Dropbox gebruiken in Microsoft Teams

Bijgewerkt Feb 28, 2024
person icon

In dit artikel worden functies beschreven die beschikbaar zijn voor gebruikers van alle Dropbox-abonnementen.

Met de Dropbox-app voor Microsoft Teams kun je bestanden delen en uploaden naar Dropbox en een voorbeeld van alle bestandstypen weergeven zonder Microsoft Teams te verlaten.

Als je de Dropbox-app toevoegt, kun je je Dropbox-bestanden rechtstreek in Microsoft Teams openen. Elke Dropbox-gebruiker kan de Dropbox-app toevoegen aan zijn Microsoft Teams-account. Wanneer je de Dropbox-app toevoegt, kun je:

• Samenwerken met leden van gedeelde Dropbox-mappen in Microsoft Teams
  • Dropbox- en Office-bestanden openen in je Dropbox-map via Microsoft Teams
  • Dropbox-mappen toevoegen aan kanalen op Microsoft Teams

Meer informatie over de systeemvereisten die je nodig hebt om Dropbox te gebruiken met Microsoft Teams

highlight icon

Opmerking: We raden aan de Dropbox-app te gebruiken met Microsoft Teams. De klassieke Teams-versie wordt niet langer ondersteund.

De Dropbox-app toevoegen

Krijg snel toegang tot je Dropbox-bestanden zonder de Microsoft-app te verlaten. Je kunt bestanden delen met je team zonder dat je je in een kanaal of chat bevindt.

Je voegt als volgt de Dropbox-app toe:

1. Open Microsoft Teams.
  2. Klik op Apps in de linkerzijbalk.
    • Als je de Dropbox-app niet ziet, typ dan 'Dropbox' in de zoekbalk en druk op Enter of Return op je toetsenbord, of klik op het vergrootglas.
  3. Klik op Toevoegen in het Dropbox-vak.
  4. Klik op Toevoegen in het venster dat verschijnt. Als je op de pijl-omlaag naast Toevoegen klikt, kun je kiezen of je de Dropbox-app aan een team, chat of vergadering wilt toevoegen.
highlight icon

Opmerking: Klik met de rechtermuisknop op de Dropbox-app in de linkerzijbalk om de locatie van de app vast te zetten. Je kunt de volgorde van vastgemaakte items wijzigen door pictogrammen te slepen en neer te zetten.

De Dropbox-app verwijderen

Je verwijdert de Dropbox-app als volgt:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op je avatar.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Selecteer het tabblad Apps
  5. Klik op het pictogram > naast de Microsoft Teams-app en klik op Ontkoppelen.
  1. Open Microsoft Teams.
  2. Klik met de rechtermuisknop op het tabblad Dropbox in de linkerzijbalk.
  3. Selecteer Verwijderen in het vervolgkeuzemenu.
  4. Klik op Verwijderen

Bestanden uploaden naar Dropbox

Je kunt bestanden uploaden naar je Dropbox-account en ze tegelijkertijd delen, zonder de Microsoft Teams-app te verlaten.

Bestanden naar Dropbox uploaden:

1. Open Microsoft Teams.
  2. Klik op Dropbox in de linkerzijbalk.
  3. Open een maplocatie en klik op Uploaden.
  4. Sleep bestanden en zet ze neer om ze te uploaden.
    • Je kunt ook op de locatie klikken, het bestand selecteren dat je wilt uploaden en op Openen klikken.

Dropbox-bestanden toevoegen en delen in chatberichten

Je kunt Dropbox-bestanden en bestandslinks toevoegen en delen in chatberichten, in plaats van alleen in kanalen in Microsoft Teams.

Je deelt als volgt bestanden in een chat:

1. Open Microsoft Teams.
  2. Klik op Chat in de linkerzijbalk.
  3. Open de chat waarin je bestanden wilt delen.
  4. Klik op de '' (drie horizontale puntjes) onderaan je berichtvenster.
  5. Klik op de Dropbox-app.
  6. Klik op het bestand dat je wilt delen.
    • Er verschijnt een miniatuur van je bestand met de knoppen Voorbeeld weergeven en Openen in Dropbox in je chatbericht.
  7. Klik op de pijl Verzenden om het bestand in je chat te delen.

Je maakt als volgt een link naar je bestand:

1. Open Microsoft Teams.
  2. Klik op Dropbox in de linkerzijbalk.
  3. Kies het bestand of de map waarnaar je een link wilt.
  4. Selecteer Link kopiëren.

Er wordt een Microsoft Teams-link gekopieerd naar je klembord.

highlight icon

Opmerking: Als je deze link in een browser plakt, moeten ontvangers zich aanmelden bij Office Online om het bestand te bekijken.

Een Dropbox-tabblad toevoegen aan een kanaal

Je voegt als volgt een Dropbox-tabblad toe:

1. Open Microsoft Teams.
  2. Klik op Teams in de linkerzijbalk.
  3. Selecteer het teamkanaal waaraan je een Dropbox-tabblad wilt toevoegen.
  4. Klik op plusteken (plusteken) rechts van de kanaaltitel.
  5. Klik op Een tabblad toevoegen en selecteer Dropbox of typ 'Dropbox' in de zoekbalk rechtsboven.
  6. In het Dropbox-vak dat verschijnt, selecteer je een gedeelde map die de standaardmap moet worden voor iedereen in de chat.
    • Opmerking: Schakel het selectievakje onderaan uit als je niet wilt dat het Dropbox-tabblad in het kanaal wordt geplaatst.
  7. Klik op Opslaan.

Een voorbeeld van bestanden in een chatbericht weergeven

Je ontvangers kunnen een voorbeeld bekijken van de Dropbox-bestanden die je verzendt, ongeacht het type bestand.

Je geeft als volgt een voorbeeld van een Dropbox-bestand weer:

1. Open Microsoft Teams.
  2. Klik op Chat in de linkerzijbalk.
  3. Selecteer de chat waarvan je een voorbeeld wilt weergeven.
  4. Klik op de knop Voorbeeld weergeven in het chatbericht dat naar je is verzonden.
highlight icon

Opmerking: Je kunt het bestand ook in je Dropbox weergeven door op de knop Openen in Dropbox te klikken in het chatbericht.

Microsoft Teams beheren voor je team

Beheerders kunnen automatisch:

Beheerders kunnen Dropbox ook toevoegen aan al hun Teams-kanalen via de beheerconsole van Dropbox. Dit doe je als volgt:

1. Meld je aan bij je beheerdersconsole op dropbox.com.
  2. Klik op Instellingen in de linkerzijbalk.
  3. Ga naar App-machtigingen in Instellingen.
  4. Klik op het tabblad Andere apps.
  5. Selecteer Toestaan in het vervolgkeuzemenu.
  6. Vink het vakje aan naast de app Dropbox voor Microsoft Teams.
  7. Klik op Voorkeuren bewerken.
  8. Klik op Toevoegen aan alle kanalen.