Bestandstypen die je in de voorbeeldweergave kunt bekijken op dropbox.com

Je kunt veel verschillende bestandstypen bekijken in de voorbeeldweergave op dropbox.com. Dit artikel wordt bijgewerkt als er nieuwe ondersteunde bestandstypen zijn. Kom dus af en toe hier terug om te zien welke nieuw bestandstypen worden ondersteund.

Een bestand bekijken in de voorbeeldweergave

Je kunt op twee manieren een ondersteund bestand bekijken in de voorbeeldweergave op dropbox.com:

• Klik op de naam van het bestand.
  • Klik op het selectievakje naast het bestand. Klik vervolgens op het pictogram met het oogje dat wordt weergegeven.

Opmerking: Je kunt een bestand niet bewerken in de voorbeeldweergave op dropbox.com. Download onze Dropbox-desktopapp, zodat je bestanden op je computer snel kunt openen en bewerken. Als je Microsoft Office-bestanden wilt bewerken, kun je onze Office Online-integratie proberen.

Ondersteunde bestandstypen

Bestandstypen die je in de voorbeeldweergave kunt bekijken als document

.csv

.doc

.docm

.docx

.ods

.odt

.pdf

.rtf

.xls

.xlsm

.xlsx

Bestandstypen die je in de voorbeeldweergave kunt bekijken als presentatie

.odp

.pps

.ppsm

.ppsx

.ppt

.pptm

.pptx

Bestandstypen die je in de voorbeeldweergave kunt bekijken als afbeelding

.3fr

.ai

.arw

.bmp

.cr2

.crw

.dcs

.dng

.eps

.gif

.jpg

.jpeg

.mef

.mos

.mrw

.nef

.nrw

.orf

.pef

.png

.psd

.r3d

.raf

.rw2

.rwl

.sr2

.svg

.svgz

.tif

.tiff

Bestandstypen die je in de voorbeeldweergave kunt bekijken als video

.3gp

.3gpp

.3gpp2

.asf

.avi

.dv

.flv

.m2t

.m4v

.mkv

.mov

.mp4

.mpeg

.mpg

.mts

.oggtheora

.ogv

.rm

.ts

.vob

.webm

.wmv

Bestandstypen die je in de voorbeeldweergave kunt beluisteren als audio

.aac

.m4a

.mp3

.oga

.wav

Bestandstypen die een link vormen

.url

.webloc

.website

Bestandstypen die je in de voorbeeldweergave kunt bekijken als tekst

.as

.as3

.asm

.aspx

.bat

.c

.cc

.cmake

.coffee

.cpp

.cs

.css

.cxx

.diff

.erb

.erl

.groovy

.gvy

.h

.haml

.hh

.hpp

.hxx

.java

.js

.json

.jsx

.less

.lst

.m

.make

.markdown

.md

.mdown

.mkdn

.ml

.mm

.out

.patch

.php

.pl

.plist

.properties

.py

.rb

.sass

.scala

.scm

.script

.scss

.sh

.sml

.sql

.txt

.vb

.vi

.vim

.xhtml

.xml

.xsd

.xsl

.yaml

.yml

Fouten in voorbeelden van bestanden

Sommige bestanden kunnen niet worden bekeken. Dit zijn de mogelijke redenen:

• Het bestand is te groot. Houd bij populaire bestandstypen rekening met de volgende beperkingen voor de bestandsgrootte:
    • Word: 160 MB
    • PowerPoint: 288 MB
    • Excel: 40 MB
    • PDF: 80 MB
    • Afbeeldingsbestanden: 50 MB of 50 megapixels
    • Photoshop- en .tiff-bestanden: 200 MB
    • Tekst- en codebestanden: 4 MB
    • Videobestanden: 18 GB (voor de videominiatuur; voor video's in de voorbeeldweergave geldt geen beperking voor de bestandsgrootte)
  • Het bestand is beschadigd.
  • Het bestand is beveiligd met een wachtwoord.
  • Het bestand heeft een onjuiste extensienaam.
  • Het bestand is beschermd met DRM (videobestanden).
  • Het bestand wordt niet ondersteund door je browser (audiobestanden).

Heb je problemen bij het laden van een voorbeeld of krijg je een foutbericht? Lees meer over foutberichten bij voorbeeldweergaven van bestanden, wat deze berichten betekenen en hoe je ze kunt oplossen.

Meer informatie

Wanneer je bestanden in de voorbeeldweergave wilt bekijken in Chrome, zorg dan dat Chrome niet is ingesteld op Indirecte cookies en sitegegevens blokkeren. Je kunt deze instelling aanpassen onder Cookies op de pagina Instellingen voor content in Chrome.

Meer informatie over Instellingen voor content in Chrome

Speciale overwegingen voor afbeeldings- en videobestanden:

• Je kunt bij het opslaan van .psd-bestanden een voorkeur instellen voor maximale compatibiliteit. Dit wordt aanbevolen.
  • Je kunt een voorbeeld bekijken van videocodecs die zijn gemaakt via GoToMeeting.
  • Wanneer je een video opslaat in je Dropbox, kun je de volledige video bekijken in de voorbeeldweergave.
    • Als een Dropbox Business-gebruiker een gedeelde link naar een video maakt, kan de ontvanger de volledige video bekijken in de voorbeeldweergave. Dit geldt niet voor video's die zijn gemaakt door gebruikers van een proefperiode van Dropbox Business.
    • Als een gebruiker van Dropbox Plus of een proefperiode van Dropbox Business een gedeelde link naar een video maakt, kan de ontvanger maximaal 60 minuten van de video bekijken in de voorbeeldweergave. Ontvangers die de hele video willen bekijken, kunnen het bestand downloaden naar hun computer of toevoegen aan hun eigen Dropbox-account.
    • Als een gebruiker van Dropbox Basic een gedeelde link naar een video maakt, kan de ontvanger maar vijftien minuten bekijken in de voorbeeldweergave. Ontvangers die de hele video willen bekijken, kunnen het bestand downloaden naar hun computer of toevoegen aan hun eigen Dropbox-account.