Een bestand of map downloaden

Bijgewerkt Apr 03, 2024

Je kunt bestanden en mappen naar je computer downloaden vanaf je Dropbox-account op dropbox.com.

Bestand downloaden versus synchroniseren

Wanneer je een bestand of map downloadt van je Dropbox-account, download je een aparte lokale kopie van dat bestand. Dit betekent dat eventuele wijzigingen die je aanbrengt in het gedownloade bestand, niet worden doorgevoerd in het originele bestand in je Dropbox-account.

Wanneer je bestanden bewerkt in de Dropbox desktop-app, Dropbox mobiele app of op dropbox.com, worden de wijzigingen automatisch doorgevoerd, overal waar je Dropbox gebruikt.

Meer informatie over synchronisatie van bestanden met Dropbox.

Een bestand of map downloaden vanuit Dropbox

Je downloadt als volgt één bestand of map:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Wijs het item (bestand of map) aan dat je wilt downloaden.
    • Opmerking: Je kunt pagina's in een document weergeven, door een video bladeren of door het materiaal van een map bladeren zonder deze te openen. Zorg ervoor dat je de rasterlay-out gebruikt en beweeg de cursor horizontaal over het bestand of de map.
  3. Klik op het selectievakje naast het bestand dat of de map die je wilt downloaden.
  4. Klik op Downloaden.

Een Dropbox Paper-document downloaden

Een Paper-document downloaden:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Wijs het item (bestand of map) aan dat je wilt downloaden.
    • Opmerking: Je kunt pagina's in een document weergeven, door een video bladeren of door het materiaal van een map bladeren zonder deze te openen. Zorg ervoor dat je de rasterlay-out gebruikt en beweeg de cursor horizontaal over het bestand of de map.
  3. Klik op (het pictogram met drie puntjes).
  4. Klik op Opslaan als… en selecteer de gewenste bestandsindeling. Hierdoor wordt een nieuw bestand aangemaakt in dezelfde map als het oorspronkelijke Paper-document.
  5. Wijs het geconverteerde bestand aan.
  6. Klik op het selectievakje.
  7. Klik op Downloaden.

Meerdere bestanden of mappen downloaden

Je downloadt als volgt meerdere bestanden of mappen tegelijk:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Wijs een van de bestanden of mappen aan die je wilt downloaden.
    • Opmerking: Je kunt pagina's in een document weergeven, door een video bladeren of door het materiaal van een map bladeren zonder deze te openen. Zorg ervoor dat je de rasterlay-out gebruikt en beweeg de cursor horizontaal over het bestand of de map.
  3. Klik op het selectievakje naast het bestand of de map.
  4. Klik op de selectievakjes naast het bestand/de bestanden en/of de map/mappen die je wilt downloaden.
  5. Klik op Downloaden.
highlight icon

Opmerkingen:

• Je kunt een map alleen downloaden als deze kleiner is dan 250 GB (niet gecomprimeerd) en minder dan 10.000 bestanden in totaal heeft. Bestanden in diep geneste mappen tellen nog steeds mee voor de limiet van 10.000 bestanden.
  • Mappen worden gedownload als een zipbestand. Meer informatie over het uitpakken van bestanden in Windows en Mac.

Waar komen de bestanden terecht die ik uit Dropbox heb gedownload?

Je bestand of map komt in de map Downloads op je computer terecht, tenzij je dit hebt veranderd in de instellingen van je computer.

Waarom lukt het niet om grote bestanden te downloaden uit Dropbox?

Wanneer je grote bestanden, mappen of verzamelingen van meerdere items downloadt vanuit je Dropbox-account, ontvang je mogelijk een waarschuwing dat het downloaden lang zal duren, afhankelijk van je huidige internetsnelheid.

In dat geval kan het beter zijn om minder items tegelijk te downloaden, om de druk op je netwerk te verminderen en te voorkomen dat je opnieuw moet beginnen als je verbinding wordt onderbroken.

Je kunt ook de instellingen in de desktop-app wijzigen om Dropbox toe te staan meer bandbreedte te gebruiken bij het synchroniseren van bestanden.