Dropbox installeren met beheerdersmachtigingen

Voor veel toepassingen zijn beheerdersmachtigingen nodig. Dit geldt ook voor de Dropbox-desktopapp. De Dropbox-desktopapp maakt gebruik van beheerdersmachtigingen om te zorgen dat Dropbox eenvoudig is in gebruik. Enkele voordelen van het installeren van Dropbox met beheerdersmachtigingen zijn:

• Synchronisatiepictogrammen die de synchronisatiestatus aangeven van bestanden en mappen
  • Contextmenu's (rechtsklikmenu's) om snel acties uit te voeren in Dropbox
  • Het gebruik van Slimme synchronisatie om alles in je Dropbox te zien, terwijl hiervoor nauwelijks ruimte op de harde schijf wordt gebruikt

De Dropbox-app installeren met beheerdersmachtigingen

1. Als Dropbox al is geïnstalleerd, verwijder je de app eerst.
  2. Download de Dropbox-app.
  3. Open het installatieprogramma.
    • Opmerking: kies niet Als administrator uitvoeren (in het contextmenu of met Command).
  4. Volg de instructies in de installatiewizard.
    • Als je om de gebruikersnaam en het wachtwoord van een beheerder wordt gevraagd, voer je deze in of neem je contact op met je beheerder om je aan te melden.
    • Als je niet wordt gevraagd om de gebruikersnaam en het wachtwoord van een beheerder, ben je al beheerder op je computer. Dan kun je gewoon aan de slag.
  5. Voer de installatie uit en meld je aan bij Dropbox.

Slimme synchronisatie

In dit gedeelte beschrijven we een functie die alleen via vroege toegang beschikbaar is voor Dropbox Business-teams. Als je de functie wilt gebruiken, kun je deze inschakelen en er gelijk mee aan de slag gaan.

Wat betekent het als een Dropbox-product beschikbaar is als alfa- of bètaversie?

Voordat je Slimme synchronisatie voor je team implementeert, is het raadzaam te controleren of teamleden Dropbox met beheerdersmachtigingen hebben geïnstalleerd op hun computer. Lees hoe je kunt controleren hoeveel van je teamleden Dropbox hebben geïnstalleerd met beheerdersmachtigingen.

Opmerking: informatie over welke teamleden Dropbox hebben geïnstalleerd met beheerdersmachtigingen is alleen beschikbaar voordat je Slimme synchronisatie inschakelt.

Afhankelijk van het beleid in je bedrijf, is het mogelijk dat je teamleden zelf Dropbox mogen installeren met beheerdersmachtigingen. Als dit niet het geval is, hebben ze misschien de hulp nodig van je IT-team.

Meer informatie over Slimme synchronisatie