden en opties voor bestandsherstel gelden niet voor bestanden die rechtstreeks vanuit de functie Verzenden en volgen zijn verwijderd. Verwijdering van een bestand vanuit Verzenden en volgen is definitief en alle bijbehorende metagegevens of gegevensanalyses kunnen niet worden hersteld nadat het bestand is verwijderd.

Een bestand of map verwijderen

Volg de onderstaande instructies over het verwijderen van een bestand of map uit je Dropbox-account op dropbox.com, in de Dropbox-desktopapp of in de mobiele Dropbox-app. Verwijderde bestanden of mappen kunnen teruggezet worden binnen een bepaald tijdsvenster, afhankelijk van je Dropbox-abonnement.

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Wijs het bestand of de map aan en klik op (drie puntjes).
  3. Klik op Verwijderen.
  4. Klik nog een keer op Verwijderen om de actie te bevestigen.
  1. Open de Dropbox-map op je computer.
  2. Klik met de rechtermuisknop op het item (bestand of map) dat je wilt delen.
  3. Klik op Verwijderen (Windows) of Verplaats naar prullenmand (Mac).
  1. Open de mobiele Dropbox-app.
  2. Tik op "" (drie puntjes verticaal op Android) of "" (drie puntjes horizontaal op iPhone/iPad) naast het bestand of de map die je wilt verwijderen.
  3. Tik op Verwijderen.
highlight icon

Opmerkingen:

Een map of bestand definitief verwijderen

Volg de onderstaande instructies om een map of bestand definitief te verwijderen op dropbox.com. Bestanden of mappen die definitief verwijderd zijn, kunnen niet worden teruggezet.

Je kunt mappen of bestanden waarvan jij de eigenaar bent, definitief verwijderen. Je kunt mappen of bestanden waarvan jij niet de eigenaar bent, alleen definitief verwijderen als:

• Je bent een Dropbox-teambeheerder.
  • Je geen beheerder bent, maar je bent het enige persoon die actie heeft ondernomen of het bestand of de map bewerkt heeft.

Bestanden of mappen definitief verwijderen op dropbox.com:

1. Volg de instructies in het bovenstaande gedeelte om het bestand of de map definitief te verwijderen op dropbox.com.
  2. Klik op Verwijderde bestanden in de linkerzijbalk.
  3. Schakel het selectievakje in naast het item (bestand of map) dat je definitief wilt verwijderen.
  4. Klik op Definitief verwijderen.
  5. Klik nog een keer op Definitief verwijderen om de actie te bevestigen.

Verzenden en volgen-bestanden verwijderen

Als je een bestand toevoegt aan de functie Verzenden en volgen vanaf je lokale schijf, OneDrive of Google Drive, wordt er een bestandskopie gemaakt in de map 'Verzenden en volgen'. Deze kopie neemt opslagruimte in beslag en telt mee voor je opslaglimiet.

Bij verwijdering van deze kopie uit de map 'Verzenden en volgen' wordt automatisch het bestand verwijderd dat is opgeslagen in Verzenden en volgen, samen met alle bijbehorende metadata en analyses. Bij terugzetten van het bestand worden het Verzenden en volgen-bestand en de bijbehorende gegevens teruggezet.
Als je rechtstreeks vanuit je Dropbox-account een bestand toevoegt aan Verzenden en volgen, wordt er geen extra bestandskopie gemaakt in de map 'Verzenden en volgen'.

Bij verwijdering van het originele bestand uit je Dropbox-account worden het bestand en automatisch ook alle bijbehorende metagegevens en analyses verwijderd uit Verzenden en volgen . Bij terugzetten van het originele bestand worden het Verzenden en volgen-bestand en de bijbehorende gegevens teruggezet.
highlight icon

Opmerking: De verwijdering van bestandskopieën in Verzenden en volgen is definitief. Eventuele metagegevens en gegevensanalyses die aan dat bestand zijn gekoppeld, kunnen niet worden teruggezet, zelfs niet als het bronbestand intact blijft.

Rechtstreekse verwijdering van bestanden in Verzenden en volgen heeft geen invloed op de bronbestanden in je Dropbox-account, lokale schijf, OneDrive, Google Drive of de map 'Verzenden en volgen'.