Wat is Growl en hoe maakt Dropbox er gebruik van?

Bijgewerkt Dec 14, 2023

Registreren bij Dropbox

Registreren voor een Dropbox-account:

1. Maak een account op dropbox.com.
  2. Typ je naam en e-mailadres (je e-mailadres is de gebruikersnaam voor je Dropbox-account).
  3. Typ een uniek wachtwoord.
  4. Klik op het vakje om akkoord te gaan met de Dropbox-voorwaarden.
  5. Klik op Een account maken.

Als je de mobiele app of desktopapp van Dropbox al hebt geïnstalleerd, kun je ook een account maken door de app te starten en op Registreren te klikken.

Dropbox-apps installeren

Je bestanden zijn toegankelijk via dropbox.com of de Dropbox-apps. Installeer de Dropbox-app op je computer, telefoon of tablet, zodat je je bestanden op al je apparaten kunt openen.

De Dropbox-app installeren op je computer:

1. Download de Dropbox-desktopapp op je computer.
  2. Start het installatieprogramma.
  3. Meld je aan of maak een nieuw Dropbox-account. Je hebt maar één account nodig, ongeacht het aantal apparaten dat je wilt synchroniseren.

De Dropbox-app installeren op je telefoon of tablet:

1. Download de mobiele Dropbox app op je telefoon of tablet via de App Store of Google Play Store.
  2. Open de app.
  3. Meld je aan of maak een nieuw Dropbox-account. Je hebt maar één account nodig, ongeacht het aantal apparaten dat je wilt synchroniseren.

Bestanden toevoegen aan je Dropbox-account

Nadat je een Dropbox-account hebt gemaakt, kun je bestanden in je Dropbox zetten.Bestanden die je toevoegt aan je Dropbox-account, worden gesynchroniseerd op alle computers, telefoons en tablets waarop je Dropbox hebt geïnstalleerd.

Bestanden toevoegen vanaf dropbox.com:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op Uploaden.
  3. Klik op Bestanden of Map.
    • Als je Bestanden kiest, selecteer je zoveel bestanden als je wilt en klik je vervolgens op Openen.
    • Als je Mappen hebt gekozen, selecteer je een map en klik je op Uploaden.
highlight icon

Opmerking: Een item (bestand of map) dat je uploadt via dropbox.com, mag niet groter zijn dan 50 GB.Gebruik voor grotere bestanden of mappen de desktopapp of mobiele apps, want daarvoor geldt deze limiet niet.

Bestanden toevoegen vanaf je computer:

1. Open Finder (Mac) of Verkenner (Windows).
  2. Ga naar de Dropbox-map.
  3. Kopieer en plak of sleep bestanden naar de Dropbox-map.

Wanneer je bestanden toevoegt aan je Dropbox-map, worden ze geüpload naar Dropbox.Als de bestanden volledig zijn geüpload naar Dropbox verschijnen er groene vinkjes op de bestandspictogrammen.

Bestanden uploaden vanaf je telefoon of tablet:

1. Open de Dropbox-app op je telefoon of tablet.
  2. Tik op de + (het pluspictogram).
  3. Tik op Bestand maken of uploaden.
  4. Tik op Bestand uploaden.

Van de website van Growl: 'Growl is een meldingssysteem voor Mac OS X. Apps die Growl ondersteunen kunnen je hiermee meldingen laten zien.' Kortom: met Growl kan Dropbox meldingen over Dropbox-activiteiten weergeven op je bureaublad. Als Dropbox detecteert dat Growl is geïnstalleerd op je Mac, wordt Growl gebruikt voor alle Dropbox-meldingen.

Growl-meldingen worden weergegeven in de rechterbovenhoek van het scherm. Een Growl-melding wordt weergegeven wanneer de inhoud van je Dropbox wordt gewijzigd, bijvoorbeeld als een nieuw bestand wordt toegevoegd of een gedeelde map wordt gewijzigd.

Maak je geen zorgen als Growl niet is geïnstalleerd wanneer je Dropbox installeert op je Mac. Je ontvangt nog steeds meldingen met het ingebouwde meldingssysteem van Dropbox. Windows- en Linux-versies van Dropbox hebben vergelijkbare meldingssystemen die zijn ingebouwd in het besturingssysteem.