Wat te doen als de Dropbox desktop-app niet kan worden geïnstalleerd?

Bijgewerkt Oct 03, 2023

Als de Dropbox desktop-app op je computer niet kan worden geïnstalleerd, is de eenvoudigste oplossing de volledige installatie downloaden in plaats van de reguliere installatie. Ze installeren allebei de Dropbox desktop-app, maar voor de volledige installatie is geen internetverbinding nodig.

Probleemoplossing voor mislukte installatie van de Dropbox desktop-app

Zorg ervoor dat je antivirussoftware of firewall de installatie niet blokkeert.

Zorg ervoor dat je computer voldoet aan de minimale systeemvereisten om de Dropbox desktop-app te kunnen gebruiken.

Zorg ervoor dat je de nieuwste versie van de Dropbox desktop-app installeert.

Als je Dropbox probeert uit te voeren op een bedrijfsnetwerk (het wifi-netwerk van je organisatie), zorg er dan voor dat dit wordt ondersteund.

Als je een Dropbox-teamaccount gebruikt, neem dan contact op met je teambeheerder en zorg ervoor dat die je apparaat goedkeurt voor installatie.

highlight icon

Opmerking: Als je Dropbox probeert te installeren op een Mac waarvoor je niet de beheerder bent en deze stappen voor probleemoplossing niet werken, moet je Dropbox mogelijk handmatig installeren. Lees hier hoe je fouten oplost bij de installatie van de nieuwe versie van Dropbox op een Mac.

Waarom kan ik Dropbox niet gebruiken in een bedrijfsnetwerk?

De Dropbox desktop-app wordt mogelijk niet geïnstalleerd in bedrijfsnetwerken en synchroniseert mogelijk niet met bedrijfsnetwerken. Als je niet zeker weet of Dropbox wordt ondersteund door je bedrijfsnetwerk, neem dan contact op met de netwerkbeheerder van je organisatie.

Sommige bedrijfsnetwerken bevinden zich achter HTTP-proxyservers die gebruikmaken van NTLM-authenticatie, wat Dropbox momenteel niet ondersteunt. Sommige gebruikers hebben echter een tussenliggende proxy kunnen gebruiken, zoals NTLMAPS of cntlm, om Dropbox op hun netwerk te laten werken.