Wat is een bestandsaanvraag en waarom heb ik er een ontvangen?

Als je een bestandsaanvraag hebt ontvangen, wil iemand met een Dropbox-account bestanden van je ontvangen. Je hoeft je niet te registreren voor een Dropbox-account om bestanden te verzenden via een bestandsaanvraag. Als je Dropbox al gebruikt, kun je eenvoudig bestanden uploaden met je account terwijl de oorspronkelijke bestanden veilig in je Dropbox blijven staan.

Bestanden verzenden via een bestandsaanvraag:

1. Klik in je postvak in de uitnodiging met de bestandsaanvraag op de knop Bestanden uploaden naar...

Opmerking: Mogelijk heeft de aanvrager je rechtstreeks een link voor de bestandsaanvraag gestuurd. Klik in dat geval op de link om de bestanden te uploaden.

2. Klik in het geopende browservenster op Kiezen op computer of Kiezen uit Dropbox om een bestand te uploaden. Je kunt bestanden die je wilt uploaden ook rechtstreeks naar het browservenster slepen.
  3. Wil je meer bestanden uploaden? Klik op + Nog een bestand toevoegen.
  4. Nadat je alle gewenste bestanden hebt toegevoegd, wordt je gevraagd je voornaam, achternaam en e-mailadres in te vullen, zodat de ontvanger weet van wie de bestanden zijn.
  5. Klik op Uploaden.

Opmerking: Je kunt als de bestandsaanvraag nog niet is gesloten bestanden blijven toevoegen door te klikken op de uitnodiging voor de bestandsaanvraag. Je hebt geen toegang meer tot bestanden die je al hebt geüpload.

6. Een groen vinkje betekent dat je de bestanden naar de bestandsaanvraag hebt geüpload.

Hoe weet ik of een bestandsaanvraag een deadline heeft?

Als je in je postvak IN een uitnodiging voor een bestandsaanvraag hebt ontvangen, staat in de e-mail of je de bestanden voor een bepaalde deadline moet verzenden. Meer informatie over deadlines:

• Voor de tijd en datum van de deadlines wordt de tijdzone gebruikt van de persoon die de bestandsaanvraag heeft gemaakt.
  • Je ontvangt één herinnering per e-mail om de bestanden voor de deadline te uploaden.
  • Als je de uitnodiging voor de bestandsaanvraag doorstuurt naar iemand die niet is uitgenodigd door de maker van de bestandsaanvraag, ontvangt deze persoon geen herinnering per e-mail.
  • Je ontvangt geen e-mail als de maker van de bestandsaanvraag de deadline wijzigt.
  • Als de persoon die bestanden aanvraagt een respijtperiode instelt, worden na de deadline geüploade bestanden gemarkeerd als te laat.

Iemand heeft me gevraagd een bestand te uploaden, maar ik heb de uitnodiging voor de bestandsaanvraag niet ontvangen. Wat is er misgegaan?

Als je een verwachte uitnodiging voor een bestandsaanvraag niet hebt ontvangen, kun je het volgende doen:

• Controleer of de uitnodiging voor de bestandsaanvraag in je map met ongewenste e-mail is terechtgekomen.
  • Geef je e-mailadres opnieuw door aan degene die de bestanden verzamelt.
  • Voeg no-reply@dropbox.com toe aan je e-mailcontacten en vraag of degene die de bestanden verzamelt de uitnodiging opnieuw kan verzenden.
  • Neem contact op met je e-mailprovider als de bovenstaande stappen het probleem niet oplossen.

Waarom krijg ik een foutmelding als ik een bestand probeer te uploaden?

Hieronder vind je enkele foutmeldingen die je kunt ontvangen bij het uploaden van bestanden naar een bestandsaanvraag en wat je kunt doen:

• Upload bestanden die kleiner zijn dan 2 GB.
    Als de bestandsaanvraag is gemaakt door een gebruiker van Dropbox Basic, kun je bestanden van maximaal 2 GB uploaden. Voor bestanden die groter zijn dan 2 GB, kun je beter een gedeelde link gebruiken.
    • Leden van Dropbox Business-teams en gebruikers van Dropbox Professional kunnen bestanden van maximaal 20 GB ontvangen voor hun bestandsaanvragen.
  • [Naam ontvanger] heeft onvoldoende vrije opslagruimte in Dropbox voor deze bestanden.
    Vraag de aanvrager van de bestanden om te controleren hoeveel opslagruimte zijn Dropbox-account heeft.

• Er is iets misgegaan. Probeer de bestanden opnieuw te verzenden.
    Als de aanvrager van het bestand voldoende opslagruimte in het Dropbox-account heeft en het bestand kleiner is dan 2 GB, probeer je de bestanden in een andere browser (Google Chrome, Mozilla Firefox of Safari) te uploaden naar de bestandsaanvraag, of gebruik je een incognito-/privébrowservenster. Je kunt ook de cache van je browser wissen en het bestand opnieuw proberen te uploaden.