Hoe kan ik een vervaldatum instellen voor een gedeelde link?

Een vervaldatum voor een gedeelde link toevoegen, wijzigen of verwijderen

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Wijs de naam van het bestand of de map aan en klik op de knop Delen die wordt weergegeven.
  3. Klik op Instellingen voor link in de pop-up.
  4. Klik in het volgende venster op Wachtwoord/vervaldatum instellen (of voor Dropbox Business-gebruikers op Zichtbaarheid/vervaldatum instellen).
  5. Selecteer Ja en geef op wanneer je de link wilt laten vervallen. De gedeelde link vervalt om 23:59 uur op de door jou gekozen dag, op basis van jouw tijdzone.
  6. Klik op Instellingen opslaan om de vervaldatum toe te passen op de link.

Wanneer de link is opgeslagen, kun je de link kopiëren en in een e-mail plakken of direct via Dropbox verzenden. Zodra de link vervalt, moet je een nieuwe link maken als je het bestand of de map opnieuw wilt delen.

Hoe ziet een gedeelde link met een vervaldatum eruit voor een ontvanger?

Voor ontvangers wordt de pagina voor de gedeelde link weergegeven als een normale pagina. Ze kunnen de vervaldatum niet zien.

Wat moet ik doen als ik de vervaldatum wil wijzigen?

Wanneer je een vervaldatum wilt wijzigen, volg je de stappen in dit artikel. In dit geval kies je een andere vervaldatum.

Wat gebeurt er als een ontvanger een link probeert te openen nadat die is vervallen?

Als iemand op een link klikt die is vervallen, wordt de volgende pagina weergegeven:

Ik ben lid van een Dropbox Business-team. Heeft mijn beheerder iets te zeggen over de vervaldatums die ik instel?

Beheerders kunnen geen vervalbeleid afdwingen voor de gedeelde links van teamleden. Ze kunnen echter wel alle gedeelde links beperken tot uitsluitend teamleden.

Dropbox Business-beheerders: ontdek hoe je links alleen toegankelijk maakt voor teams.