Een bestand of map gedwongen downloaden of weergeven op dropbox.com

Met enkele eenvoudige aanpassingen aan Dropbox-links kun je bestanden delen precies zoals je wilt.

Afdwingen dat een bestand of map wordt gedownload

Als je het downloaden van een bestand of map door de browser wilt afdwingen in plaats van het weer te geven, kun je dl=1 gebruiken als queryparameter in je URL. Bijvoorbeeld:

https://www.dropbox.com/s/a1b2c3d4ef5gh6/example.docx?dl=1

Opmerking: Houd er rekening mee dat de oorspronkelijke URL van de gedeelde link al queryparameters kan bevatten (bijvoorbeeld dl=0). Appontwikkelaars moeten ervoor zorgen dat de URL goed wordt geparseerd en waar nodig parameters toevoegen of aanpassen.

Een bestand weergeven in een browser

In sommige browsers kun je van bestanden geen goed voorbeeld bekijken. Sommige bestandstypen kunnen worden gedownload in plaats van geopend, terwijl andere (zoals HTML-bestanden) niet worden ondersteund.

Als je de pagina met de voorbeeldweergave wilt overslaan en je bestanden rechtstreeks door je browser wilt laten weergeven, gebruik je raw=1 als queryparameter in je URL. Als je raw=1 toevoegt aan een URL, heeft dit een HTTP-omleiding tot gevolg. Ben je een appontwikkelaar die zulke URL's in je eigen code gebruikt? Zorg er dan voor dat je app omleidingen kan volgen.

Gebruikers van Dropbox Basic (gratis): Vanaf 3 oktober 2016 kun je via gedeelde links geen HTML-inhoud meer weergeven in een webbrowser. Als je een website hebt gemaakt die rechtstreeks HTML-inhoud uit je Dropbox weergeeft, wordt deze niet meer weergegeven in de browser. De HTML wordt wel bewaard in je Dropbox en kan worden gedeeld. Meer informatie

Gebruikers van Dropbox Plus en Business: vanaf 1 september 2017 kun je geen HTML-inhoud meer weergeven.

Ondersteuning via Twitter

Contact support