​​De Dropbox-desktopapp downloaden en installeren

De Dropbox-desktopapp is beschikbaar voor de besturingssystemen Linux, macOS en Windows. (Ga naar dit artikel als je Windows 10 in S-modus uitvoert). Na de installatie maakt de app een Dropbox-map op je computer. Deze map werkt net als alle andere mappen, maar biedt een paar belangrijke extra mogelijkheden:

• Van de wijzigingen die je aanbrengt in bestanden in de Dropbox-map wordt automatisch een back-up gemaakt in Dropbox.
  • Wijzigingen die je hier aanbrengt, worden ook gesynchroniseerd met de Dropbox-accounts van de mensen met wie je de bestanden hebt gedeeld.
  • De map biedt toegang tot bestanden en mappen die anderen met je hebben gedeeld.

Secties in dit artikel:

De Dropbox-desktopapp downloaden en installeren

Voer deze eenvoudige stappen uit om de Dropbox-desktopapp te downloaden en te installeren op een Linux-, Mac- of Windows-computer.

1. Download de desktopapp op je computer.
  2. Voer de installatie uit en meld je aan bij je account of maak een nieuw account, als je daarom wordt gevraagd.
  3. Nadat Dropbox is geïnstalleerd op je computer, zie je een Dropbox-map op je harde schijf. Als het goed is, staat er ook een Dropbox-pictogram in het systeemvak of op de menubalk.

De desktopapp installeren met beheerdersmachtigingen

De Dropbox-desktopapp moet worden geïnstalleerd met beheerdersmachtigingen om de volledige functionaliteit te kunnen gebruiken op je computer. Je krijgt dan de beschikking over een aantal belangrijke functies van Dropbox, zoals:

• Synchronisatiepictogrammen die de synchronisatiestatus aangeven van bestanden en mappen
  • Contextmenu's (rechtsklikmenu's) om snel acties uit te voeren in Dropbox
  • Toegang tot Slimme synchronisatie

Bij de meeste gebruikers wordt de desktopapp automatisch geïnstalleerd met beheerdersmachtigingen. Is dat niet het geval, voer dan de onderstaande instructies uit om dit alsnog te doen.

Opmerking: als je geen beheerdersmachtigingen op je computer hebt (omdat je bijvoorbeeld een computer op het werk gebruikt), vraag je de IT-afdeling om hulp.

De Dropbox-desktopapp installeren met beheerdersmachtigingen

1. Verwijder de app (als je Dropbox al hebt geïnstalleerd).
  2. Download de Dropbox-app.
  3. Open het installatieprogramma.
    • Kies niet Als administrator uitvoeren (door met de rechtermuisknop of met Command ingedrukt te klikken).
  4. Volg de instructies in de installatiewizard.
    • Als je om de gebruikersnaam en het wachtwoord van de beheerder wordt gevraagd, voer je deze in of vraag je de beheerder om je met de aanmelding te helpen.
    • Als je niet wordt gevraagd om de gebruikersnaam en het wachtwoord van de beheerder, ben je al beheerder op je computer.
  5. Voer de installatie uit en meld je aan bij Dropbox.

Slimme synchronisatie en beheerdersmachtigingen

Sommige Dropbox-gebruikers hebben toegang tot Slimme synchronisatie. Heb je toegang tot deze functie, controleer dan of Dropbox is geïnstalleerd met beheerdersmachtigingen op elke computer waarop je de functie wilt gebruiken.

Als je de beheerder van een Dropbox Business-team bent, kun je zien welke teamleden Dropbox hebben geïnstalleerd met beheerdersmachtigingen. Je kunt dit echter alleen doen voordat je Slimme synchronisatie inschakelt. Afhankelijk van het beleid in je bedrijf, is het mogelijk dat je teamleden zelf Dropbox mogen installeren met beheerdersmachtigingen. Is dat niet het geval, dan moet het IT-team mogelijk een handje helpen.

Waarom heeft de Dropbox-desktopapp voor macOS toegang tot mijn sleutelhanger nodig?

De sleutelhanger is een wachtwoordbeheersysteem voor macOS van Apple. Dropbox heeft toegang tot je sleutelhanger nodig om je account te verifiëren en de instellingen van de Dropbox-app extra te beveiligen.

• Je kunt Dropbox toegang tot je sleutelhanger geven door te klikken op Sta toe of Sta altijd toe (aanbevolen voor naadloze toegang) wanneer macOS daarom vraagt.
  • Wanneer je op Nee klikt, wordt het foutbericht 'Dropbox kan niet worden gestart' weergegeven. Zonder toegang tot je sleutelhanger, wordt Dropbox uit veiligheidsoverwegingen niet gestart.

Wat is de Dropbox Web Helper voor macOS?

Dropbox Web Helper ondersteunt de gebruikersinterface van Dropbox op macOS-computers. De functie werkt alleen als de desktopapp actief is. Dropbox Web Helper is een onafhankelijk proces dat dus op andere tijden dan de app kan worden gestart en gestopt. Als je de firewall of antivirussoftware aanpast voor Dropbox, raden we je aan voor Dropbox Web Helper dezelfde wijzigingen aan te brengen.