Een overzicht van de nieuwe Dropbox-website

We willen dropbox.com nog beter en gebruiksvriendelijker maken. Daarom hebben we onze site opnieuw ontworpen. Een paar dingen zijn veranderd in de nieuwe versie van dropbox.com.

Eenvoudigere navigatie

De navigatie van de nieuwe Dropbox-website is eenvoudiger gemaakt. Klik op de beginpagina op Bestanden om de recente bestanden, gedeelde bestanden, bestandsaanvragen en verwijderde bestanden weer te geven. Klik op Delen om het tabblad Links weer te geven.

Je vindt Paper nu in het navigatiemenu op de beginpagina en niet meer onder Bestanden, zoals bij het oude ontwerp.

Ga naar photos.dropbox.com voor toegang tot je Foto's. Foto's heeft nu een gestroomlijnde navigatie waarmee je meteen je tijdlijn en albums kunt bekijken.

Als je gebeurtenissen wilt bekijken, wijs je de bestandsnaam van een gedeelde map aan en vink je het selectievakje aan om de optie Gebeurtenissen te zien. Voor het terugzetten van verwijderde bestanden in het nieuwe ontwerp van de pagina Gebeurtenissen klik je op de naam van de verwijderde bestanden en vervolgens op Terugzetten in het geopende scherm.

Help, Privacy en het pictogram voor andere opties (…) vind je nu rechtsonder in het tabblad Mijn bestanden.

Nieuw Dropbox-ontwerp

Overschakelen tussen gekoppelde accounts

Als je van je zakelijke account wilt overschakelen naar je persoonlijke account, klik je op de naam van je team linksonder in het navigatiemenu van de beginpagina. Je kunt hier je persoonlijke account kiezen. Klik opnieuw op je naam voor de optie om terug te gaan naar je zakelijke account.

In het oude ontwerp kon je pagina voor pagina instellen welk account werd weergegeven. In het nieuwe ontwerp zie je een van je accounts op elke pagina totdat je overschakelt naar een ander account. Als je zoekt naar meldingen of deze weergeeft, zie je alleen de resultaten voor het account dat je op dat moment gebruikt en niet voor beide accounts.

Nieuw Dropbox-ontwerp

Selectievakjes voor het bewerken van bestanden of mappen

In het oude ontwerp klikte je met de rechtermuisknop om bewerkingen uit te voeren voor bestanden of mappen. In de nieuwe versie ga je als volgt te werk:

Als je de naam van een bestand of map aanwijst, wordt ook het pictogram van een ellips (…) weergegeven. Klik op het pictogram van de ellips (…) voor meer opties, waaronder Opmerking toevoegen, Naam wijzigen of Verwijderen. Klik op de witte ruimte naast de naam om het bestand of de map te openen.

Als je voor alle bestanden of mappen op een pagina een bewerking wilt uitvoeren, schakel je het selectievakje in naast Naam bovenaan de pagina.

Opmerking: Als een ander browservenster actief is, worden de selectievakjes niet weergegeven wanneer je de naam van het bestand of de map aanwijst. Klik op het browservenster om het te activeren.

Je teamleden weergeven

Dropbox Business-gebruikers kunnen onderaan het navigatiemenu op de beginpagina de naam van hun team weergeven. Voor een lijst met leden klik je eerst op de teamnaam en vervolgens op Groepen en leden.

Bladeren door bestanden in de rasterweergave

De rasterweergave is een nieuwe manier om miniatuurweergaven van je bestanden te bekijken. Dat doe je als volgt:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op Bestanden.
  3. Klik op het pictogram (met de drie streepjes boven elkaar) onder de zoekbalk bovenaan de pagina.
  4. Klik op Raster.

Klik in de rasterweergave op de kop Naam (links bovenaan) om de bestanden te bekijken die zijn gesorteerd op naam, datum van laatste wijziging, extensie, bestandstype, bestandsgrootte of het aantal leden dat een bestand kan bekijken.

Wanneer je een bestand wilt selecteren, wijs je het bestand aan en klik je op het selectievakje dat wordt weergegeven. Je kunt ook meerdere bestanden selecteren om deze tegelijkertijd te verplaatsen of te verwijderen.

De startpagina op dropbox.com

In dit gedeelte wordt een functie besproken die momenteel in het alfaprogramma beschikbaar is voor een beperkt aantal gebruikers. Meer informatie over de alfa- en bètaprogramma's van Dropbox

Op de startpagina van dropbox.com zie je alle belangrijke informatie over je account, waaronder:

• Ongelezen: Nieuwe activiteit sinds de laatste keer dat je Dropbox hebt gebruikt. Dit zijn ook recente activiteiten van je team, @vermeldingen met jouw naam en eventuele opmerkingendiscussies waarbij je betrokken bent.
  • Met ster: Bestanden en Paper-documenten die je hebt gemarkeerd als favoriet.
  • Onlangs bekeken: Bestanden en Paper-documenten die je onlangs hebt bekeken of bewerkt, in de volgorde waarin je dit hebt gedaan.

Wanneer je je Dropbox-bestanden wilt openen, klik je op Bestanden links op de startpagina. Het tabblad Bestanden is vergelijkbaar met de vorige startpagina van dropbox.com.