Windows XP wordt niet meer ondersteund

Vanaf 29 augustus 2016 wordt Windows XP niet meer ondersteund door de Dropbox-desktopapp. Dropbox-accounts die zijn gekoppeld aan Windows XP-computers, zijn op deze datum afgemeld. Je kunt je weer aanmelden nadat je je systeem hebt geüpgraded naar Windows Vista of een nieuwere versie van Windows.

Er verandert niets aan je Dropbox-account als je wordt afgemeld. Je bestanden en foto's worden veilig bewaard. Je hebt nog steeds toegang tot je account (of kunt een nieuw account maken) via dropbox.com of op andere compatibele computers en mobiele apparaten.

Wat betekent dit voor mij?

Als je Dropbox gebruikt op een Windows XP-computer, moet je je besturingssysteem upgraden naar Windows Vista of een nieuwere versie door de instructies op de supportsite van Microsoft te volgen.

Ga naar de lijst met gekoppelde apparaten op de pagina Beveiliging voor je account om te controleren welke Windows-versie je computer gebruikt. Als je over het symbool i in de kolom met activiteiten beweegt, wordt het besturingssysteem van het apparaat weergegeven.

Hoe zit het met mijn bestanden?

Zelfs als je je besturingssysteem niet upgradet, blijven je bestanden gewoon in je Dropbox-account staan. Je kunt ze openen vanaf andere ondersteunde apparaten en via dropbox.com.

Waarom is dit gebeurd?

We brengen regelmatig nieuwe versies van de Dropbox-app uit met extra functies, betere prestaties en uitgebreide beveiliging. Deze nieuwe versies zijn echter niet altijd compatibel met oudere besturingssystemen.

In april 2014 heeft Microsoft de ondersteuning voor Windows XP stopgezet. We hebben de ondersteuning van de Dropbox-app voor Windows XP beëindigd om ervoor te zorgen dat ons productaanbod daarop aansluit.

Andere artikelen

Ik gebruik niet Windows XP maar wordt nog steeds gevraagd mijn besturingssysteem bij te werken. Waarom?