Volledige mappen op dropbox.com downloaden

Je kunt de volledige inhoud van een Dropbox-map downloaden van dropbox.com. Hiervoor moet aan de volgende voorwaarden zijn voldaan:

• De map is niet groter dan 1 GB.
  • De map bevat minder dan 10.000 bestanden.

Een volledige map rechtstreeks van dropbox.com downloaden:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Zoek de map die je wilt downloaden.
  3. Klik op ... (het pictogram met drie puntjes) rechts naast de mapnaam.
  4. Klik op Downloaden.

De map wordt in je browser gedownload als één gecomprimeerd bestand, ook wel een ZIP-bestand genoemd. Nadat het ZIP-bestand is gedownload, pak je het uit om toegang te krijgen tot de inhoud van je map.

Opmerkingen:

• Je kunt het bestand vinden op de plaats waar je browser normaal gesproken gedownloade bestanden neerzet, zoals is ingesteld in je browservoorkeuren.
  • Het ZIP-bestand heeft dezelfde naam als de oorspronkelijke map, maar eindigt op .zip.
  • Als de map in je account staat, kun je ook de Dropbox-desktopapp gebruiken om de hele map automatisch te downloaden naar je computer.

Wat is er aan de hand als ik de knop 'Openen' zie in plaats van de knop 'Downloaden'?

Als je de knop Openen ziet in plaats van de knop Downloaden, is de map al gesynchroniseerd met de Dropbox-map op je computer. Klik op de knop Openen om deze map te openen op je computer.

Meer informatie over de knop Openen

Meer informatie

De meeste besturingssystemen kunnen ZIP-bestanden uitpakken zonder dat hiervoor speciale software nodig is. Als het echter niet lukt het bestand te openen, kun je online een hulpprogramma vinden om het ZIP-bestand uit te pakken.

Meer informatie

De meeste besturingssystemen kunnen tegenwoordig ZIP-bestanden zonder aanvullende software uitpakken. Als het echter niet lukt het bestand te openen, kun je online talloze hulpmiddelen vinden voor het decomprimeren van bestanden.