Dropbox verwijderen

Als je de Dropbox-desktopapp verwijdert, is deze niet meer aanwezig op je computer. Nadat Dropbox is verwijderd, wordt het Dropbox-menu niet meer weergegeven. Ook synchroniseert Dropbox de bestanden in je Dropbox-map niet meer. Je Dropbox-account verdwijnt niet als je de Dropbox-app verwijdert. Ook de bestanden blijven beschikbaar in de Dropbox-map op je harde schijf.

Selecteer jouw systeem voor instructies:

Linux

De desktopapp verwijderen in Linux

Afhankelijk van je besturingssysteem en het voor de installatie gebruikte pakket kun je bepaalde opdrachtregels in je terminalvenster invoeren om de desktopapp te verwijderen. Kopieer en plak de volgende opdrachten een voor een in je terminalvenster en druk na elke opdracht op Enter. Maak je geen zorgen als sommige van deze opdrachten een foutmelding opleveren. Met de laatste opdracht wordt de desktopapp verwijderd van je computer.

dropbox stop
dropbox status  # Dit zou 'not running' moeten retourneren
rm -rf ~/.dropbox-dist
rm -rf /var/lib/dropbox
rm -rf ~/.dropbox*
sudo apt-get remove nautilus-dropbox
sudo apt-get remove dropbox
rm /etc/apt/source.d/dropbox

De bestanden in je Dropbox-map verwijderen

Als je de bestanden in je Dropbox-map wilt verwijderen van je harde schijf, voer je de volgende opdracht in je terminal in en druk je op Enter. Pas deze opdracht aan als je Dropbox-map niet op de standaardlocatie staat.

rm -rv ~/Dropbox

Houd er rekening mee dat je lokale Dropbox-map hierdoor wordt gewist. Alle bestanden in je lokale Dropbox-map die nog niet zijn gesynchroniseerd, zijn niet beschikbaar op dropbox.com.

Mac

De desktopapp verwijderen in Mac OS X

1. Klik op het Dropbox-pictogram in de menubalk.
  2. Klik op het tandwielpictogram en selecteer Voorkeuren...
  3. Selecteer het tabblad Account.
  4. Klik op Deze Dropbox ontkoppelen...
  5. Klik nogmaals op het Dropbox-pictogram in de menubalk.
  6. Klik op het tandwielpictogram en selecteer Dropbox afsluiten.
  7. Open de map Programma's in Finder.
  8. Sleep het bestand van de Dropbox-app van Programma's naar de Prullenmand.

Er verandert niets aan je Dropbox-map en het materiaal dat hierin is opgeslagen. Als je ook de Dropbox-map wilt verwijderen, sleep je die map naar de Prullenmand.

De bestanden in je Dropbox-map verwijderen

Als je de bestanden in je Dropbox-map wilt verwijderen van je harde schijf, sleep je de Dropbox-map naar de Prullenmand.

Hierdoor wordt je lokale Dropbox-map verwijderd. Alle bestanden in je lokale Dropbox-map die nog niet zijn gesynchroniseerd, zijn niet beschikbaar op dropbox.com.

Als je problemen hebt met het verwijderen van de Dropbox-app, voer je deze stappen uit:

1. Open Activiteitenweergave. Dit hulpprogramma bevindt zich meestal in de map Programma's onder Hulpprogramma's.
  2. Zoek in de Activiteitenweergave naar regels met de vermelding 'Dropbox'.
  3. Klik op een regel met de vermelding 'Dropbox'.
  4. Klik op de X om het proces geforceerd af te sluiten.
  5. Herhaal stap 3 en 4 voor elke regel waarop 'Dropbox' staat.
  6. Probeer Dropbox nogmaals te verwijderen.

(Optioneel) Het contextmenu van Dropbox verwijderen:

1. Open Finder en selecteer Ga naar map... in het menu Ga (of druk op Shift+Command+G).
  2. Er wordt een dialoogvenster geopend. Kopieer de volgende regel, plak deze in het invoerveld en druk op Enter:
                    /Library

3. Verwijder de map DropboxHelperTools door deze naar de prullenbak te slepen.

(Optioneel) De instellingen voor de Dropbox-desktopapp verwijderen:

1. Open Finder en selecteer Ga naar map... in het menu Ga (of druk op Shift+Command+G).
  2. Er wordt een dialoogvenster geopend. Kopieer de volgende regel, plak deze in het invoerveld en druk op Enter:
                      ~/.dropbox

3. Verwijder de systeeminstellingen voor de Dropbox-desktopapp door alle bestanden in de map te selecteren en deze naar de prullenbak te slepen.

Windows

De desktopapp verwijderen in Windows

1. Zoek Configuratiescherm op het scherm Start en klik erop.
  2. Selecteer Een programma verwijderen onder Programma's.
  3. Selecteer Dropbox in de lijst met programma's.
  4. Klik op Verwijderen.
  5. Start de computer opnieuw op om de verwijdering te voltooien.

Dropbox verwijderen als de app vooraf is geïnstalleerd op je computer

Als de fabrikant van je computer Dropbox heeft toegevoegd, moet je mogelijk de promotiesoftware verwijderen van je apparaat. Dat doe je als volgt:

1. Start het hulpprogramma Software.
    • Windows 8:
      1. Klik op Start.
      2. Klik op Apps.
      3. Klik op Configuratiescherm.
      4. Klik op Een programma verwijderen.
    • Windows 10:
      1. Klik op Start.
      2. Klik op Instellingen.
      3. Klik op Systeem.
      4. Klik op Apps en onderdelen.
  2. Selecteer Dropbox downloaden of Dropbox X GB in de lijst met apps, waarbij X staat voor de hoeveelheid opslagruimte van de actie.
  3. Klik op Verwijderen.
  4. Start de computer opnieuw op om de verwijdering te voltooien.

De bestanden in je Dropbox-map verwijderen

Als je de bestanden in je Dropbox-map wilt verwijderen van je harde schijf, sleep je de Dropbox-map naar de Prullenbak.

Hierdoor wordt je lokale Dropbox-map verwijderd. Alle bestanden in je lokale Dropbox-map die nog niet zijn gesynchroniseerd, zijn niet beschikbaar op dropbox.com.

Als je problemen hebt met het verwijderen van de Dropbox-app, voer je deze stappen uit:

Je kunt problemen met het verwijderen van de app verhelpen door de nieuwste versie van Dropbox te installeren.

1. Download de Dropbox-app. Het installatieprogramma wordt automatisch gedownload.
  2. Dubbelklik op het gedownloade bestand.
  3. Klik op het Dropbox-pictogram in het systeemvak nadat de installatie is voltooid.
  4. Klik op het tandwielpictogram.
  5. Klik op Dropbox afsluiten
  6. Probeer Dropbox nogmaals te verwijderen.

Als de app nog steeds niet wordt verwijderd, voer je de volgende stappen uit om de app handmatig te verwijderen:

1. Open Windows Verkenner.
  2. Kopieer deze regel en plak deze in de adresbalk. Druk op Enter.

3.   Open de map Dropbox in Program Files en open vervolgens de map Client.

4.   In de map Client zou je een bestand moeten zien met de naam  DropboxUninstaller.exe. Dubbelklik op dit bestand om de uninstaller te starten.

Als de uninstaller niet werkt of niet start, probeer je deze als administrator uit te voeren:

1. Klik met de rechtermuisknop op DropboxUninstaller.exe
  2. Selecteer Als administrator uitvoeren
  3. Voer de gebruikersnaam en het wachtwoord van de administrator in wanneer dit wordt gevraagd.
  4. Volg de stappen in de uninstaller.

Meer informatie

Bestanden met instellingen verwijderen

Met de bovenstaande stappen verwijder je Dropbox van je harde schijf. Je kunt ook de bestanden met instellingen voor Dropbox verwijderen uit de map Application Data.

1. Kopieer en plak de volgende code in de adresbalk bovenaan een venster van Windows Verkenner (het programma waarmee je bestanden weergeeft op je computer) en druk vervolgens op Enter:
    %APPDATA%

De map Application Data wordt nu geopend.
  2. Verplaats de map Dropbox naar de prullenbak.
  3. Kopieer en plak onderstaande code in de adresbalk bovenaan het venster en druk op Enter:
    %LOCALAPPDATA%

Er wordt nu een tweede map Application Data geopend. Deze bevat mogelijk ook een Dropbox-map die je moet verplaatsen naar de prullenbak.