Pakketbestanden en Dropbox

Een pakketbestand is een bestandstype dat in Apple-computers (Mac OS X) wordt gebruikt. Het wordt vooral gebruikt door bepaalde toepassingen zoals Keynote, Pages en GarageBand. Pakketbestanden zien er op een Apple-computer uit als één bestand, maar in werkelijkheid bevatten ze vele andere bestanden en worden ze op niet-Apple-computers en in de meeste webbrowsers weergegeven als mappen.

Momenteel zijn er verschillende manieren om pakketbestanden naar Dropbox te uploaden terwijl de compatibiliteit op al je computers, apparaten en browsers gegarandeerd blijft:

Wanneer je bestanden wilt uploaden op dropbox.com, kun je een van de volgende twee methoden gebruiken:

• Upload het pakketbestand met slepen en neerzetten naar dropbox.com (als je browser dit ondersteunt).
  • Zip het bestand en upload het vervolgens met de knop Bestanden uploaden op dropbox.com.

Opmerkingen:

• Een bestand zippen in macOS:
    • Houd de Control-toets ingedrukt en klik op het bestand. Klik vervolgens op Comprimeer...
  • Een map zippen in Windows:
    • Klik met de rechtermuisknop op het bestand en klik vervolgens op Kopiëren naar... en kies Gecomprimeerde (gezipte) map.

De Dropbox-desktopapp downloaden:

• Verplaats of kopieer het bestand naar de Dropbox-map op je computer. De Dropbox-desktopapp synchroniseert vervolgens het bestand in de juiste indeling.