​​Wat je moet doen als Dropbox niet kan worden geïnstalleerd

Soms kan de Dropbox-desktopapp niet worden geïnstalleerd op je Linux-, Mac- of Windows-computer. In de meeste gevallen heeft dit een van de volgende redenen:

• Het installatiebestand is niet correct gedownload.
  • Je hebt geen verbinding met internet of de verbinding werd onderbroken.
  • Je antivirussoftware of firewall blokkeert de installatie.
  • Je computer voldoet niet aan de minimale systeemvereisten.

In al deze gevallen kun je het beste eerst proberen de download en installatie opnieuw uit te voeren. De volgende instructies werken op alle computers (Linux, Mac en Windows):

1. Download het Dropbox-installatieprogramma opnieuw.
  2. Voer de installatie opnieuw uit.

Als je de installatie opnieuw uitvoert en de fout weer optreedt, kun je het offline Dropbox-installatieprogramma proberen.

1. Download het offline installatieprogramma.
  2. Voer de installatie opnieuw uit.
  3. Kijk of de fout zich opnieuw voordoet. Zo ja, schakel dan eventuele antivirussoftware tijdelijk uit en herhaal vervolgens de stappen van het offline installatieprogramma.

Is het probleem hiermee opgelost, neem dan contact op met de leverancier van je antivirussoftware voor meer ondersteuning. Is het probleem hiermee niet opgelost, loop dan deze punten na:

Mogelijke oorzaken van problemen met je netwerk:

Als het niet lukt om met de bovenstaande oplossingen het probleem te verhelpen, kun je de volgende geavanceerde manieren bekijken om problemen op te lossen:

Ik kan een eerdere versie van de Dropbox-desktopapp niet installeren

Als je een eerdere versie van de Dropbox-desktopapp probeert te installeren, wordt waarschijnlijk een van de volgende foutberichten weergegeven:

• Er is al een nieuwere versie van Dropbox geïnstalleerd op je computer.
  • Dit installatieprogramma wordt niet meer ondersteund. Download de nieuwste versie van www.dropbox.com/downloading

Als er een foutbericht wordt weergegeven, of als het niet lukt een eerdere versie van de Dropbox-desktopapp te installeren, raden we je aan naar onze downloadpagina te gaan en de nieuwste versie van Dropbox te installeren.

Je kunt beter geen oudere versies gebruiken, omdat de nieuwste versie de meest actuele foutoplossingen, functies en beveiligingsupdates bevat.

Ik kan Dropbox niet gebruiken in een bedrijfsnetwerk

Het is mogelijk dat de Dropbox-app niet kan worden geïnstalleerd of gesynchroniseerd in een bedrijfsnetwerk. Als je niet zeker weet of Dropbox wordt ondersteund in je bedrijfsnetwerk, vraag je de netwerkbeheerder van je bedrijf om meer informatie.

Sommige bedrijfsnetwerken werken met HTTP-proxyservers waarop NTLM-authenticatie wordt gebruikt. Op dit moment wordt dit type proxyauthenticatie niet ondersteund door Dropbox. Sommige gebruikers hebben echter laten weten dat het met het gebruik van een tussenliggende proxy, zoals NTLMAPS of cntlm, wel gelukt is om Dropbox te laten werken in hun netwerk.

De build van mijn desktopapp werkt niet zoals verwacht

Soms werkt de desktopapp niet zoals je verwacht. Je kunt onverwacht gedrag vaak het beste oplossen door de app bij te werken naar de nieuwste stabiele versie.

Hoe je de app moet bijwerken, hangt af van de versie die je momenteel gebruikt. Meestal is dat een versie die een 'stable build' (stabiele build) of een 'beta build' (bètabuild) wordt genoemd. De stabiele build is de huidige versie van de app. De bètabuilds omvatten de nieuwste updates van de app, maar zitten nog in de testfase.

Voer de onderstaande stappen uit om te controleren welke build je gebruikt:

1. Plaats de muisaanwijzer op het Dropbox-pictogram in het systeemvak of de menubalk. De versie van de app wordt weergegeven als 'Dropbox XX.XX.X'.
  2. Vergelijk het versienummer dat je ziet met het meest recente bericht in de forumdiscussie over het onderwerp 'Stable build' (Stabiele build). Aan de titel van het forumbericht kun je in één oogopslag zien of je een stabiele build of een bètabuild gebruikt.

Je versienummer komt overeen met een oudere stabiele build

Als je een oudere stabiele build gebruikt, kun je het onverwachte gedrag waarschijnlijk oplossen door de app bij te werken naar de nieuwste stabiele build. Ga als volgt te werk om de nieuwste stabiele build te installeren:

1. Zoek het meest recente bericht met het onderwerp 'Stable Build' (Stabiele build) in de Dropbox-community.
  2. Klik op Offline Installer (Offline installatieprogramma) naast je besturingssysteem om de nieuwste stabiele build te downloaden.
  3. Voer het installatieprogramma uit nadat de download is voltooid.

Na de installatie kan het enige tijd duren voordat de desktopapp je bestanden opnieuw heeft geïndexeerd en eventuele wijzigingen heeft gesynchroniseerd.

Je versienummer komt overeen met een bètabuild

Over het algemeen zijn versies met nummers als 'xx.4.xx' stabiele builds, terwijl nummers als 'xx.3.xx' bètabuilds zijn. Als je een bètabuild gebruikt, kun je het onverwachte gedrag waarschijnlijk oplossen door automatische updates voor bètabuilds uit te schakelen en de app bij te werken naar de nieuwste stabiele build. Ga als volgt te werk om de nieuwste stabiele build te installeren:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op je avatar.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Kies Profiel.
  5. Schakel onder Voorkeuren het vakje uit naast Ik wil bètaversies ontvangen.
  6. Zoek het meest recente bericht met het onderwerp 'Stable Build' (Stabiele build) in de Dropbox-community.
  7. Klik op Offline Installer (Offline installatieprogramma) naast je besturingssysteem om de nieuwste stabiele build te downloaden.
  8. Voer het installatieprogramma uit nadat de download is voltooid.

Na de installatie kan het enige tijd duren voordat de desktopapp je bestanden opnieuw heeft geïndexeerd en eventuele wijzigingen heeft gesynchroniseerd. Als het probleem is opgelost door de bètabuild bij te werken, raden we je aan de stabiele build te blijven gebruiken.

Je versienummer komt overeen met de huidige stabiele build

Als je de huidige stabiele build gebruikt, kan het onverwachte gedrag worden veroorzaakt door een interactie met een andere app of met je besturingssysteem. Lees de andere gedeelten in dit artikel voor meer informatie.

Ik heb alle stappen in dit artikel geprobeerd, maar het probleem blijft bestaan. Wat moet ik doen?

Als het niet lukt om de app te installeren nadat je alle bovenstaande stappen hebt geprobeerd, of als er een foutbericht met een specifiek codenummer wordt weergegeven, raden we je aan contact op te nemen met Dropbox Support.

Opmerking: Je kunt de volledige tekst van het foutbericht weergeven door op de blauwe link in de pop-up te klikken. Hiermee open je een bestand met de volledige tekst van de fout. De laatste regel is de specifieke foutcode.