{"en":"This page is not currently available in your language.","id":"Halaman ini sekarang belum tersedia dalam bahasa Anda.","ms":"Laman ini kini belum boleh didapati dalam bahasa anda.","es_ES":"Esta página no está disponible en tu idioma en este momento.","da_DK":"Denne side er i øjeblikket ikke tilgængelig på dit sprog.","fr":"Cette page n'est actuellement pas disponible dans votre langue.","de":"Diese Seite ist zurzeit nicht in Ihrer Sprache verfügbar.","en_GB":"This page is not currently available in your language.","pl":"Ta strona aktualnie nie jest dostępna w Twoim języku.","it":"Al momento questa pagina non è disponibile nella tua lingua.","nl_NL":"Deze pagina is momenteel niet beschikbaar in je taal.","nb_NO":"Denne siden er for øyeblikket ikke tilgjengelig på språket ditt.","ru":"На данный момент эта страница недоступна на вашем языке.","zh_TW":"此頁面目前沒有您語言的版本。","sv_SE":"Denna sida är för närvarande inte tillgänglig på ditt språk.","th_TH":"หน้านี้ยังไม่มีให้บริการในภาษาของคุณในขณะนี้","zh_CN":"本页面暂无您所需的语言版本。","ja":"申し訳ありませんが、このページは選択した言語ではご利用になれません。","pt_BR":"Esta página não está disponível no momento em seu idioma.","ko":"현재 이 페이지는 한국어 번역이 제공되지 않습니다.","es":"Esta página aún no está disponible en tu idioma.","uk_UA":"На даний момент ця сторінка недоступна на вашій мові.","en_AU":"This page is not currently available in your language."}

Waarom heb ik een bestandsaanvraag ontvangen?

Als je een bestandsaanvraag ontvangt, wil iemand met een Dropbox-account bestanden van je verzamelen.

Je hebt geen Dropbox-account nodig om bestanden te verzenden via een bestandsaanvraag. Als je Dropbox al gebruikt, kun je bestanden uploaden naar de bestandsaanvraag terwijl de oorspronkelijke bestanden veilig in je Dropbox blijven staan.

Secties in dit artikel:

Bestanden verzenden via een bestandsaanvraag

Voer deze stappen uit als je bestanden via een bestandsaanvraag wilt verzenden naar een Dropbox-gebruiker:

1. Ga naar je postvak en klik in de uitnodiging met de bestandsaanvraag op de knop Bestanden uploaden naar...
    • Mogelijk heeft de aanvrager je rechtstreeks een link voor de bestandsaanvraag gestuurd. Klik in dat geval op de link om de bestanden te uploaden.
  2. Klik op Kiezen op computer of Kiezen uit Dropbox om een bestand te uploaden. Je kunt bestanden die je wilt uploaden, ook rechtstreeks naar het browservenster slepen.
  3. Wil je meer bestanden uploaden? Klik op + Nog een bestand toevoegen.
  4. Nadat je alle gewenste bestanden hebt toegevoegd, wordt je gevraagd je voornaam, achternaam en e-mailadres in te vullen, zodat de aanvrager weet wie de bestanden heeft geüpload.
  5. Klik op Uploaden.
    • Opmerking: Je kunt als de bestandsaanvraag nog niet is gesloten bestanden blijven toevoegen door te klikken op de uitnodiging voor de bestandsaanvraag. Je hebt geen toegang meer tot bestanden die je al hebt geüpload.
  6. Een groen vinkje betekent dat je de bestanden naar de bestandsaanvraag hebt geüpload.

Hoe weet ik of een bestandsaanvraag een deadline heeft?

Als je in je postvak een uitnodiging voor een bestandsaanvraag hebt ontvangen, staat in de e-mail of je de bestanden voor een bepaalde deadline moet uploaden. De volgende punten zijn van belang bij deadlines:

• Voor de tijd en datum van deadlines wordt de tijdzone gebruikt van de persoon die de bestandsaanvraag heeft gemaakt.
  • Je ontvangt één herinnering per e-mail om de bestanden voor de deadline te uploaden.
  • Als je de uitnodiging voor de bestandsaanvraag doorstuurt naar iemand die niet is uitgenodigd door de maker van de bestandsaanvraag, ontvangt deze persoon geen herinnering per e-mail.
  • Je ontvangt geen e-mail als de maker van de bestandsaanvraag de deadline wijzigt.
  • Als de persoon die bestanden aanvraagt een respijtperiode instelt, worden na de deadline geüploade bestanden gemarkeerd als te laat.

Iemand heeft me gevraagd een bestand te uploaden, maar ik heb de uitnodiging voor de bestandsaanvraag niet ontvangen. Wat is er misgegaan?

Als je een verwachte uitnodiging voor een bestandsaanvraag niet hebt ontvangen, kun je het volgende doen:

• Controleer of de uitnodiging voor de bestandsaanvraag in je map met ongewenste e-mail is terechtgekomen.
  • Geef je e-mailadres opnieuw door aan degene die het bestand aanvraagt.
  • Voeg no-reply@dropbox.com toe aan je e-mailcontacten en vraag of de aanvrager de uitnodiging opnieuw kan verzenden.
  • Neem contact op met je e-mailprovider als de bovenstaande stappen het probleem niet oplossen.

Waarom krijg ik een foutmelding als ik een bestand probeer te uploaden?

Er zijn verschillende redenen waarom je een foutbericht kunt zien wanneer je bestanden uploadt voor een bestandsaanvraag. Enkele foutberichten die je kunt ontvangen en hoe je ze kunt oplossen:

Fout: Upload bestanden die kleiner zijn dan 2 GB.

Als de bestandsaanvraag is gemaakt door een gebruiker van Dropbox Basic, kun je bestanden van maximaal 2 GB uploaden. Voor bestanden die groter zijn dan 2 GB, kun je beter een gedeelde link gebruiken. Leden van Dropbox Business-teams en gebruikers van Dropbox Professional kunnen bestanden van maximaal 20 GB ontvangen voor hun bestandsaanvragen.

Fout: [naam aanvrager] heeft onvoldoende vrije opslagruimte in Dropbox voor deze bestanden.

Vraag de aanvrager van de bestanden om te controleren hoeveel opslagruimte zijn of haar Dropbox-account heeft.

Fout: Er is iets misgegaan. Probeer de bestanden opnieuw te verzenden.

Informeer of de aanvrager van het bestand voldoende opslagruimte in het eigen Dropbox-account heeft en controleer of het bestand kleiner is dan 2 GB. Is dat het geval, probeer de bestanden dan te uploaden via een andere browser (Google Chrome, Mozilla Firefox of Safari) of gebruik een incognito-/privébrowservenster. Soms helpt het ook om de cache van je browser te wissen en het bestand opnieuw te uploaden.