Veel voorkomende fouten bij het delen in Dropbox en hoe je ze op kan lossen

Bijgewerkt Jan 23, 2024
person icon

De informatie in dit artikel geldt voor alle Dropbox-gebruikers.

Soms kan je een foutmelding krijgen wanneer je een Dropbox-bestand of -map probeert te delen. Als dit het geval is, lees dan hieronder waarom dit kan gebeuren en hoe het probleem kan worden opgelost.

Als je een gedeelde link hebt verzonden of ontvangen die niet werkt of een 404-foutmelding retourneert, lees dan hoe je problemen met gedeelde links kan oplossen.

Fout: "Er zijn te veel bestanden."

Dit is er gebeurd

Je hebt een map met een zeer groot aantal bestanden geprobeerd te delen of het delen geprobeerd op te heffen.

Hoe je dit kunt verhelpen

Als ja een map probeert te delen, volg dan deze stappen:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Zoek de map met te veel bestanden en geef deze een nieuwe naam.
  3. Klik op Maken.
  4. Klik op Gedeelde map in het menu dat verschijnt.
  5. Kies Ik wil een nieuwe map aanmaken en delen.
  6. Klik op Volgende.
  7. Voeg een naam toe aan je map, en voeg vervolgens het e-mailadres toe van de mensen met wie je deze wilt delen in het vak Aan:.
  8. Klik op Map delen.
  9. Open in de Dropbox-desktopapp de oude map die je wilde delen.
  10. Kopieer alle bestanden in deze map.
  11. Open je nieuwe gedeelde map.
  12. Plak bestanden van de oude map naar de nieuwe gedeelde map. Nu zullen deze bestanden worden gesynchroniseerd met leden van de gedeelde map.

Deze fout heeft alleen betrekking op het maken van de gedeelde map en is niet van invloed op toekomstige uitnodigingen voor die map.

Als je probeert het delen van een map op te heffen, volg dan deze stappen:

1. Verplaats de inhoud op je computer van de gedeelde map naar een niet-gedeelde map.
  2. Wacht totdat Dropbox deze verplaatsing heeft gesynchroniseerd.
  3. Hef het delen van de nu lege gedeelde map op.
  4. Plaats het materiaal terug in de nu niet-gedeelde map, of verwijder deze niet-gedeelde map en gebruik de nieuwe map.

Fout: "Je hebt te veel uitnodigingen verzonden."

Dit is er gebeurd

Je hebt in korte tijd veel uitnodigingen verzonden. Om misbruik te voorkomen, geldt er een limiet voor het aantal uitnodigingen voor een gedeelde map dat je per 24 uur kan versturen.

Hoe je dit kunt verhelpen

Heb je deze limiet bereikt, wacht dan 24 uur voordat je de volgende uitnodiging probeert te verzenden.

Fout: "Delen is mislukt." of "Kan niet delen met gebruiker."

Dit is er gebeurd

Je hebt geprobeerd te delen met iemand met wie niet gedeeld kon worden. We laten je weten met hoeveel gebruikers je succesvol gedeeld hebt en hoeveel je niet kon uitnodigen. Dit kan gebeurd zijn om de volgende redenen:

• De uitgenodigden zitten in een Dropbox-team dat hun lid niet toestaat uitnodigingen van buiten het team te ontvangen
  • Je zit in een Dropbox voor een team dat je niet toestaat om leden uit te nodigen die niet in je team zitten

Hoe je dit kunt verhelpen:

Als je een Dropbox-teamabonnement hebt, neem dan contact op met je beheerder en vraag of deze je teaminstellingen kan wijzigen.

Als de gebruiker met wie je wilt delen een Dropbox-teamabonnement heeft, vraag deze dan contact op te nemen met de beheerder om deze instellingen te wijzigen.

Fout: "Je hebt geen machtigingen om deze actie uit te voeren."

Dit is er gebeurd

• De eigenaar van de map die je probeerde te delen, staat bewerkers niet toe om deze met andere leden te delen.
  • Je hebt alleen-lezen-toegang tot het bestand of de map. In deze gevallen kan je geen andere leden uitnodigen voor dit bestand of deze map.

Hoe je dit kunt verhelpen

Neem contact op met de eigenaar van het bestand of de map om jou een bewerker te maken. Als je al bewerker bent, vraag dan om de instellingen te wijzigen die bewerkers toestaat om mensen uit te nodigen.

Fout: "Het opgegeven bestand is niet gevonden."

Dit is er gebeurd

Het bestand dat je probeerde te delen, staat niet meer in je Dropbox-account. Dit kan gebeuren als het bestand is verwijderd of uit Dropbox is gehaald, door jou of door een ander lid van de map.

Hoe je dit kunt verhelpen

Je kunt een bestand of map terugzetten die is verwijderd of uit je Dropbox-account zijn verplaatst. Meer informatie over hoe je Dropbox-bestanden of -mappen terug kan zetten.