Opmerkingen toevoegen aan een specifiek gedeelte van een bestand

Je kunt opmerkingen toevoegen aan een specifiek onderdeel van een bestand door de tekst waaraan je een opmerking wilt toevoegen, te markeren of door op een onderdeel te klikken en te slepen.

Opmerking: in de tabel in dit artikel kun je zien voor welke bestandstypen deze functie kan worden gebruikt.

Opmerking toevoegen aan een tekstgedeelte:

1. Klik op dropbox.com op het bestand waaraan je een opmerking wilt toevoegen (deze functie werkt niet in de Dropbox-app op je telefoon of desktop).
  2. Klik en sleep over een woord of tekstfragment.
  3. Je ziet een pictogram met een tekstballon. Klik op dit pictogram om het opmerkingenvak weer te geven.

Opmerking toevoegen aan een specifiek tekstfragment door op deze knop te klikken.
Opmerking toevoegen aan een specifiek tekstfragment door op deze knop te klikken.

Opmerkingen toevoegen aan een specifiek gedeelte in de voorbeeldweergave:

1. Klik op dropbox.com op het bestand waaraan je een opmerking wilt toevoegen (deze functie werkt niet op de Dropbox-app op je telefoon of desktop).
  2. Klik in het tekstvak rechts op het pictogram Opmerkingen toevoegen over specifieke onderdelen (een vierkant met een plusteken).
  3. Je kunt ook je bestand aanwijzen en klikken op Opmerkingen toevoegen over specifieke onderdelen in het menu dat onderaan wordt weergegeven.
  4. Klik en sleep naar de gewenste plek in het bestand.
  5. Typ je opmerking in het tekstvak dat wordt weergegeven.
  6. Klik onderaan het scherm op Plaatsen en vervolgens op Gereed.
  7. Vanuit een opmerking kun je klikken op Weergeven in bestand om het onderdeel te bekijken waarop de opmerking van toepassing is.

Klik op deze knop om opmerkingen aan een specifiek onderdeel toe te voegen.
Klik op deze knop om opmerkingen aan een specifiek onderdeel toe te voegen.

Ondersteunde bestandstypen voor het toevoegen van opmerkingen aan een specifiek gedeelte van een bestand:

Bestandstypen voor afbeeldingen:

.bmp

.gif

.jpeg

.jpg

.psd

.png

.tif

.tiff

Bestandstypen voor documenten:

.ai

.eps

.doc

.docx

.pdf

.ppt

.pptx

.svg