Dropbox en aanvullende machtigingen voor de Mac

Secties in dit artikel:

Waarom vraagt Dropbox om mijn gebruikersnaam en wachtwoord op mijn Mac?

Als je MacOS gebruikt, moet je mogelijk toestemming geven om Dropbox op je computer uit te voeren. Mogelijk wordt een dialoogvenster weergegeven waarin je wordt gevraagd om de gebruikersnaam en het wachtwoord van je computer.

Dialoogvenster van Apple

Dit dialoogvenster wordt gebruikt om Dropbox aanvullende machtigingen te geven voor je computer. Hierdoor worden bepaalde Dropbox-functies ingeschakeld, waaronder:

• Automatische app-updates
  • Interacties met de gebruikersinterface (zoals de Dropbox-badge en integratie met de Finder in sommige versies van de Mac)

Zonder deze aanvullende machtigingen zou je geen toegang hebben tot deze functies, en tot nieuwe functies waarvoor deze machtigingen in de toekomst mogelijk nodig zijn.

Is dit een dialoogvenster van Dropbox?

Nee. Dit is een dialoogvenster van het Apple-systeem, niet van Dropbox. Dit is een dialoogvenster dat door macOS wordt gebruikt om je machtigingsinstellingen te wijzigen.

Kan ik deze machtigingen uitschakelen?

Ja. Je kunt op Annuleren klikken in plaats van toestemming te geven voor deze aanvullende machtigingen. Dit betekent echter wel dat de hierboven vermelde functies niet werken op je computer. Je wordt gevraagd om je gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren de volgende keer dat je Dropbox start of opnieuw start.

Betekent dit dat Dropbox het wachtwoord van mijn computer kan zien?

Nee. Dropbox kan op geen enkele manier het wachtwoord van je computer zien, ontvangen of delen. Door de gebruikersnaam en het wachtwoord van je computer in te voeren in dit dialoogvenster, geef je Apple toestemming om je machtigingsinstellingen voor Dropbox te wijzigen.

Waarom wil Dropbox dat ik toegankelijkheid op mijn Mac inschakel?

Als je een latere versie van macOS gebruikt, kun je de melding ontvangen dat Dropbox toegankelijkheid wil inschakelen

Dit Mac-dialoogvenster geeft de Dropbox-app de benodigde machtigingen om functionaliteit in te schakelen. Dit zijn onder meer:

• De Dropbox-badge
  • Het weergeven van lezersinfo voor mensen met wie je materiaal deelt
  • Een betere prioriteitsstelling bij bestandssynchronisatie

Als je dit verzoek afwijst, werken de Dropbox-functies mogelijk niet zoals verwacht.

Hoe kan ik Dropbox-toegankelijkheid op mijn Mac inschakelen of uitschakelen?

Als je Dropbox installeert op je Mac, zie je een dialoogvenster waarin wordt gevraagd om machtigingen voor toegankelijkheid. Klik in het dialoogvenster op Toegankelijkheid inschakelen om toegankelijkheid toe te staan. Je wordt omgeleid naar het gedeelte Beveiliging en privacy van Systeemvoorkeuren. Daar schakel je toegankelijkheid als volgt in:

1. Klik op het slot om je systeemvoorkeuren te ontgrendelen.
    • Je wordt gevraagd de gebruikersnaam en het wachtwoord van je computer (dus niet die van Dropbox) in te voeren.
  2. Schakel het vakje in naast het Dropbox-pictogram om toegankelijkheid in te schakelen of schakel het vakje uit om toegankelijkheid uit te schakelen.
  3. Klik nogmaals op het slot om de systeemvoorkeuren weer te vergrendelen.

Toegankelijkheid inschakelen of uitschakelen na de installatie:

1. Ga naar het gedeelte Beveiliging en privacy van Systeemvoorkeuren.
  2. Klik op het tabblad Privacy.
  3. Klik op Toegankelijkheid in het menu.
  4. Klik op het slot om je systeemvoorkeuren te ontgrendelen.
    • Je wordt gevraagd de gebruikersnaam en het wachtwoord van je computer (dus niet die van Dropbox) in te voeren.
  5. Schakel het vakje in naast het Dropbox-pictogram om toegankelijkheid in te schakelen of schakel het vakje uit om toegankelijkheid uit te schakelen.
  6. Klik nogmaals op het slot om de systeemvoorkeuren weer te vergrendelen.

Opmerking: je wordt mogelijk ook gevraagd om toegankelijkheid in te schakelen voor de Dropbox-badge als je dit nog niet eerder hebt gedaan.

Als je de Dropbox-app wilt verwijderen, klik je op het minteken (-) terwijl het vakje is ingeschakeld. Start vervolgens de Dropbox-app opnieuw.

Waarom wil Dropbox dat ik automatisering inschakel om mijn document te vernieuwen?

Dropbox vraagt om toestemming op macOS 10.14 (Mojave) en hoger om Microsoft Office-bestanden (PowerPoint, Word, Excel) bij te werken naar de laatste bewerkte versie. Je wordt gevraagd om dit voor elke toepassing afzonderlijk in te schakelen, maar alleen wanneer Dropbox wijzigingen in je documenten detecteert.

Als je automatisering wilt inschakelen om een document te vernieuwen, klik je op Automatisering inschakelen wanneer dit wordt gevraagd.

Hoe kan ik automatiseringsinstellingen voor Dropbox in- of uitschakelen op mijn Mac?

Als je macOS 10.14 (Mojave) gebruikt, kun je op elk gewenst moment automatiseringsinstellingen in- of uitschakelen. Dat doe je als volgt:

1. Ga naar het gedeelte Beveiliging en privacy van Systeemvoorkeuren.
  2. Klik op de tab Privacy
  3. Klik op Automatisering in het menu.
  4. Klik op het slot om je systeemvoorkeuren te ontgrendelen.
  5. Schakel het selectievakje naast een toepassing in of uit om automatisering aan of uit te zetten.
  6. Klik nogmaals op het slot om de systeemvoorkeuren weer te vergrendelen.
  7. Start de Dropbox-desktopapp opnieuw.

Ik ben een systeembeheerder van Dropbox Business. Hoe kan ik machtigingen beheren voor gebruikers zonder beheerderstoegang?

In macOS 10.14 Mojave heeft Apple systeembeheerders de mogelijkheid gegeven om toegankelijkheidsinstellingen te beheren. Dit gebeurt namens gebruikers via het Privacy Preferences Policy Control Payload-profiel als dit wordt geleverd via User Approved MDM (UAMDM). Dit profiel is niet beschikbaar op High Sierra (10.13) of eerdere versies. Organisaties moeten deze wijzigingen coördineren en testen met Apple en hun MDM-leverancier om te controleren of de functionaliteit voldoet aan hun behoeften. Er zijn geen andere automatiseringsmechanismen voor het beheren van de privacy- en toegankelijkheidsvoorkeuren op een macOS-systeem.

Raadpleeg voor hulp en meer informatie: