Bestanden verwijderen uit Dropbox

Een bestand verwijderen via de desktopapp

Linux

Als je het bestand uit je Dropbox wilt weghalen, gebruik je de opdracht rm vanaf je terminal. Als je het bestand wilt verwijderen, sleep je het bestand of de map naar je Prullenbak.

Macintosh

Je kunt een bestand heel eenvoudig uit je Dropbox weghalen door het uit je Dropbox-map te verslepen. Als je het bestand wilt verwijderen, sleep je het bestand of de map naar de Prullenmand van Mac.

Vista/Win7/Win8/Win10

Je kunt een bestand heel eenvoudig uit je Dropbox weghalen door het uit je Dropbox-map te verslepen. Als je het bestand wilt verwijderen, sleep je het bestand of de map naar de Prullenbak van Windows.

Een bestand verwijderen op dropbox.com

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op ... (het pictogram met drie puntjes) rechts naast de bestandsnaam.
  3. Klik op Verwijderen.

Bestanden definitief verwijderen

Als je een bestand definitief verwijdert, kun je het nooit meer terugzetten. Als je een bestand of map echt definitief wilt verwijderen, volg je onderstaande instructies.

Bestanden definitief verwijderen met de bestandsbrowser op dropbox.com:

1. Verwijder zo nodig de bestanden die je definitief wilt verwijderen door de stappen te volgen die eerder in dit artikel zijn beschreven.
  2. Klik in de bestandsbrowser op het prullenbakpictogram om de verwijderde bestanden weer te geven.
  3. Wanneer je het bestand (of de map) hebt gevonden dat je definitief wilt verwijderen, selecteer je het bestand en klik je op Definitief verwijderen.

Opmerkingen:

• Alleen de eigenaar van een gedeelde map of de gebruiker die het oorspronkelijke bestand heeft geüpload, kan een bestand definitief verwijderen.
  • Alle bestanden die grijs worden weergegeven, zijn eerder verwijderd. Je kunt deze bestanden definitief verwijderen of het verwijderen ongedaan maken.
  • Als je een gedeelde map definitief wilt verwijderen, selecteer je de gedeelde map en klik je op Mijn toegang verwijderen.
  • Als de optie Definitief verwijderen niet wordt weergegeven, heeft de beheerder het definitief verwijderen van bestanden waarschijnlijk uitgeschakeld. Neem contact op met je teambeheerder voor meer hulp.

Bestanden definitief verwijderen via de pagina met verwijderde bestanden op dropbox.com:

1. Verwijder zo nodig de bestanden die je definitief wilt verwijderen door de stappen te volgen die eerder in dit artikel zijn beschreven.
  2. Open de pagina Verwijderde bestanden op dropbox.com.
  3. Klik op ... (het pictogram met drie puntjes).
  4. Klik op Definitief verwijderen.
  5. Klik nogmaals op Definitief verwijderen.

Zoals vermeld in ons Privacybeleid kan het even duren voordat een definitief verwijderd bestand volledig uit ons systeem is verdwenen. Bovendien heeft dit geen invloed op de bestanden van andere Dropbox-gebruikers die dezelfde bestanden hebben als de bestanden die jij definitief hebt verwijderd.

De cache wissen

De Dropbox-desktopapp houdt een cache in je Dropbox-map bij voor bestanden en mappen die je verplaatst en verwijdert. Deze cache wordt telkens na drie dagen automatisch gewist. Als je vertrouwelijke informatie onmiddellijk wilt verwijderen of schijfruimte wilt vrijmaken, kun je de cache handmatig wissen. Voer hiervoor de stappen uit in dit artikel in het Helpcentrum.