Wat is de verborgen 'Dropbox'-map?

Bijgewerkt Sep 25, 2023

Af en toe zie je mogelijk een '.dropbox'-bestand in de Dropbox map op je computer of een tweede versie van de Dropbox-hoofdmap zelf. Dit zijn verborgen bestanden en mappen, en je ziet ze alleen in twee situaties:

warning icon

Belangrijk: We raden het verwijderen van '.dropbox'-bestanden of mappen dringend af. Als je ze verwijdert, kun je onbedoeld gedeelde mappen in je Dropbox achterlaten of dupliceren. Als je ze niet wilt zien, kun je de onderstaande instructies volgen om verborgen mappen niet langer weer te geven.

Waarom zorgt het hernoemen van de Dropbox-mappen ervoor dat verborgen mappen worden weergegeven?

Als de naam van de Dropbox-map op je computer, maakt de Dropbox-app een verborgen map met de oude mapnaam ('Dropbox'). Dit heet een 'symbolische link, of symlink'. Een symbolische link is een bestand dat verwijst naar een ander bestand op je computer.

Belangrijke opmerkingen over verborgen symlink-mappen

Als de naam van de hoofdmap van Dropbox is gewijzigd, kun je de verborgen symlink-map het beste met rust laten. Sommige programma's op je computer zijn voor een goede werking mogelijk afhankelijk van de oorspronkelijke padnaam van de Dropbox-map (Dropbox).

De symlink-map neemt geen extra schijfruimte in beslag op je computer en op Dropbox.

Wanneer je bestanden verwijdert uit de symlink-map, wordt het oorspronkelijke bestand verwijderd. Wanneer je echter de verborgen symlink-map zelf verwijdert, wordt de hernoemde hoofdmap van Dropbox niet verwijderd.

Als je computer is ingesteld voor het weergeven van verborgen bestanden en mappen, kan deze symbolische link eruitzien als een secundaire Dropbox-map op je computer. Dit is het echter niet. Deze verborgen map wijst naar de nieuwe Dropbox-map vanaf het oude locatiepad. Als je verborgen bestanden niet wilt zien, moet je je apparaatinstellingen wijzigen.

Verborgen bestanden niet langer weergeven

Windows

Controleer of je  Windows-computer is ingesteld voor het weergeven van verborgen bestanden.

Mac

Om te voorkomen dat je verborgen bestanden ziet:

1. Open het programma Terminal op je computer.
  2. Kopieer en plak de onderstaande code in het Terminal-venster.
defaults write com.apple.finder AppleShowAllFiles NO

3. Druk op Enter op je toetsenbord.

Waarom maakt Dropbox verborgen bestanden?

Dropbox bewaart gegevens over je Dropbox-hoofdmap en je gedeelde mappen. Deze informatie wordt opgeslagen in mappen genaamd '.dropbox' in de hoofdmap van Dropbox, of in een bovenliggende gedeelde map (dat wil zeggen een gedeelde map met andere bestanden en mappen erin).

Deze mappen zijn onzichtbaar, tenzij je het weergeven van verborgen bestanden en mappen hebt ingeschakeld in je besturingssysteem.