Welke bestandstypen kan ik in de voorbeeldweergave bekijken in Dropbox?

Je kunt elk type bestand synchroniseren met je Dropbox-account. Maar je kunt alleen bepaalde typen bestanden in de voorbeeldweergave bekijken op dropbox.com en in de mobiele Dropbox-apps. In dit artikel kun je naar een bestandstype zoeken door op het toetsenbord te drukken op Ctrl+f of op Command+f om te zien of je het in de voorbeeldweergave kunt bekijken of kunt streamen in Dropbox.

Dit artikel wordt bijgewerkt als er nieuwe ondersteunde bestandstypen zijn. Kom dus af en toe hier terug om te zien welke nieuw bestandstypen worden ondersteund.

Opmerking: wanneer er geen voorbeeld van het bestand wordt geladen of het niet goed wordt geladen, kun je het bestand downloaden op dropbox.com of openen in een andere app op je telefoon of tablet.

Secties in dit artikel:

Bestandstypen die je in de voorbeeldweergave kunt bekijken als document

.csv

.doc

.docm

.docx

.epub

.ods

.odt

.otf

.pdf

.ps

.rtf

.ttf

.xls

.xlsm

.xlsx

Opmerkingen:

• Opmerking: wanneer je een PDF-bestand met meerdere pagina's in de voorbeeldweergave bekijkt, verschijnt een zijbalk die je kunt gebruiken om door het document te navigeren.
  • Als je een fout ziet wanneer je een PDF-bestand wilt bekijken in de voorbeeldweergave, heb je misschien een standaardapp ingesteld voor het openen van PDF-bestanden. Controleer in de Android-instellingen welke standaardapp is ingesteld voor het openen van PDF-bestanden. Kies altijd Slechts één keer wanneer je wordt gevraagd welke app moet worden gebruikt voor openen van een PDF-bestand. Zo weet je zeker dat je altijd een voorbeeld van een PDF-bestand kunt bekijken in de Dropbox-app.

Bestandstypen die je in de voorbeeldweergave kunt bekijken als presentatie

.odp

.pps

.ppsm

.ppsx

.ppt

.pptm

.pptx

Als je een .ppt- of .pptx-presentatie bekijkt in de voorbeeldweergave, kun je de zijbalk gebruiken om makkelijker door de presentatie te navigeren.

Bestandstypen die je in de voorbeeldweergave kunt bekijken als afbeelding

.3fr

.ai

.arw

.bmp

.cr2

.crw

.dcs

.dcr

.dng

.eps

.erf

.gif

.heic

.jpg

.jpeg

.kdc

.mef

.mos

.mrw

.nef

.nrw

.orf

.pef

.png

.psd

.r3d

.raf

.rw2

.rwl

.sketch

.sr2

.xd

.svg

.svgz

.tif

.tiff

.x3f

Opmerkingen:

• Alleen Sketch-bestanden die zijn gemaakt in Sketch versie 43 of hoger, kun je bekijken in de voorbeeldweergave van Dropbox.
  • GIF-bestanden met animatie werken alleen als animatie als het bestand kleiner is dan 5 MB. Voor grotere bestanden wordt alleen het eerste frame van het GIF-bestand weergegeven.

Bestandstypen die je in de voorbeeldweergave kunt bekijken als video

.3gp

.3gpp

.3gpp2

.asf

.avi

.dv

.flv

.m2t

.m4v

.mkv

.mov

.mp4

.mpeg

.mpg

.mts

.oggtheora

.ogv

.rm

.ts

.vob

.webm

.wmv

Opmerkingen:

• Als je een Dropbox Professional-gebruiker bent in een Advanced of Enterprise Dropbox Business-team, kun je MXF-bestanden beluisteren in de voorbeeldweergave.
  • Je kunt een voorbeeld bekijken van videocodecs die zijn gemaakt via GoToMeeting.

Bestandstypen die je in de voorbeeldweergave kunt beluisteren als audio

.aac

.m4a

.mp3

.oga

.wav

Opmerking: Je kunt audiobestanden niet in de voorbeeldweergave beluisteren in mobiele webbrowsers. Wil je naar een audiobestand luisteren op je telefoon of tablet? Gebruik dan de mobiele Dropbox-app of download het bestand.

Bestandstypen die een link vormen

.url

.webloc

.website

Bestandstypen die je in de voorbeeldweergave kunt bekijken als tekst

.as

.as3

.asm

.aspx

.bat

.c

.cc

.cmake

.coffee

.cpp

.cs

.css

.cxx

.diff

.erb

.erl

.groovy

.gvy

.h

.haml

.hh

.hpp

.hxx

.java

.js

.json

.jsx

.less

.lst

.m

.make

.markdown

.md

.mdown

.mkdn

.ml

.mm

.out

.patch

.php

.pl

.plist

.properties

.py

.rb

.sass

.scala

.scm

.script

.scss

.sh

.sml

.sql

.txt

.vb

.vi

.vim

.xhtml

.xml

.xsd

.xsl

.yaml

.yml

Bestandstypen die je in de voorbeeldweergave kunt bekijken als archief

.zip

.rar

Wanneer je een voorbeeld bekijkt van een archiefbestand, kun je door de structuur van het archiefbestand lopen en de afzonderlijke bestanden in het archief in de voorbeeldweergave bekijken. Je kunt echter geen voorbeeld bekijken van audio- en videobestanden in een archiefbestand en je kunt geen afzonderlijke bestanden in een archief afdrukken via dropbox.com.

Opmerking: opmerkingen, bestandsactiviteit, lezersinfo en downloadopties zijn alleen beschikbaar op het hoogste niveau van het archief.

Wat zijn de maximale bestandsgrootten van veelgebruikte bestandstypen?

• Word: 160 MB
  • PowerPoint: 288 MB
  • Excel: 40 MB
  • PDF: 500 MB
  • Afbeeldingsbestanden: 50 MB of 50 megapixels
  • Photoshop- en .tiff-bestanden: 200 MB
  • Tekst- en codebestanden: 4 MB
  • Videobestanden: 18 GB (voor de videominiatuur; voor video's in de voorbeeldweergave geldt geen beperking voor de bestandsgrootte)
  • Adobe Illustrator: 256 MB
  • TTF- en OTF-bestanden: 32 MB
  • GIF-bestanden met animatie werken alleen als animatie als het bestand kleiner is dan 5 MB. Voor grotere bestanden wordt alleen het eerste frame van het GIF-bestand weergegeven.