Waarom gebruiken Dropbox-mappen veel CPU op mijn computer?

Soms gebruikt Dropbox meer geheugen (RAM) of CPU dan je verwacht. Dit kan je computer vertragen.

Wat zorgt ervoor dat Dropbox veel geheugen (RAM) gebruikt?

Hoe meer bestanden er in je Dropbox-map staan, hoe meer geheugen Dropbox nodig heeft om ze bij te houden.

Opmerking: Dropbox-prestaties in Verkenner (Windows) en de Finder (Mac) beginnen af te nemen rond 300.000 gesynchroniseerde bestanden.

Je kunt geheugen op je computer vrijmaken middels selectieve synchronisatie. Meer informatie over selectieve synchronisatie.

Wat zorgt ervoor dat Dropbox veel CPU-capaciteit gebruikt?

Dropbox gebruikt verschillende processen om je bestanden op te slaan, te synchroniseren en bij te werken. Dropbox controleert ook op versie-updates en voert zelfcontroletaken uit. Deze taken kunnen het CPU-gebruik verhogen en je computer trager maken.

Een hoog CPU-gebruik door Dropbox kan daarnaast de volgende oorzaken hebben:

1) Dropbox synchroniseert een groot aantal bestanden

Wanneer je veel bestanden synchroniseert, vooral de eerste keer, kan Dropbox veel CPU-capaciteit gebruiken. Om dit probleem op te lossen, kun je het aantal bestanden op je computer verminderen middels selectieve synchronisatie.

2) Andere apps verstoren de synchronisatie

Sommige programma's, zoals antivirus-apps, beveiligingssoftware of back-upapps, hebben mogelijk toegang tot bestanden in je Dropbox-map. Dropbox kan dit als bewerkingen interpreteren. Als de apps voortdurend om toegang vragen, zal Dropbox voortdurend proberen de wijzigingen te synchroniseren.

Om na te gaan welke app de vertraging veroorzaakt, kun je elke app tijdelijk uitschakelen in de Activiteitenweergave of Taakbeheer. Controleer vervolgens of het CPU-gebruik afneemt.

3) Bestanden in je Dropbox-map hebben de verkeerde machtigingen

4. De Dropbox-map is geïnstalleerd op een NAS-apparaat

Dropbox werkt niet met netwerkshare-bestandssystemen, dus ook niet op NAS-apparaten. Je lost dit probleem als volgt op:

5) Je apparaat ondersteunt geen uitgebreide kenmerken

Als je computer een bestandssysteem heeft dat geen uitgebreide kenmerken ondersteunt, kan Dropbox je bestanden niet synchroniseren. De app zal echter continu proberen te synchroniseren, wat resulteert in een hoog CPU-gebruik. Je lost dit probleem als volgt op: