Hoe gebruik ik de startpagina op dropbox.com?

Je bestanden en activiteiten worden weergegeven op één plek. Je kunt alles bekijken op de vernieuwde site dropbox.com of op de startpagina van de Dropbox-apps voor Android of iOS. Op de startpagina kun je het volgende doen:

• Activiteit uit zowel Dropbox als Paper bekijken
  • Bestanden, mappen en Paper-documenten een ster geven zodat je ze snel kunt openen
  • Recente activiteit van je teamleden in Dropbox en Paper zien

Secties in dit artikel:

Wat zijn voorgestelde bestanden?

Dropbox stelt bestanden en mappen voor die je mogelijk wilt openen. Deze suggesties zijn gebaseerd op hoe je je account gebruikt. Als je een bestand bijvoorbeeld meerdere keren hebt geopend of recent hebt bekeken, kan dat bestand worden weergegeven bij de voorgestelde bestanden.

De eerste drie voorgestelde bestanden worden bovenaan de startpagina op dropbox.com weergegeven. Klik op Weergeven als je de eerste zes voorgestelde bestanden wilt bekijken.

Opmerking: Klik op Verbergen (rechts van de widget) als je geen voorgestelde bestanden wilt weergeven.

Wat zijn ongelezen meldingen?

Bekijk nieuwe activiteit sinds je Dropbox of Paper voor het laatst hebt gebruikt. Dit zijn je recente activiteiten, @vermeldingen met jouw naam en eventuele opmerkingendiscussies waaraan je deelneemt.

dropbox.com:

Ongelezen meldingen sluiten op de Dropbox-website:

1. Wijs de melding aan.
  2. Klik op Markeren als gelezen.

Android-app:

Ongelezen meldingen zijn gemarkeerd met blauw. Je kunt een afzonderlijke melding markeren als gelezen door erop te tikken. Alle meldingen markeren als gelezen:

1. Tik in het tabblad Start op Alles weergeven in de widget Meldingen.
  2. Tik op ✓✓ (dubbel vinkje).

iOS-app:

Ongelezen meldingen zijn gemarkeerd met een blauwe stip. Je kunt een afzonderlijke melding markeren als gelezen door erop te tikken. Alle meldingen markeren als gelezen:

1. Tik in het tabblad Start op Alles weergeven in de widget Meldingen.
  2. Tik op (drie horizontale puntjes) en selecteer vervolgens Alles markeren als gelezen.

Wat zijn bestanden en mappen met een ster?

Het gedeelte Met ster bevat bestanden, mappen en Paper-documenten die je een ster hebt gegeven. Je ziet hier ook de items waaraan je op een ander apparaat een ster hebt toegevoegd. Als je bijvoorbeeld op je telefoon een ster toevoegt aan een bestand, zie je dat bestand in het gedeelte Met ster op dropbox.com en in het tabblad Start van de mobiele apps.

Je kunt items op verschillende manieren een ster geven:

dropbox.com

• Houd de muisaanwijzer op de naam van het item en selecteer het sterpictogram.
  • Wanneer je een bestand bekijkt in de voorbeeldweergave, selecteer je het sterpictogram naast de bestandsnaam.
  • Klik op de pagina Bestanden of Start op (pictogram met drie puntjes) naast de naam van het bestand en klik vervolgens op Ster toevoegen.

Het is op dit moment niet mogelijk meerdere items tegelijk een ster te geven.

Android-app

• Tik op (drie verticale puntjes) en vervolgens op Ster toevoegen als je een bestand in de voorbeeldweergave bekijkt.

iOS-app

• Tik in het tabblad Start op Alles weergeven onder de widget Met ster en tik vervolgens op + (plus).
  • Wanneer je een bestand bekijkt in de voorbeeldweergave, tik je op (pictogram met drie puntjes) en tik je vervolgens op Toevoegen aan Met ster.

Wat zijn recente bestanden en mappen?

Het gedeelte Recent bevat de bestanden en Paper-documenten die je onlangs hebt bekeken of bewerkt. De bestanden en documenten die je het laatst hebt bekeken staan bovenaan.

dropbox.com

Wanneer je recente items wilt verbergen, klik je op Verbergen naast de widget Recent.

Android-app

Tik op Alles weergeven wanneer je alle recente activiteit wilt zien. Recente items verbergen:

1. Open het hoofdmenu.
  2. Tik op Instellingen.
  3. Tik op Recente activiteit verbergen op startpagina.

iOS-app

Tik op Alles weergeven wanneer je alle recente activiteit wilt zien. Recente items verbergen:

1. Tik op het persoonpictogram.
  2. Tik op het tandwielpictogram.
  3. Tik op Recente activiteit verbergen.

Wat is het tabblad Bestanden?

In de weergave Bestanden heb je snel toegang tot een volledige lijst met de bestanden en mappen in je Dropbox-account.

Waarom zie ik de widget Uploads in de iOS-app?

De widget Uploads wordt weergegeven op iOS-apparaten als er uploads in behandeling zijn. 'In behandeling' betekent dat de upload nog niet is gestart of nog niet is afgerond. Als er geen uploads in behandeling zijn, wordt de widget Uploads niet weergegeven.

Als je de widget Uploads opent, kun je het volgende doen:

• Afzonderlijke uploads annuleren door te tikken op Annuleren.
  • Alle uploads in behandeling annuleren door te tikken op Alles annuleren.