Bestanden bekijken in de voorbeeldweergave van Dropbox

Bijgewerkt Nov 20, 2023

Wanneer je een bestand opent in de voorbeeldweergave van Dropbox, kun je het bekijken, er opmerkingen aan toevoegen en het met anderen delen, zonder dat je het bestand hoeft te downloaden. Je kunt pdf's en afbeeldingen bewerken wanneer er een voorbeel van wordt weergegeven. Meer informatie over het bewerken van pdf s in Dropbox.

Je kunt een bestand op dropbox.com of in de mobiele app openen in de voorbeeldweergave door te klikken op de naam van het bestand. Daar kun je je bestand als voorbeeld openen, downloaden, delen en bekijken, of mensen taggen in de opmerkingen.

Afhankelijk van het bestandstype kun je het bestand mogelijk ook bewerken of een handtekening toevoegen.

Tijdens het bekijken van voorbeelden van bestanden in een map kun je tussen de voorbeelden navigeren door op de pijltoetsen van het toetsenbord te drukken, door op de pijltjes aan de bovenkant van het scherm te klikken op dropbox.com of door naar links of rechts te vegen (in de mobiele Dropbox-app voor iOS).

Gebruik je Dropbox nog niet? Kijk hoe je met Dropbox moeiteloos bestanden en mappen kunt delen.

Waarom kan ik mijn bestand niet bekijken in de voorbeeldweergave?

Lees dit artikel als je een foutmelding ziet wanneer je een bestand wilt openen in de voorbeeldweergave.

Zie je geen foutmelding, controleer dan of het bestandstype wordt ondersteund.

Als het bestandstype niet wordt ondersteund of niet kan worden geopend in de voorbeeldweergave, kun je het downloaden naar je computer en openen in een app op je computer.

Waarom zie ik alleen de eerste pagina van mijn bestand?

Als je een van de volgende bestandstypen probeert te openen in de voorbeeldweergave, kun je alleen de eerste pagina of het eerste frame van je bestand bekijken. De rest van de pagina's kun je zien als je het bestand downloadt en opent.

• .numbers
  • .pages
  • .key
  • .kth

Waarom is de uploaddatum van mijn bestand meer recent dan de wijzigingsdatum?

Wanneer je een bestand uploadt via de Dropbox-desktopapp blijft de datum bewaard waarop het bestand is gewijzigd. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als je een bestand drie maanden geleden voor het laatst hebt gewijzigd, maar het gisteren hebt geüpload.