{"en":"This page is not currently available in your language.","id":"Halaman ini sekarang belum tersedia dalam bahasa Anda.","ms":"Laman ini kini belum boleh didapati dalam bahasa anda.","es_ES":"Esta página no está disponible en tu idioma en este momento.","da_DK":"Denne side er i øjeblikket ikke tilgængelig på dit sprog.","fr":"Cette page n'est actuellement pas disponible dans votre langue.","de":"Diese Seite ist zurzeit nicht in Ihrer Sprache verfügbar.","en_GB":"This page is not currently available in your language.","pl":"Ta strona aktualnie nie jest dostępna w Twoim języku.","it":"Al momento questa pagina non è disponibile nella tua lingua.","nl_NL":"Deze pagina is momenteel niet beschikbaar in je taal.","nb_NO":"Denne siden er for øyeblikket ikke tilgjengelig på språket ditt.","ru":"На данный момент эта страница недоступна на вашем языке.","zh_TW":"此頁面目前沒有您語言的版本。","sv_SE":"Denna sida är för närvarande inte tillgänglig på ditt språk.","th_TH":"หน้านี้ยังไม่มีให้บริการในภาษาของคุณในขณะนี้","zh_CN":"本页面暂无您所需的语言版本。","ja":"申し訳ありませんが、このページは選択した言語ではご利用になれません。","pt_BR":"Esta página não está disponível no momento em seu idioma.","ko":"현재 이 페이지는 한국어 번역이 제공되지 않습니다.","es":"Esta página aún no está disponible en tu idioma.","uk_UA":"На даний момент ця сторінка недоступна на вашій мові.","en_AU":"This page is not currently available in your language."}

Afdwingen dat een Dropbox-link wordt gedownload of weergegeven

Met enkele eenvoudige aanpassingen aan Dropbox-links kun je bestanden delen precies zoals je wilt. Je kunt de URL van de link toevoegen om af te dwingen dat de inhoud wordt gedownload of weergegeven in je browser.

Afdwingen dat een Dropbox-link wordt gedownload

Als je het downloaden van de inhoud van een link door de browser wilt afdwingen in plaats van de inhoud weer te geven, gebruik je dl=1 als queryparameter in je URL. Bijvoorbeeld:

https://www.dropbox.com/s/a1b2c3d4ef5gh6/example.docx?dl=1

Opmerking: Houd er rekening mee dat de oorspronkelijke URL van de gedeelde link al queryparameters kan bevatten (bijvoorbeeld dl=0). Appontwikkelaars moeten ervoor zorgen dat de URL goed wordt geparseerd en waar nodig parameters toevoegen of aanpassen. De links kunnen ook omleiden naar *.dropbox.com/s/dl

Afdwingen dat een bestand in een browser wordt weergegeven

In sommige browsers kun je van bestanden geen goed voorbeeld bekijken. Sommige bestandstypen kunnen worden gedownload in plaats van geopend, terwijl andere (zoals HTML-bestanden) niet worden ondersteund.

Als je de pagina met de voorbeeldweergave wilt overslaan en je bestanden rechtstreeks door je browser wilt laten weergeven, gebruik je raw=1 als queryparameter in je URL. Als je raw=1 toevoegt aan een URL, heeft dit een HTTP-omleiding tot gevolg. Als je een appontwikkelaar bent en een dergelijke URL in je eigen code gebruikt, zorg er dan voor dat je app omleidingen kan volgen.

Opmerking: Je kunt geen HTML-inhoud weergeven via gedeelde links in een webbrowser. Als je een website hebt gemaakt die rechtstreeks HTML-inhoud uit je Dropbox weergeeft, wordt de inhoud niet weergegeven in de browser. De HTML-inhoud wordt wel bewaard in je Dropbox en kan worden gedeeld. De links kunnen ook omleiden naar *.dropbox.com/s/raw

Gebruikers van Dropbox Basic (gratis): Vanaf 3 oktober 2016 kun je via gedeelde links geen HTML-inhoud meer weergeven in een webbrowser. Als je een website hebt gemaakt die rechtstreeks HTML-inhoud uit je Dropbox weergeeft, wordt deze niet meer weergegeven in de browser. De HTML-inhoud wordt wel bewaard in je Dropbox en kan worden gedeeld.

Gebruikers van Dropbox Plus en Business: vanaf 1 september 2017 kun je geen HTML-inhoud meer weergeven.